Dapur Tanpa Sempadan...

Khamis, 1 Oktober 2009

I like it....ahak ahak...

Bangun lewat lagi ari ni...penat sangat semalam rasanya...tidur pun kul 1.30 pagi...yelah , mana tidaknya .. bangun pun dah kul 6 pagi...kul 1.30 pagi esoknya baru dapat baring atas katil ! Walaupun aktiviti macam tak banyak , tapi memenatkan setiap aktiviti tu..

6.10 dah ! pergh..tak jadi cam ni...Walaupun ada lebih dari satu bilik air , bilik air yang dalam bilik tidur utama ni gak selalu jadi sasaran kitorang..malas nk g mandi kat bilik lain..malas nak naik turun tangga...

Nak tak nak , tunggu sorang sorang mandi...wife aku mandi dulu..sementara dia mandi , aku membaringkan diri...baru nak mimpi , dah kena gegar...huhu..frust...

Keluar dari rumah , jam 635 pagi...sampai ke stsn Erl Putrajaya berbaki 1 minit Erl nak sampai...lega..kalau tak , sahih merah...bukan kisah merah ke tak..cuma segan je la..hehe..reti segan jugak aku ni rupanya..hahahah..ingat brutal abis dah..

Macam biasa , aktiviti di opis , biasa je..keje aku ari ni mengemaskini statistik bulanan...hujung bulan , sahih ni la keje aku..takde keje lain dah..nak berkebun pun kena bawak laptop..apa apa pun update dulu..kang bos mintak , tak siap ...haaa..baru padan muka jiran sebelah aku...hahaha...sian dia..takde kene mengena dalam ini cerita..

Selain mengupdate keje aku tu , aku jugak mengupdate status aku di FB..hehehe..aku suka sangat la tengok respon kawan-kawan FB aku ni..mcm mcm ragam...apa pun diorng cool ! sporting...cuma ada la segelintir tu , agak kureng skit..tak pe la..biar la ..masing masing punya perangai..mungkin ada yang suka dengan perangai dia tu..apa pun , semoga Allah memberkati mereka dan semua sahabat saya di FB itu...i likeeeee ...

Untuk kali pertama dalam masa 2 bulan , aku kuar lunch di The Mall..lama giler aku tak kuar g makan sana..bukan malas , tapi cafe kat atas tu...perghh...g bau perfume ..balik bau kambing...muka ? jgn cita la..berminyak...kalau Pertronas Carigali kekurangan minyak mentah , meh sini ....tapi time lunch tu je la hasilnya banyak..time lain , tak de hasil..hahaha

Aku teringin benar nak makan keow teow goreng kat atas tu..bukan la sedap mana pun tapi bagi aku , dah cukup best...orang kat cafe atas ni , mcm tak ramai...tak tau la nape...banyak open house kot...kat kementerian pun ada gak...satu bahagian ni buat jamuan..tapi aku malas nak g sebab malas nak beratur..pastu sahih yang ada makanan yang aku tak gemar...bukan memilih tapi dah tak boleh nak makan...

Aku g makan kat sana pun berteman kat rakan-rakan opis...kalau sorang ? mintak maaf la..aku rela minum air suam dari kuar g makan sorang sorang..aku g tu pun sebab paksa diri aku g..dah tak tahan sangat..

Balik opis , sambung kerja..sampai kul 5 petang..aku cabut..on time ....hehhe..sampai pun on time..berdedikasi..hahaha..tak la..kan aku nak kena g gym...kalau sampai umah lewat, tak best dah nak g gym...

Mesti korang pelik , napa la mamat ni gile sangat nak g gym...sampai sanggup g gym dulu baru balik umah...Sebenarnya , ni bagi aku la...kalau korang tu , aku tak tau la...aku ni ada penyakit hypertension..so dengan pergi gym , aku akan melepaskan semua tekanan aku terlebey dahulu kat gym...baki tu baru aku bawak balik umah..hahaha...

Yang keduanya ..kawan kawan disini , pelbagai bangsa...1Malaysia...semua kepala ngam..bilas sampai je , sahih akan berjabat tangan..tak kira melayu , cina mahupun india...kat sini jugak , macam macam jenis orang ada...dari budak ke la orang tua yang esok lusa nak mati..tapi rupat still muda belia ...perangai pun gitu ...hahaha...

aku dah kenal ramai kat sini..so sayang aku nk tinggalkan gym ni..yuran lak, murah je....sebulan tak cecah rm50 pun..sekali masuk baru rm4...murah kan ? workout la sampai pengsan..paling tidak pun sejam dah cukup..selebihnya , ada yang duduk berborak..tak kisah la kan..apa pun...lu orang sporting !! gua sayang Bionic Gym !!

Dari melepak tak tentu hala..at least bersenam...dari diet tapi tak bersenam kan..hahahha....tak elok tu..bersenam tapi tak diet pun tak guna gak...kena seimbang...minggu ni aku terpaksa workout direct seminggu sebab minggu lepas dah cuti panjang...minggu depan baru aku mula berselang...maybe selas ,rabu, khamis...selebihnya , cuti..balik terus ke rumah...rancangannya gitu la...aku terpaksa bersenam kerana kesihatan..yela , kalau nak mati tu, kat mana mana pun boleh kan,..tapi apa pun , kita kena elakkan berpenyakit...kencing manis, darah tinggi , sakit jantung dan banyak lagi la..kalau nak kena jugak , nak kata apa dah..terima je la...

Dalam kul 730 , aku begegas balik ngan kawan aku tu, mr.along the chief...mandi , solat maghrib...cam biasa, layan anak buah aku jap sampai dia menangis..then cm biasa , tugas memujuk mak aku..aku lari keluar..hahaha...terus ke lrt seterusnya balik ke Putrajaya...

