Dapur Tanpa Sempadan...

Selasa, 6 Oktober 2009

Menyelami hati seorang lelaki ..

Kehidupan aku hari ini aku rasa korang boleh jangkakan...kalau korang mengikuti dari mula blog aku ni..life aku sama je setiap hari..PUTRAJAYA - PWTC - CHERAS -PUTRAJAYA ...Kerja - Gym - Tido...korang tengok pun dah tau cam boring je kan...

Tapi sebenarnya tidak bagi aku...penuh jadual aku tu..sampaikan nak tido pun lewat..nak tengok tv tak sempat apatah lagi nak mengetahui perkembangan dunia..ini berlaku selepas aku mengenali dunia blog..sebelum ni sempat la sesangat....sampai bergaduh ngan isteri nak rebut remote...

Kalau dulu , sebelum aku bernikah ..kehidupan aku berbeza sekali..

Selepas kerja , aku tetap pergi ke gym...balik dari tu , aku akan tgk tv ..sampai lewat malam...lebih lagi kalau malam tu ada cita kegemaran aku seperti SUPERNATURAL , CSI dan banyak lagi la .cerita-cerita sitcom pun aku layan..heheh..asal aku boleh ketawa , sudah lah..

Kalau aku tak tengok tv , aku pasti akan lepak kat kedai makan ngan kawan aku ...seorang guru yang mana aku pernah mengajar di sekolah yang sama dengannya..Topik perbualan , mcm mcm...

Kalau tak melepak kat kedai , aku pasti akan ajak dia tengok wayang kat KLCC..aku juga kaki cinema...pantang ada cerita baru , sahih aku akan pergi tengok dengan dia ..

Kira aku gunakanlah kehidupan bujang aku tu dengan sebaik-baiknya. Tengah malam baru balik umah pastu tido tak hengat dunia..

Kira terisi sampai tengah malam...kalau nk esoknya tu cuti , sahih hampir ke subuh melepak...tu tak masuk lagi hujung minggu...layan bola lagi...aku tak minat nak tengok bola ...main bola aku minat..Tapi aku dah stop main bola sebab frust..

Selepas kawin , jadual aku bertukar...banyak abiskan masa dirumah kalau time cuti..time keje...macam aku kata tadi la ...keje , gym , umah...

Boring ? ermmm....ada jugak kekadang ..tapi memikirkan kalau keluar jer dari umah..sahih akan abis beratus ringgit..tak sebab makan mesti sebab membeli barang..kan kan ?

Nasib baik la aku ni cuma kaki gym..kalau kena kaki pancing ? kaki hiking ? kaki lumba ? kaki betina ? hehehe..tu bahaya..kaki betina..dapat suami kaki betina , masak dia...so aku byk abiskan masa kat gym..bukan melepak pun ..bersenam jugak ..jaga kesihatan ..kalau bukan kita yang jaga , sapa la nak jaga kan..

Itulah serba sedikit kehidupan aku sebelum dan selepas kawin..hehehe..mudah...tak masuk bab makan...masak je la apa pun...maggie pun aku balun.lagi feveret tuu..

Iklan....Kenangan Lalu..

Akhirnya rekod aku tercalar...hahahah...mmg lewat sungguh aku sampai ari ni...nak wat camana..dah bergantung pada ERL..lewat 1 saat pun dia blah..mana ada nak dia tunggu...ingat aku ni anak raja ke ?

Tak pe la..bukan selalu lewat kan..kalau aku sampai awal selalu pun bukannya leh dapat anugerah khidmat cemerlang pun..kan kan..cuma, bab amanah tu je le..hehehe....
Yang penting, datang keje n jgn buat selalu..kadang kadang tu terjadi sbb masalah teknikal..bukan pintaku kan..hehehe..alasan !

Lunch aku tak keluar..aku cuma tapau je kat kawan aku...tah malas nak keluar g The Mall tu..
G wangi-wangi..balik , muka berminyak ..baju bau busuk.

Ni la lunch aku yang dibeli oleh kawan opis aku...keow teow goreng jek...hehehe..belasah je leee...

OK ..hari ni aku nak berkongsi gambar aku pelbagai rupa semasa waktu dating atau bertugas..hehehe...asik berleter je kan dalam blog ..so ari ni ringan skit la ..

Gambar ni diambil di perkarangan masjid putrajaya...dok hangat bercinta masa ni...dating je kat masjid..hahaha..
ni aku geram sangat sbb dia tak bagi aku petik strawberi...kejadian ini berlaku ketika honeymoon di cameron highland..huhu
Setelah dibenarkan memetik strawberi ..aku nak lebeh dari tu..makan semua sayuran yang ada disitu...tak nak bayar !!! aku nak freee jeeeeRasanya ni pada tahun 2008..dok main game bodoh dalam fn tu...perghh
Ini masa aku kat Pangkor..sementara menanti bot..aku bergambar kenangan dengan ikan mahupun bot bot nelayan yang dah terdampar di jeti itu..

Ha...ni pun zaman hangat bercinta...burung merak tu tak berani hampir dengan aku sebab aku mengeluarkan aura harimau berantai !!

Ni pun masa zaman hangat bercinta...rindu punya pasal..dapat peluk tiang pun jadi laaa
Sekali lagi zaman hangat bercintan..bukan leina hangat yer...
Ni kawan satu opis aku...pegawai imigresen ...kalau g hari bertemu pelanggan , sahih aku ngan dia..dia ni pun ada darah tinggi...kalau dia malas nak jaga , dia bantai minum nescafe...last last aku jaga..hahaha..tapi dia tak berani buat !!! aku repot kat miss lai nanti..hahahaah..acah je..dia ok banget orangnya..single..ada berminat ?
Ni la awek aku kat opis...satu satunya kekasih hati yang tak pernah marah atau membebel apa saja yang aku buat...susah nak dapat awek cam ni...

Kalau aku g outstation...2 tempat akan aku usha dulu...pertama ...ada tak gym..kedua kolam renang...sungguh pun aku tak reti berenang , aku akan tetap terjun kemudian lepak kat tepian..lalalalalaNi pun geng aku satu opis ..skang dia dah tukar ke putrajaya...aku panggil dia adi..heheh..mr.protokol....masa ni dok tunggu flight ke MIRI..lambat la plak..
Ni kat melaka...bertugas kat melaka..hehehe...aku ngan azrul lagi..aku kata dahh..
Bergaya depan pintu bilik yang tak cantik..aku amik pic ni sebab nak ingat no pintu bilik..aku ni pelupa

Haaa...ni la kenangan aku...ada lagi..tapi tu nanti la..hehehe.takkan nak taruk semua kann.. ;)
Related Posts with Thumbnails

Peringatan



Ini adalah blog peribadi.Sebarang pendapat yang saya luahkan di sini adalah dari saya sendiri ,tidak melibatkan mana mana pihak kecuali jika saya letakkan nama pemiliknya.

Sebarang PRINT SCREEN terhadap blog ini adalah dilarang kecuali atas keizinan tuan punya blog. Tuan punya blog tidak teragak agak mengambil tindakan undang undang jika hak persendirian ini dicabuli.

Pendapat penulis tidak semestinya kekal .

Terima Kasih ..

BEN ASHAARI