Dapur Tanpa Sempadan...

Sabtu, 10 Oktober 2009

Petang - open house ..

Perancangan ari ni perlu mengikut jadual sebagaimana yang telah dibincangkan pagi tadi...keluar selepas solat zohor...paling lewat jam 2 petang...seperti biasa , tugas mengosok baju sendiri dan wife diberikan pada aku...ok la kan sebab dia dah kemas,basuh baju dan buat breakfast..

Nak diikutkan mmg la ada tolak ansur bab gosok baju ni....minggu ni ,aku ...minggu depan, dia...tapi kadang-kadang tak ikut ..bergantung..kalau aku penat sangat ...dia tolong gosokkan..begitu sebaliknya..gosok baju ,bukan sehelai dua tapi untuk satu minggu kerja..heheh..parah beb..aku sahih berpeluh badan ...nak wat camana kan...takde maid...hehehe...ok gak ...senaman...

Dalam kul 2 petang, kitorang bertolak dari putrajaya ke Bandar Seri Putra..Bangi...Memandangkan aku tak pernah ke area sana,jauh sekali wife aku..hehe...maka terpaksalah aku mengunakan gps yang ada dalam pda aku ni ha..dengan menggunakan perisian MAP KING ( yang mana sangat berguna bila dalam keadaan emergency ..dah banyak kali menyelamatkan aku dari sesat...mmg la...dengan izin Allah S.W.T ) ..maka bergerak la...wife aku drive dan aku jadi pemandu arah ..dia tak nak baca map..aku gak yang kene..sebab tu dia kena drive...


Dalam pda aku ni ada dua jenis perisian gps.satu MAP KING dan satu lagi GARMIN..dua dua aku guna...masalah MAP KING ni ...cukup suka la dia ikut jalan lama...so nak tak nak ...ikut je la..padahal ada highway..heheh...mengong ..ngan aku aku gak mengongKorang tengok la sendiri..dia punya arahan...tah mana mana ceruk rantau dibawaknya...ni kat depan kitorang ni lori bawak ...hehehe..najis siut..hahaha...bau dia..perghhhhhh...dah la tuuu...lori tu tak lepas ikut terowong tu..terpaksa dia patah balik...kena la tahan nafas sementara nak tunggu dia lepas..nasib baik cepat...kalau tak ???? lu pk la sendiri kata nabil..

Haa...tengok la...tah mana mana jalan aku ikut...nak tak nak ikut jugak la ...sebab kalau tak iikut kang...sesat lak..n buang masa...wife aku mengikut je...kalau dulu sahih bertekak gak..hehehe...last last nampak gak laa signboard menunjukkan BANDAR SRI PUTRA tu...jalan nak ke NILAI 3..peghhh..bengong...kalau tau ..baik ikut highway...tapi bagus gak..ikut jalan ni tak payah bayar tol...n boleh tahan cepat gak...dalam 40 minit je sampai..jalan perlahan lahan lak tu..
Bila masuk sini..tercari cari la rumah kak amy (kak amy ni pemilik cafe kat kementerian tu..kira aku selalu la g tapau makanan kat cafe tu..yang menjemput g ni anak dia..diana )...dalam mencari cari tu aku ternampak la rumah ni...lawa giler beb...design dia membuatkan aku tergangan jap...sapa la yang punya rumah neehh..siap buat tangga mcam tu...jenuh nk naik ke atas cam tu..kalau aku ..sahih gayat..
Hampir 10 minit gak tercari cari rumah dia..akhirnya jumpa gak..ramai sangat buat open house kat area ni...
Masa aku sampai , tak ramai lagi yang ada atau..sebenarnya diorg dah datang awal..Makanan yang terhidang...mmg sedap belaka...aku cuma makan nasi ( dalam dua senduk je aku amik ) ,ayam goreng n sambal sotong...sebelum tu aku bersalaman dan beraya ngan tuan rumah ..wife aku sama gak la..tapi dia ada second round...nasi impit dan kuah lontong...aku gak kena amik..bila dia guna perkataan...'TERINGIN' ...aku cukup lemah bila orang guna perkataan TERINGIN tu..adeh..maka aku pun bangun g amik...tanpa segan silu..hehehe..

