Dapur Tanpa Sempadan...

Isnin, 21 September 2009

Hari Ke Tiga Di Kelantan - Anak anak buah ku

Pagi ni...ada majlis cukur jambul yang dikepalai oleh tuk ayah wife aku..aku cuma jadi camera man jek..hehehe...solamat skit ..Wife aku ni dapat anak buah hampir serentak dalam bulan Ramadhan ari tu...Dua-dua hero...penyelamat la sebab sebelum ni anak buah dia semua perempuan...nak tgok pic? say plssss....hahahaha...sat nak upload noo...


Haaa..ni nama dia Muhmmad Ammar Haziq ..Comey tak ? Hehehe...
Ni anak sulung adik ipar aku ..kira majlis tadi tu khas untuk dia ar...hehehe

Ni anak kepada adik ipar perempuan merangkap adik perempuan wife aku






Ni la mak ayah si ammar tu..haaa....anak sulung mereka...


Majlis yang simple lagi mesra alam...hehehe..tak de la nak grand grand cam orang kaya kaya buat ...Cuba cari mana aku ? haaaaaaaaaaa..tak jumpa kan ? jeng jeng jengg..


Haaaaaaaaaaaaaa....tu la aku..kalut ngan kamera...hahaha....ketayap ek ? aku mmg tak suka berketayap..sama la ngan songkok..kenapa ? ada la cita tersendiri..hehehe...

Selepas majlis tu , semua tetamu turun ke bawah dan menjamu juadah yang disediakan..Sedap wooo..aku tak amik lak pic tang makan tu..kang terliur lak...aku makan setelah semua tetamu selesai makan...Majlis selesai dalam jam 9 pagi gitu...

Selesai cita bab tu ...ni masuk cita anak-anak buah yang lain lak ..



Yang ini pulak chief de mission kepada sorang lagi anak buah wife aku yakni akak dia ...pemalu giler orangnya..maklum la anak dara sunti...tak sekolah lagi..pra tadika pun tak lagi..teka la sendiri umur dia...nama dia amira .nama penuh aku tak hengat..
Dia kalau bercakap , memula tu, cam cakap ngan semut..bisik bisik...bila dah 'dah panas' enjinnya , satu taman boleh dengar suara dia..Kalau ngan aku , malu abis...nak wat camana kan..pakcik dia ni hensem..so malu skit ar...tapi malu dia hanya bertahan 5 minit je..pastu mula la..'pokcik bank , pokcik bank ' ..dia panggil aku gitu sebab dia ingat aku keje kat bank ..hahahah..budak budak..kalau dok ngan dia..dia boleh borak ngan korang non stop action punya ..kira korang boleh kena pedih ulu hati masa tu gak ar..huhuu




Ok ,hok ni pulok adik kepada si amira ..Nama dia yang aku ketahui , Rayyan . Ni pun tah betul ke tak aku eja.Dia lahir awal skit dari si ammar tu..kira big bro ar...size pon bleh tahan beso dari si ammar..

Kedua-dua ni anak abang ipar aku merangkap abang kedua wife aku ..





Anak buah yang selebeynya otw ar..tu anak kepada abang ipar utama ..dari Perak ..isterinya org Perak .. nak sampai tak tau la...dikhabarnya bertolak dari pagi tadi..sampai la ni aku dok mengarang blog ni tak sampai sampai...aku rasa dia ikut johor dulu kot..nanti bila dia sampai baru aku amik pic anak buah yang berikutnya..ada dua orang..dua dua perempuan....

Anak aku ? hehehe..korang tunggu je la nanti ...

Anak buah aku ni takde la kat kelantan tapi saja je aku nak cita ...sebab pasni muka dia pun pasti akan wujud dalam blog ni...so aku intro la awai awai..hehehe...


Ok ..ni anak buah aku ..yakni anak adik perempuan aku...Nama dia Muhammad Danish Haziq..aku pelik ar..ramai pulak nama Haziq ni...Umur dia..baru setahun lebey...Mak aku cakap , muka aku kecik kecik mcm si Danish ni la ...aku tak caya la..sebab kebanyakkan pakcik aku cakap muka aku kecik kecik cam muka Brad Pitt masa muda muda dulu ...tapi nak wat camana kan..aku terima je la hakikat nya walaupun aku tak suka dikatakan sedemikian..hehehe...

Yang ni mmg cukup suka melekat ngan aku...Nak tau hobi dia ?




Haaa..ni hobi utama dia kalau dapat masuk dalam bilik tidur tetamu..dia akan capai wayar yang ada kat plug point tu..dia nk cabut pastu nak buh balik..selain dia suka cabut , dia suka gak buh dalam mulut dia..selalu sangat la kena babap ngan mak dia..kalau aku nampak , mmg dia akan ditunggangkan ke bawah ..hahaha...so untuk keselamatan , pintu bilik senantiasa ditutup dan segala plug dioffkan serta dicabut..





Anak buah yang selebihnya akan aku ceritakan bila aku sampai di KL nanti..ada lagi 3 orang lagi..semua hero..bagus la..aku leh buli sekoq sekoq..sampai masa, leh ajak g gym sama sama..hahaha..

Setakat ni la cerita aku tentang anak buah aku ...nanti aku sambung lagi ekk...
Related Posts with Thumbnails

Peringatan



Ini adalah blog peribadi.Sebarang pendapat yang saya luahkan di sini adalah dari saya sendiri ,tidak melibatkan mana mana pihak kecuali jika saya letakkan nama pemiliknya.

Sebarang PRINT SCREEN terhadap blog ini adalah dilarang kecuali atas keizinan tuan punya blog. Tuan punya blog tidak teragak agak mengambil tindakan undang undang jika hak persendirian ini dicabuli.

Pendapat penulis tidak semestinya kekal .

Terima Kasih ..

BEN ASHAARI