Dapur Tanpa Sempadan...

Rabu, 7 Oktober 2009

Akhirnya....

Akhirnya ...aku tiba di stesen ERL Putrajaya dalam jam...tengok sendiri la kat atas tu...

Sebelum aku naik train , aku dah call wife aku yang aku akan naik train dalam kul 8.35 malam..bila aku sampai , samada dia akan sampai 5 minit kemudian atau dah sedia ada..mana mana pun aku tak kisah ..janji aku sampai umah..

apa pun , aku berterima kasih yang teramat sangat pada isteri aku sebab memahami aku...dari segi aktiviti aku selepas keje..tak banyak pun pinta aku..cuma g gym...bukan g goyang dangdut pun...sementara lom ada baby kan..kalau ada..kena la kurangkan skit..tak boleh berenti terus....bahaya untuk aku..

Dalam perjalanan keluar dari opis tadi...aku melalui ruang legar PWTC...erhmmm..ada sesuatu yang menarik minat aku...aku berhenti dan aku patah balik..aku baca poster kat situ...


Amacam ...? tak tertarikkah ? diorang baru setting semua ni tadi...esok aku tak tau lak camana rupanya..esok pagi bila aku lalu , aku amik pic untuk korang ek...

Aku pun minat menda menda cam ni...yelah , tengok perempuan kalut dok mencari barang sampai terlupa nak makan ..huhu...dimekapnya cam rupe antu ...huhuhu

Pas aku amik pic tu..aku pun gerak ke stesen LRT PWTC...seterusnya sampai ke Cheras...lalu aku naik je teksi sampai ke umah aku..kena bayar rm4...bayar je le...brother teksi tu , peramah orangnya..kata dia , dia duduk kat bandar sri permaisuri...apartment penara kalau tak silap aku.dia bantai borak..aku mengikut saja..padahal aku dah ngantuk giler ni...

Sampai umah aku...tukar pakaian...baring jap...nak pergi ke tak nak..nak pergi ke tak nak..nak pergi ke tak nak...tak nak ke nak pergi ....terlelaaapp aku akhirnya..

Ada menda langgar kaki aku..aku terjaga..kucing aku ni haaaa..nyebuk nak tido sebelah aku...lama tak tido sebelah aku la tu...yela..aku balik je tak sempai nak bermain dengan kucing aku tu,..bagi makan pastu keluar g gym ,selalunya begitu la..

Memandangkan kucing aku dah kejutkan aku..aku basuh muka...keluar g gym...sebelum tu..perut aku dok berirama jazz...g dapur...kosong...g peti ais....air je banyak..ermmm...ada durian dalam tupperware...boleh laaa...asal alas perut...

zap zup zap.....10 ulas aku telan..hahahaha...dari nak cuba test je..terus melantak dengan banyaknya...ni kalau sendawa kat gym , maunya orang pengsan..hahahaha..belasah je laaa..aku tak tahan...

Orang g gym amik protein..aku amik durian..ha..bagus...So aku gerak ke gym ngan member aku...along namanya...dia ni la antara sifu yang ajar aku main besi ni dulu..pastu dia berenti..skang aku lak ajar dia semula...heheheh...

Dengar je maghrib, layan lagi 10 minit sebagai penutup , balik...apa apa pekena 100 plus untuk mengembalikan tenaga yang ilang tu..hehehe..ilang dahaga la gak..

Mandi , solat .....borak jap ngan orang tua aku...layan setumbuk dua ngan anak buah aku ...sampai dia teriak..aku pun cabut balik...

Sampai umah aku ...makanan yang terhidang disediakan oleh isteri ku ini..heheh adalah seperti berikut..ceewahh..ala senang cita..ada bihun sup..nugget..dan roti boy..tau ke roti boy? tak tau ? ok..ni la rupa dia ...
haaa...sedap ni..ada rasa cam kopi skit skit...semua tak abis lagi..makan je pagi esok..simpan buat breakfast kat opis nanti..heheeh..saving skit...

Haaa....tu la dia cita aku malam ni....camana pun tadi aku sempat la tengok 360 kat tv3..pasal rokok..haihh...geleng pala je aku ni....kerajaaan..haramkan je la rokok tu...cari la sumber pendapatan negara yang lain...adehh..ok la guys...aku ucapkan terima kasih kerana sudi luangkan masa membaca kisah aku yang tak seberapa ni...jumpa lagi esok ..di blog apaaaa ??? blog apaaaaa???? tak dengar !!! ...blogg apaaaa??? lu pk la sendiri...saalammmm ( sambil berlari ke tandas..sakit perut ..banyak makan bihun sup tadi )

Rumah Terbuka Bahagian Pelancongan , Kementerian Pelancongan ...(rumah ke opis ek ? )


Kalau korang tengok betui3...korang nampak la bila kan majlis ni...baru je berlangsung tadi..aku cuma turun n tunjuk muka je..pastu amik gambar untuk berkongsi ngan korang...gambar aku tak yah la nak tengok kan,..muak dah..majlis ni kat pwtc..tapi bukan la kat area exhibition tu..kat atas tu la...menara dato onn...guna ruang legar bahagian tu je..hehe