Segala masih dalam perancangan ...mmg plan satu satu rumah dalam 20 minit jer duduk makan dan berbual...kalau tak...nanti lewat..nak selesaikan semua sebelum kul 6 petang..dari rumah kak amy , kitorg ke kawan aku lak...adi..adi ni dulu satu kementerian ngan aku..skang dia dah tukar ke jabatan lain..dekat putrajaya..dekat skit ngan rumah katanya..hehe

Kali ni aku drive...ermm..tadi masa wife aku drive , hampir berlaku kemalangan ...dia tak perasan ada kereta sebelah kiri...kereta tu lak dalam kedudukan 'blind spot' ...mmg tak perasan dia..nasib baik aku perasan...kira aku jadi super hero la jap masa tu..tak pe la..aku tak salahkan dia pun..yang aku nak salahkan kereta kat belakang..suka sangat ikut rapat...so wife aku nak lari dari keta tu..nak bagi dia lepas maka dia masuk ke kiri..masa tu la terjadinya..alhamdulillah..nasib baik takde apa apa berlaku..dia dah lemah semangat...so aku drive ..dia duk rileks sambil pejam mata..tido sat..kuat tido neh..hahaha..pantang duduk atas keta...
Rumah kawan aku ni terletak dia precint 9 , putrajaya..dekat ngan rumah aku gak la...kira nak jalan kaki dari rumah aku tu boleh gak la..dalam 2 jam sampai la..dekat je kan ..kan kan...hahahah...
Menurut tuan rumah , adi ,30 tahun..berkata sebelum majlis tu dia ada buat tahlil n yassin dulu..hehehe..saja amik berkat katanya..korang mesti tau mana satu tuan rumah kan....tak tau ? gunakan akal dan fikiran..tajam tajamkan mata tu..

Aku yang senantiasa ke hulu ke hilir dengan beg aku tu..hehehe...tu tengah mencari kereta tu..aku cukup mudah lupa kat mana aku parking...tu pun bila jumpa...beria nak g bukak keta tu..tau tau keta orang lain..hahaha..bila pulak keta aku ada kerusi baby kat belakang...hehehhe

Masih dalam jadual..hehe...dalam kul 4 lebih..kitorang ke umah bos aku kat cheras..dekat sangat ngan umah mak aku..aku drive lagi..melalui jalan sri kembangan..


Nak dijadikan cerita sebenarnya , aku ni baru je boleh drive..lesen ada dah punya lama..cuma tak berani nak drive..bukan takut..tapi segan..hehehe...setelah berkawin la aku mula drive..terpaksa..hahaha..aku sebenarnya lebih suka guna public transport n kalau naik keta..duduk diam je..kalau masa mula drive tu , dari putrajaya nak ke cheras...aku rasa kalau wife aku mengandung la masa tu..bersalin dah kot..hehe..lama giler ..tapi sikalang aaa...20 minit dah leh sampai..giloss...
Eh....ni makanan kat umah kawan aku tadi tu..rumah adi..salah tempat ni...tak pe la..malas aku nak betul kan...haa..tengok la juadah yang disediakan...sedap sedap lak tu...terima kasih ye adi..
Sampai kat bandar tasik permaisuri...dalam kul 5..aku selisih ngan kawan aku..yang aku g umah dia semalam ...dia ngan suami n anak dia ...so kitorang gerak sekali naik ke atas..aku antara ingat tak ingat ke umah dia ni..nasib baik diorng ingat...
Ni juadah yang ada kat umah bos aku ni...aku makan roti jala n kuah kari ayam...4x tambah kot..lalalalala..ingat nak tapau bawak balik umah je..hahahah..tak laaaa...makan kenyang kenyang kat situ sebab tu umah terakhir..kat umah sebelumnya aku cuma makan skit skit je..saja kasi 'hardisk' free skit..hehehe....hardisk tu perut laaa

Ni la rumah dia..simpe jek...yang dukung anak tu, suami dia...

