Dapur Tanpa Sempadan...

Selasa, 29 September 2009

Akhirnya ...

Alhamdulillah..hari pertama aku bekerja dah selamat aku tempoh...begitu juga dengan puasa sunat aku..hehe..ari ni aku berbuka di gym je..makan roti sambal ikan bilis , pisang dan air 100 plus...tak larat beb..penat gak...workout pun tinggal 50% je tenaga...mana taknye...pagi pagi aku dah jalan kaki ke stesen lrt...kul 650 gitu..


Seawal jam 715 pagi...ni la orang ramai mula berpusu-pusu nak ke tempat kerja..nak memulakan pagi mereka yang kurang ceria..hehehe...memandai je aku

Dari rumah aku ke stesn lrt ni , mengambil masa 15 minit , jalan kaki ! kira berpeluh la gak badan ni pagi pagi dah bersenam...

Kat area ni ramai yang mengunakan lrt ni...ada student yang amik jurusan jururawat...

Kalau kul 8 , jgn harap laaa nak dapat naik lrt kosong..sahih berhimpitan...


Nasib i pagi ni mmg baik...tak sampai 5 minit , sampai dah lrt..dalam tu pun tak ramai penumpang...

Dari stsn Cheras ke PWTC , mengambil masa cuma 20 minit..tu pun lrt kalau tak buat pasal..kalau buat pasal..sahih aku lewat masuk opis..

Untuk hari ni...cantek segalanya..berjalan dengan penuh aman dan damai..cuaca pun mmg mengizinkan aku berjalan kaki..kalau tak , naik teksi sahaja dah cecah rm4..padahal tak jauh mana pun..huhuu


Sampai gak stesen PWTC...sampai dalam kul 735...ada banyak masa untuk aku berlenggang kangkung ke opis..hehehe...sambil sambil tu aku amik pic yang mana aku rasa nak berkongsi ngan korang...

Dari Cheras ke PWTC , tambang kalau dulu rm1.70...skang dah naik kot...dalam rm1.80...aku tak sure sebab aku selalu beli tiket rm20...pakai sampai abis..ala , cam prepaid la..bila dah nak abis nilai , mesin akan telan terus tiket tu..bermakna..sila la beli baruuu..hahaha



Tu la dia...Menara Dato 'Onn yang berdepan dengan pusat membeli belah The Mall...berdekatan juga dengan Hentian Putra...sapa yang selalu berulang alik ke pantai timur dengan mengunakan bas ekspress , pasti tau sangat kawasan ni...tempat ni popular bila ada pesta-pesta yang diadakan secara besar-besaran seperti pesta buku , Travel Fair...dan banyak lagi...tapi paling popular ialah ..perhimpunan umno ...perghh..orang ? tak hengat ...jenuh nak jalan dalam bangunan tu...

Beginilah PWTC jika tiada apa apa events...sunyi je kan...hehehe...

Tapi sesekali sunyi , bagus gak..aman skit..hehehe...

Kalau tak , parking penuh ..nak berjalan pun susah..kena tempuh orang ramai..perghhh




Kat sini , keselamatan amat penting...hanya ada kad pekerja dalam bangunan ini saja boleh masuk...pelawat akan amik kad lain...bukan apa..kat sini kan vvip selalu ada ...kat sini la selalu majlis tertinggi umno bersidang..hehehe..bermesyuarat...





Di level ini juga ada Galeri Umno....aku penah masuk ? hehehe..tak penah lagi..tengok gitu gitu je...takde masa lagi nak menjengah...


Untuk ke opis aku...disini ada dua bahagian lif...dari tingkat 4 - 21 dan 21 - 38


Opis aku bekerja di tingkat 23... jomm naik lif




Keluar je dari opis , korang leh tengok papan tanda yang caantik ni..kalau tak nampak gak ..tak tau la...hehhe

Sebelah papan tanda cun ni ada satu pintu..kalau orang yang tak biasa datang ke pejabat ni , dia akan masuk ke pintu tu...pintu tu...jalan mati...hehehe..jalan ke tandas...sebelah pintu tu la pintu opis yang bukan milik aku tu...hahahaha






Haaa..ni la dia ...rupa opis mm2h dari luar..amacam ? tak cun kan..aku kata dah kat bos aku..kasi renovate skit...letak marmar...pintu automatik..ada guard....hahaha..sori bos..guwau jek..







haaa..kita dah masuk ke dalam...ni la kaunter untuk sebarang pertanyaan mahupun kaunter penyerahan permohonan mm2h..kat sini juga ada jual tiket bas ke utara dan selatan...nak beli prepaid pun ada..hahahaha....yolah tuu..tak laaa...yang tiket n prepaid tu tambahan jek...heheh

Yang duduk kat depan ni , mestilah pandai berbahasa asing...contoh bahasa kuda dan juga bahasa kambing...haa...tinggi gaji dia..


