Dapur Tanpa Sempadan...

Selasa, 22 September 2009

Hari Ke Empat Di Kelantan - Anak anak buah ku lagi

Hari ini bermula dengan menonton dvd kuliah Dr. Muhd Asri...i like...pastu makan keow teow sebagai sarapan pagi...sodapp..tapi aku tambah 2 kali je..

Aku rasa balik kl nanti aku kena abiskan masa sekurangnya 1 jam kat gym untuk membakar semula lemak yang dah mula bertapak semula dalam badan aku ni..Erm...sejak khamis lepas aku tak g gym ...tak sempat beraya lagi ngan geng-geng gym..huhu...lama tak g ni...kecut abis otot-otot gue...tapi tak pe la..kasi dia rehat..asik kerja keras je kan...jadi raya ni aku amik kesempatan belasah apa sahaja namun masih ada pantang larang...

Kat sini , aku ada banyak masa untuk mengupdate blog aku nih...dh jadi cam jurnal lak kan..tapi tak pe la..niat aku ni cuma nak berkongsi pengalaman yang dilalui oleh aku..apa saja...melalui kaca mata.



Inilah rupa aku bila mengupdate blog dengan penuh kusyuk...sambil mencari template yang menarik untuk menukar ganti sedia ada ...comey kan..hahahaha..geli den...

Ni kat atas rumah wife aku...ada dua tingkat...kat atas line full bar..so sedap skit nak berinternet...kat ruang tamu ni...



Malam semalam , abang ipar utama aku baru sampai dari Perak...lewat sedikit..dia kata jammed teruk....Dia datang bersama keluarganya seramai 4 orang...2 anak perempuan dan isterinya yang sedang sarat mengandung..hehe...

Meh sini aku perkenalkan anak perempuan pertama....yakni akaknya...namanya IKA...nama penuhnya...nanti aku free aku g tengok surat beranak dia nun kat Perak tu ek...

Masih single ( aku rasa la..tak tau la kat sekolah ada secret admirer ke tak ) , menuntut di Harvard...korang tk caya ke ? dia ni antara genius yang terawal di Malaysia...haaa...jgn tak caya ..aku pun tak caya..hehe...tak la, guwau jek..dia sekolah kat Perok tu...baru darjah 4 kalau tak silap aku..aku ni memanjang suka silap...maklumlah terlalu banyak informasi dalam pala otak ni..nak ingat masalah dunia lagi...peperangan sana sini..masalah ekonomi global lagi...haihh


Ok...ni pulak , nama dia Aida...sama cam nama sepupu dia sorang lagi tu..
Umur ...tak diketahui ..aku lupa nak interview sebab pemalu beno...aku tnya sepatah dia tak jawap..aku tanya dua patah..baru setengah patah jawap , dia dah lari...apa yang dia malukan sanngat aku pun tak tau la ..ke mmg pemalu orangnya...nanti kalau orang masuk minang..rasanya sahih dia malu sampai menyorok masuk dalam almari..hahahaha..guwau jeeee





Setakat sampai kul 11 ni , masih takde perancangan nak kemana...mengikut plan ,nak ke Jerteh, Terengganu...tapi tak bergerak lagi...bersiap pun belum...Jadi , aku mengambil kesempatan yang ada ni untuk mengupdate blog aku sambil mendownload video sifat solat nabi...video yang menerangkan bagaimana cara nabi bersolat yang sebenarnya mengikut hadis-hadis yang sahih...

Ngantuk lak mata ni tengok laptop...ok la...aku nak tangkap tidur barang 5 minit gitu...kejap je..bukan cam korang..kalau tidooooo tak hengat dunia dah....hehehe

1 komen :

zana berkata... [Reply to comment]

kusyuk beno cik ben mengupdate blog eh..hehehe...

Related Posts with Thumbnails

Peringatan



Ini adalah blog peribadi.Sebarang pendapat yang saya luahkan di sini adalah dari saya sendiri ,tidak melibatkan mana mana pihak kecuali jika saya letakkan nama pemiliknya.

Sebarang PRINT SCREEN terhadap blog ini adalah dilarang kecuali atas keizinan tuan punya blog. Tuan punya blog tidak teragak agak mengambil tindakan undang undang jika hak persendirian ini dicabuli.

Pendapat penulis tidak semestinya kekal .

Terima Kasih ..

BEN ASHAARI