Lepas dari rumah bos aku ni ..aku terus balik ke rumah mak aku..sampai jek...solat asar pastu lepak lepak sementara tunggu maghrib..sebab lepas maghrib , wife aku ajak g klcc....nak bazirkan duit kat sana lak..hehehe....so hari ni punya plan..lengkap !! 3 buah rumah semua pergi..dalam masa 3 jam je , settle..

Lepas maghrib , kitorang g ke klcc...dalam perjalanan tu , aku tak tau la berapa kali aku menyumpah seranah kereta yang berlagak giler..lebih lagi bila bawak keta mewah..geram betul aku...sabar ben sabar....

Sampai kat sana..ada booth POLO..so aku amik kesempatan tu untuk jadi model iklan perfume..tak dapat beli perfume pun tak pe la...janji dapat jadi model dia..ahahaha...aku plan nak sambar perfume kat sini gak..tapi cam semalam gak ...rasa bersalah bila nak beli..
Tujuan ke sini adalah untuk beli beg tangan ..wife aku nak..aku tak tau la ngan orang perempuan ni...ada jeeee menda nak beli...aku ni..haaa..pakai la sampai lusuh n berkarat..tak kesian ke ??? hahahaha..acah jeee ...aku kalau nak beli aku tetap beli gak...tak kira dah harga ..nak ke tak nak aku tetap beli gak ..tapi sejak kawin ni , kena tolak tepi skit bab tu..jgn pentingkan diri...
Last last...ni ha dapat..kebab ngan waffle ...ok laa....sedap gak....datang jauh jauh makan menda ni..mcam kat putrajaya tak de...mmg takde pun...hahahaah..selesai makan...balik ler ke sarang kitorang...apa pun bersyukur pada Allah sebab selesai semua n selamat beratus ringgit ....dari membazir kat KLCC tu..huhuhu...

Sampai umah...aku naik atas ...nak upload pic n update blog aku......sementara wife aku ..cam biasa ...dah menyelam ke dasar lautan hindi...tapiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiii....aku tensen gileeee ngan coverage malam ni...tensen punya pasal..aku turun balik , g makan ais kim sambil tengok tengok astro...THE BEAST...best cite ni..ehehe..cita pasal undercover FBI agent..

Pastu aku naik balik...cuba nasib sekali lagi..mmg menghampakan ...tak lama kemudian wife aku bangun....reti lak dia bangun sendiri malam ni..biasa aku kena turun kejut..tu pun bila aku dah ngantuk sangat..bila dia dah naik...aku basuh muka..bla bla bla..zzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzz...

Pagi....sabtu...

Pagi ni aku membalas dendam ...seminggu tidur tak cukup..lepas subuh...aku bantai lena balik..ada ke patut wife aku ajak aku cabut rumput kat depan umah tu ? iskhh...mmg la tinggi tapi tak la tinggi beno..cantik apa ?? nampak la skit permandangan hijau tu...kita kena kekalkan kehijauan bumi ini...apatah lagi rumput tu nampak comel jer dari jauh...kan kan ( alasan aku nak sambung tido )..maka aku pun cabut la rumput tu dengan bersungguh-sungguh ...dalam mimpi aku je laaa...lalalala

Kul 10 aku mencelikkan mata...awal gak kan..aku plan kul 12...baik punya suami..hahaha..ala..bukan selalu...ari sabtu , seminggu sekali..ari lain..aku tidur 5 jam sehari jek..haaa...tengok...bukan kaki tido aku..aku perlu rehat secukupnya sebab aku dok g gym...aktiviti aku padat hari biasa..rehat tak cukup...kalau tak cukup rehat..badan sakit..bila badan sakit..sapa susah ? haaa..lu pk la sendiri...aku tak larat nak pk dah ..