Jeng jeng jengggg...jom ke tempat duduk akuuuu

haaa..ni la tempat duduk aku yang tak cun langsung..jauh sekali nak kemas..hahaha..penuh ngan kertas-kertas..bz tuu..keje banyakkkk....siap ada kipas...tau nak wat pe kipas tu ? kipas tu berguna bila aku sampai ke opis..aku berpeluh-peluh..kipas ni la tolong sejukkan..nak harap dayang2 dalam opis ni ? hehehe..mintak mangap ler...hahahah..guwau wehhh

Haa...yang kat bawah ni..semua geng geng satu opis...jantan dalam opis ni..leh kira ngan jari..tak ramai...ada berapa kerat je..so..bila melibatkan kerja berat..kitorang la kena buat..nak harap perempuan ? semua dh ada title 'bonda' ..boss i belum la..single lagi..hehehe..ada lagi 3-4 orang yang single but not available...heheh..jgn diganggu..ni la diorng...hehehe...



Cik akak sorang ni...selalu laaa dalam fb aku...suka beno berpantun...hobi ? makan sushi..hahaha...jgn marah aaaa...



Tepat kul 5..aku cabuttttttttt...balik..nak g gym..nak g gym....hehehe...kuar dari opis kul 5..aku tiba kat cheras dalam jam 540..jalan kaki sampai ke rumah...pastu ..mandi n g gym...

Singgah sebentar kat pasaraya P.S Mega..beli roti, air untuk juadah berbuka puasa karang


Haa...tokey pun sibuk nak layan basikal..apa pun , tokey punya perut dah ilang..berbaloi gak dia puasa ari tu..hehehe...aku ? tu haa...dh tak larat..tunggu nak berbuka je...

Abis workout...aku balik umah dalam kul 730...mandi solat...layan anak buah aku jap...aku keluar semula...jalan kaki lagi ke lrt..hahaha..mana tak kurus aku


HAH !! 830 dahh ..lewat dah ni....kena kejar erl kul 9...tungguu la tuunggu lrt sampai...

hehehe..sampai daaahhhh...

Maka aku naik la lrt neh...sampai ke Bandar Tasik Selatan..

Dalam lrt ni...ada la sepasang merpati sama jenis bercintan..geli ar aku tengok...sorng bangla sorang lagi melayu..tapi dok guna bahasa isyarat...lantak korang la...



Ni la dia..stesen erl Bandar Tasik Selatan..

Tambang untuk ke Putrajaya cuma rm5.30..sehari aku abiskan rm10.60 untuk ulang alik dari rumah ke opis...campur lrt..rm3.60...seminggu dah berapa..sebulan dah berapa..kira sendiri..cam biasa..aku malas nak kirakan..hahahaha


Cuba tengok jam..haaa...ni dah lewat dah ni..hehehe..tapi wife ok je..dia kat umah bersantai sambil melipat baju ..eheheh..kan kan ..

Tak lama dah tu..lagi seminit sampai erl tu...


haaaaa.....


Sampai daaahhh erl yang ditunggu tunggu...



Bagi yang tak pernah naik erl ni...nak tau camana rupanya dalam erl tu...






Camni la rupanya...kemas..bersih dan selesa...walaupun mahal , tapi ok la ..kan...aircond ...ada tv..walaupun diorng tayang iklan je..janji ada la..




Aku tiba di stsn Erl Putrajaya dalam kul 9...

haa..bersih je kan stesen ni...selesa mata memandang..kan bagus semua stesen pengangkutan awam sebersih ini.....

Wife aku tiba , 10 minit kemudian dan seterusnya kitorang ke pasar malam untuk membeli sedikit makan untuk makan malam ..

Dibelinya yong tau fu manakala aku membeli char keow teow..salad dah menunggu aku di rumah..hehehe...

Inilah salad kegemaran aku..aku akan makan setiap hari ...i likeee...daaaaa......selamat malam..dan salam....
Related Posts with Thumbnails

Peringatan



Ini adalah blog peribadi.Sebarang pendapat yang saya luahkan di sini adalah dari saya sendiri ,tidak melibatkan mana mana pihak kecuali jika saya letakkan nama pemiliknya.

Sebarang PRINT SCREEN terhadap blog ini adalah dilarang kecuali atas keizinan tuan punya blog. Tuan punya blog tidak teragak agak mengambil tindakan undang undang jika hak persendirian ini dicabuli.

Pendapat penulis tidak semestinya kekal .

Terima Kasih ..

BEN ASHAARI