Kali ni , aku naik lif , aku taknak tekan butang dah..korang tekan la sendiri..hahaha..dengki nehh...hahahaha...

Plan malam ni , aku nak makan kat Kenny Rogers...memandangkan semalam aku tak puas makan setelah setengah ayam aku , wife aku kebas..untuk pengetahuan korang , aku biasa makan sekoq je..sekali makan..hehehe...jangan tak tau..hahaha..gilos ..

Setelah berbincang ngan wife aku melalui deria ke Enam ( hp ) , telah diperkenankan oleh Majlis Raja-raja Uganda , maka kitorang pergi la makan kat ...siniiiiii



Tempat ni , antara tempat aku suka g makan...kalau aku teringin benar nak makan tom yam atau masakan melayu...Harga ? ermmm..boleh tahan la kot..cuba korang tengok makanan yang aku pesan di bawah ni...then cuba teka harganya..

Nasi putih 1 , tom yam seafood ( sorang makan ) , ikan pari bakar ( sedap ) , telur bungkus ( feveret..wajib ada ) , udang goreng tepung ( kalau takde pun tak pe...wife yang suka..antoo udang ) , cendawan goreng ( ni wife tak suka...hahaha...aku sukaaaaa...anto cendawan ...wife tak suka pun abis gak makan ) ..air teh tarik ais ( wife aku punya..aku tak suka ) dan aku...teh o...

Kesimpulan makanan yang aku makan tadi.....sedap sehingga licin..ke aku lapar sebenarnya ? selesai semua..pinggan-pinggan sekali aku tolong kemaskan...berapa aku lapar...sampaikan check kat pinggan kot ada yang terlepas pandang lauk-lauk lagi...hehehe..guwau jeekk

OK...cuba la teka ? berapa ? ...salah....berapa ? ...hehe..korang g la try sendiri..baru tau...tapi still mampu bayar lagi la..tak perlu buat keje basuh pinggan kat sana ....hahahahaha..




Selepas kenyang cam ular sawa dewasa baru lepas telah anak gajah , maka kitorang pun balik...sampai umah...aku cerita semua apa yang berlaku hari ini kat korang...hahaha..update blog laaa..tv pun tak sempat tengok tau !! apa pun...terima kasih pada korang kerana sudi melepak sebentar kat blog aku...aku harap aku cerita aku ni tak de la membosankan korang ek...kalau nak tau pasal restoran tu , tanya la aku ...post je komen kat situ...ok..daaaa....tqqqq..salam

Gambar Kenangan ....

Hari ini aku tak nak bercerita tentang perjalanan hidup aku..kira ni iklan la...hahaha...
Aku nak bercerita kenangan bergambar aku..yela...sama gak kan..apa yang aku lihat ...aku tulis...walaupun dah lama tapi still dalam memori aku..

Gambar ni semasa DSA tahun lepas kat PWTC...pada dasarnya orang awam tak boleh masuk tapi tah apa pasal ari tu boleh la pulak..aku amik kesempatan untuk masuk..tapi kawalan ketat la..bertuah aku...mmg teringin giler nak pegang senjata api..bukan gile nak menembak tapi kagum dengan ciptaan yang halus tu..hhehehe..gile aku kan..


Yang ni..member baik aku dulu....Mr.Protokol ..heheh...apa apa , sahih aku rujuk kat dia dulu..hahaha
Kereta askar ni , body dia..perghh..kental gileee...ketuk la camana pun..yang sakit , tangan sendiri..respek aku...

Inilah antara senjata antara paling aku minat....perghhh...'cantik' kan..hehehe


Gambar dibawah ini semasa aku bertugas di Pesta Air ,Labuan pada tahun 2008 ..


Cuba la tengok ...mulut ikan tu ngan tangan aku...besar tu mulut dia...kalau ada orang suka mengumpat..bagi je bidalan kat dia..'ibarat penumbuk ben dengan mulut ikan besar'...hahahaha


Maulidur Rasul ' 07 di Stadium Bukit Jalil

Aku tak minat nak masuk semua ni...lebih lagi nak berarak...ko tau nape aku nak masuk ? sebabnya...dri songkok ke seluar , freeeeee...best tak ? din wahab punya tuuu...nak beli , mahal..hehehe...dapat free pun cantek daa...


Meeting Kali Pertama Sejak masuk MM2H...heheh
Pic dibawah ni....kali pertama aku jejakkan kaki di Langkawi..Pergh....suka suka suka...bukan apa..g free je kan...rezeki jgn ditolak..

Haaa...ini lah adam haziq...kalau korang follow dari awal , korang leh tgok muka dia skang..hahahah...manja giless...chief de mission semua anak anak buah aku....hehehe


Retreat pertama aku di mm2h...



Yang ni..gambar kenangan bersama Dato' Michelle Yeoh dan tunangnya , bekas Presiden F1 Ferrari , Jean Todt ,semasa mereka datang untuk mendapatkan pas MM2H secara rasmi...cool..hahaha..aku mmg minat filem kung fu dia...
Related Posts with Thumbnails

Peringatan



Ini adalah blog peribadi.Sebarang pendapat yang saya luahkan di sini adalah dari saya sendiri ,tidak melibatkan mana mana pihak kecuali jika saya letakkan nama pemiliknya.

Sebarang PRINT SCREEN terhadap blog ini adalah dilarang kecuali atas keizinan tuan punya blog. Tuan punya blog tidak teragak agak mengambil tindakan undang undang jika hak persendirian ini dicabuli.

Pendapat penulis tidak semestinya kekal .

Terima Kasih ..

BEN ASHAARI