Kelihatan diorg tak sabar lagi...lalu membaca doa tapi sebelum tu ada ucapan ringkas dari MC HAMMER..hehehe...tak tau nama mc tu..jgn marah aaa

sambil mereka berdoa sambil mereka memerhatikan makanan yang terhidang..tunggu masa nak serbu je tu...rasanya dari pagi tadi diorng tunggu kot...hahahahha...tak laaa...ni team team dari MTPN PUTRAJAYA
Sebelum majilis bermula , ada pertunjukkan...fesyen show...dari staff MOTOUR...catwalk tuu..haa..tengok abang abang tu..kacak bergaya..hahahaha...guwau wehhh

Inilah makanan percuma yang terhidang..tunggu masa untuk diserang oleh pegawai dan kakitangan yang dijemput..hahaha...sedap weh..aku amik bau dah..tak leh lebeh lebeh..aku kan tuan rumah..eh..hehehe..kenyang lagi makan mee tadi
Ha...gelas gelas tersedia untuk mereka yang hadir....amik bang..amik bang...makan bang..makan..minum bang ..minum..basuh bang..basuh la sendiri wehhh...dah lepas makan , jgn lupa cari kayu tauuu

Bekalan air yang tersedia..mana tau berlaku kebakaran kat sini semasa jaman....apa pun..lepas makan jgn merokok !!!
Mereka mereka yang hadir dengan penuh sabar ...menanti makanan yang terhidang untuk disantap ...perghhh
Ni la model model catwalk kementerian...haa...kalau nak berkenalan , sila lah call UKK kementerian..hehehe
Yang ni semua..ermmmmmmmmmmmmmmmm....sapa ek...tapi muka cam familiar jeekkk..ooo....geng geng opis aku rupanya...diorng ni...adeh..pantang dgr free...cepat je sampai...kan kan..hahahaha
Yang dua orang sedang control cun ni..aku tak leh nak kutuk lebey...dengeres..hahaha..nanti aku tak bergaji bulan ni..hahahaha...lalalalalala...( tengah lapar tu diorng )

Yang aku lak..keje amik gambar je..napa aku tak nak join ? setelah aku pusing pusing tengok makanan..aku tak berminat...belum mampu menarik minat aku untuk join da club..cukup la g tunjuk muka n bersalaman...ok la tu kan dari tak pergi langsung...kan kan..

Lapar la pulak ...

Tengah sedap aku buat keje...penuh dengan kekusyukan...tengok la muka aku tengah kusyuk tu..perghh....cam tengah mentelaah untuk final exam tahun terakhir...perghhh...dasat...

Aku dapat panggillan dari bos imigresen cawangan mm2h...kata ada problem ngan pc dia...ermm..ok gak tu..leh aku g tapau makanan sekali...

Unit tempat aku kerja ni ada dua..satu bawah kementerian pelancongan dan satu lagi imigresen...combine jadi satu..tranformmsss....jadi la MM2H...

Ni la signage dia yang aku suka tengok...aku ni suka menda menda cam ni...dibuat dari kaca...comel jek...huhu


Ni bahagian dalamnya ...
Ha..terdapat dua pegawai imigresen yang bertugas hari ini..yang selebihnya ? ...no komen ..lalalala...selepas settle keje aku kat sini..aku pun bergegas ke tingkat 32...nak cari makan..nak cari makan...yelah..dah tetiba perut ku ini lapar ...meminta diisikan....

Ni la rupa juadah yang tinggal kalau dah kul 10..ni kira banyak la gak..kalau tak..dapat sudu jek..hahaha...

Hasil dari pemerhatian aku kat cafe tu..ni la dia ...mee goreng + sambal sotong + telur goreng +air milo...harga? ok jek...hahahaha..janji kenyang...

Ceriakan - ceriakan diri anda...


Haa..tengok ...hari ni aku awal sampai kat stesen...orang kat stesen pada wak tu ni ,boleh tahan ramainya...berdiri tetap kena berdiri...jarang sangat la nak dapat duduk..kecuali time esok nak raya , baru kosong..hahahaha...tunggu tahun depan la ben oiii


Haaa..ni bukti aku sampai tepat pada masanya...tak lewat tuuuu...dari putrajaya ke pwtc hanya mengambil masa sejam ..termasuk berjalan ala ala itik pulang petang....teror tak ? aku kata dah..rekod aku ni jarang la nak tercalar kecuali aku saja nak calarkan...perghh..bongkaknyaaaa...hahahahahah

Makan pagi ? hurmm..takat ni..aku takde selera nak makan pagi..dapat kurma pun besh ni...

Aku mulakan hari dengan mengupdate blog ni...nanti sambung tengahari kang..lunch time..ni masa untuk...berkhidmat pada negara ...lalalalaal ( mentang-mentang esok gaji..dan dan rajin..hahahaha )
Related Posts with Thumbnails

Peringatan



Ini adalah blog peribadi.Sebarang pendapat yang saya luahkan di sini adalah dari saya sendiri ,tidak melibatkan mana mana pihak kecuali jika saya letakkan nama pemiliknya.

Sebarang PRINT SCREEN terhadap blog ini adalah dilarang kecuali atas keizinan tuan punya blog. Tuan punya blog tidak teragak agak mengambil tindakan undang undang jika hak persendirian ini dicabuli.

Pendapat penulis tidak semestinya kekal .

Terima Kasih ..

BEN ASHAARI