Dapur Tanpa Sempadan...

Rabu, 30 September 2009

Ayam punya pasal .....

Pagi ni , aku terlewat skit bangun...dah set alarm tapi tak berbunyi..aku tak tau kat mana silapnya....aku bangun kul 6 pagi...masih dalam keadaan penat dan mengantuk...aku tersengguk sengguk ke bilik air...mandi ala charlie chaplin...bersiap..solat....settle semua dalam kul 625...terror tak ? hahaha...

Aku turun bawah , start enjin...tunggu saaattt.....sambil tu aku menghirup udara segar...ermm..baru lepas hujan....best sambung tido balik ni...

Bila wife aku dah siap , aku segera memandu ke stesen ERL dengan kadar segera...ERL akan tiba dalam pukul 702 pagi...aku cuma ada 20 minit je...nasib baik jalan pagi ni masih lagi clear...

Aku sampai..ada baki lagi 2 minit..hehehe..ok je tuuu



Keadaan stesen tidak begitu ramai lagi orang..aku rasa ramai ambil erl jam 735...yang tu sahih penuh..cuaca , mendung...perghhh




Bila masuk je area Bandar Tasik Selatan , aku perhatikan diluar tingkap...hujan ! ..ah sudah...camana aku nak redah hujan ni..sahih basah kang...



Nak tak nak..aku redah gak...aku tengok orang lain boleh redah gitu saja...takkan aku tak leh lak kan..manja la pulak...ehehhe

Nasib baik tak lebat sangat...aku pun dressing ari ni...minggu ni simple giler..cam malas nak bersmart..


Hari ni , aku tak puasa...sebab apa..ada orang nak belanja makan..so , aku biarkan kosong skit perut ni...makan pagi ? hehe..plan nak g tapau kat cafe , tapi malas nak bergerak...duduk diam je la kat tempat aku tu...bila lapar sangat..aku g usha kat pantry , kot ada apa apa leh dimakan..
Huhuhu...ada tat nenas !! Tu pun ada sorang akak tu bagitau..makan la dalam barang 5 butir..hahahah

Inilah diaaa lunch kuuuu...aku kelaparannnnn...aku makan duluuu...korang rasa cukup tak untuk aku banyak ni ?? aku tak puaaassssss...aku nak lagi..balik kang ..aku nak g makan lagi kat alamanda putrajaya...tak kira..aku nk gak..nak gakk...

Selesai makan..aku still kelaparan..hahahah..sah perut buaya...!!
Aku telan air banyak banyak...air coke lak tu...tak tahan wooo


Abis kerja , tepat jam 5 ...aku terus balik...cam biasa..jalan kaki sampai ke rumah dari stesen lrt..sampai jek , mandi kemudian solat Asar...tunggu member aku datang...cabut g gym..ari ni bertenaga skit nak workout..walaupun ada ulat-ulat malas dalam diri ini...ku kuatkan semangat perjuangan membakar lemak lemak degil ini...


Abis workout dalam kul 7....cam biasa , balik ..mandi ,solat...gaduh jap ngan anak buah aku...pastu aku lari..sebab dia nak ikut aku balik..hahahha

Ari ni aku nak cepat skit balik sebab nak g alamanda ! aku nak makan malam..nak makan lagi kenny rogers ! hahahahh...aku tak puas..aku perlukan protein...hehehe

Dalam lrt ke bandar tasik selatan..ni satu lagi kes....aircond dlm lrt bocor..hahaha..abis semua pakat lari dari tempat tu...bila dah bocor gitu , sahih tak sejuk dalam lrt tu...nasib baik tak ramai orang

Tapi aku rasa kejadian cam ni jarang berlaku la...tapi aircond kerap tak pasang ,ada gak beberapa kali terjadi bila aku naik..pagi lak tu...bayangkan...bayaaangkaaannn....orang penuh....sempit...aircond takde !!! haaaaaaaaaaa....peluh ? jgn tak tau...orang ingat aku kena hujan bila sampai kat opis...pergh...masa ni la..kipas aku tu amat berguna sekali...hahaha...no 3 aku pasang..berdesup angin dia pergi...sekejap je dah cool badan aku..





Bila dah sampai Bandar Tasik Selatan , aku segera berlari ke stesen ERL lak...peluh , jgn cita la...aku jangkakan ERL akan tiba dalam masa kurang dari 5 minit...

Bila sampai kat kaunter...adoiyaiiii..16 minit lagi baru sampai ERL ...hahahah..bengong...penat jek...so aku berlenggang kangkung ke tempat menunggu ERL.....tak lama kemudian..sampai la train...

Sesudah tiba kat stesen Putrajaya , aku gunakan lif untuk ke level 1..kat sini aku mula tensen...memandangkan ramai dalam lif tu , dan aku antara paling dekat dengan butang lif tu...so aku tolong tekan open sehingga semua orang keluar...yang bestnyaaaa...sorang pun tak reti ucap kan terima kasih !!! susah sangat keee ?

Aku cukup pelik tul la ngan orang malaysia ni...tak la semua..tapi yang biasanya bertugas di bahagian perkhidmatan..yang melayan orang..kat kaunter..susah sangat nak ucap terima kasih !!

Kalau aku beli tiket lrt ....muka yang jaga tu dah la masam..nak cakap terima kasih ? jauh sekali...tapi yang kat ERL , aku bagi tabik spring..Selalu ucap selamat , dan terima kasih...bagus..bagus..pujian untuk kakitangan ERL...

Bila dah sampai kat luar stesen , wife aku dah sedia menunggu...tunggu dalam kereta la...takde makna dia nak tunggu luar kereta tu...hahahah...

So bergerak la ke alamanda ...hehehe..dalam pala aku , kenny rogers..dalam pala wife aku ...blusher ! dia nak beli blusher baru..tu yang rela dia nak g alamanda ..kalau tak ? abang makan je la salad tuuuu....lama lama aku gak jadi kambing tak bertauliah...

Bila sampai alamanda , dengan segeranya ke kenny rogers...takut tutup..kempunan nanti...hahahaa...ramai la pulak makan ayam mlm ni kat sini...


Korang tengok laa muka aku sementara tunggu ayam sampai...huwaaa...aku kelaparan....lapaq ..lapaq...

Maka , aku pun mengorder la ayam...korang rasa berapa ? jeng jeng jeng...


Lapar punya pasal , aku makan dulu baru amik pic...baca bismillah tu dah tentu la....kan dah cacat pic tu..hahhaha..apa pun...aku kenyang ..walaupun tak cukup...biasanya...aku makan seekor , baru cukup...hehehe..nafsu besar..tapi abis..hahahahha

Apa pun ..aku ucapkan terima kasih pada wife aku kerana sanggup teman n tumpang sekali makan ayam aku tuuuuuu !!! huwaaaa....


Ok la geng...terima kasih pada anda semua kerana sudi meluangkan masa membaca dan memberikan komen pada blog ini...terima kasihhhhhhhhhhhhhhhhhhhhh..salamm...
Related Posts with Thumbnails

Peringatan



Ini adalah blog peribadi.Sebarang pendapat yang saya luahkan di sini adalah dari saya sendiri ,tidak melibatkan mana mana pihak kecuali jika saya letakkan nama pemiliknya.

Sebarang PRINT SCREEN terhadap blog ini adalah dilarang kecuali atas keizinan tuan punya blog. Tuan punya blog tidak teragak agak mengambil tindakan undang undang jika hak persendirian ini dicabuli.

Pendapat penulis tidak semestinya kekal .

Terima Kasih ..

BEN ASHAARI