Semalam....

Aku balik awal ...dalam kul (sila rujuk jam dibawah ini ) ..aku kuar dari opis dalam kul 5 lebeh sebab aku masuk ...tut...tak leh cakap....bahaya...


Aku terus balik ke putrajaya...tak g gym ari ni..cuti...public holiday laa..hehehe...mmg ari jumaat,sabtu,ahad dan isnin adalah cuti bagi 'membesarkan diri' ..

Wife aku puasa ari ni..aku je tak ...cam malas lak..hehehe..so balik aku teman dia berbuka..dia masak nasi...ada budu ( perghhhhhhhhhh ) ikan singgang ( yeke nama dia ni ?? ) pastu ada ulam disamping telur dadar ( ni wajib ada setiap kali aku makan nasi) ..lupa nak amik gambar kasi korang terliur..hehehe..jgn marah aaaa..

Malam..g alamanda..nak shopping skit....

Sampai alamanda , wife aku ke watson's dulu...aku mengangakan diri kat luar tengok orang lalu lalang sambil tengok fb dan blog aku...apa lagi aku nak buat kan...hehehe...

Bila bahagian dia dah lepas..aku punya turn lak...hehehe..tapi aku ada beli sesuatu kat situ gak..nanti aku cita ek...

Ok..kitorang pun g la SASA...bukan badan sasa tau..tapi nama kedai tu SASA..aku tak tau la nape kedai tu nama camtu ...kot owner dia nama sasa atau dia minat lelaki berbadan sasa..hehehe..

Dalam kedai tu , ada banyak pilihan perfume...aku pun tak tau la mana satu nak pilih...yang aku letih..bila aku tengok...promoter dia duk ikut aku jek..heheh....bila pulak aku ada bodyguard nih...heheh..jgn marah ye akak...guwau jek...

Tengok punya tengok..pilih punya pilih..dari satu jenama ke satu jenama...aku berkenan ngan Burberry...harga ? nak cecah rm300...limited edition...aku cakap kat wife aku..ni ok gak ni (padahal kalau boleh dia nak je suh aku guna minyak atar je..murah ...hahahaha ..saving katanya..untuk beli susu anak nanti...anak pun lom ada..dah prepare duit beli susu anak ) ..dia tersengih cam kerang dah kena rebus ( cuba korang banyangkan camana rupe kerang kena rebus ) ...

Aku buat keputusan....keluar je la dari kedai tu...aku guna je la perfume yang aku dah beli kat watson's tadi...
haaaaaaaaaaaaaaaaaaaa...playboy..hahahah..murah siutttt....rm36 jek...tatak nyesal punya..aku dah jimat rm200 lebey woooo...hahaha...bukan kedekut ..cam tak berbaloi beli mahal mahal..aku pakai perfume cam mandi..sembur abis ...dari kepala sampai ke kasut keje...nak wangi punya pasal...hahahaha....apa pun...pk masa depan..

Abis shopping...balik..wife aku tensen je sebab dia tak puas jalan...nak tengok barang lagi..aku ingatkan dia...'ingat ye..nak beli susu anak nanti..kang abis duit..haaa..'

Sampai umah...layan tv...sambil makan aiskim..satu kotak..tinggal setengah je semalam...hahaha..

Korang tau cita apa aku layan ngan wife aku ?? cerita berkaitan apa yang aku nak beli tadi..
PERFUME : THE STORY OF MURDERER...

Cite ni...best gileee....cerita bagaimana seorang lelaki mempunyai hidung yang tersangat la sensitif terhadap bauan...cerita ni berlatar belakangkan tahun 1770 an..kalau tak silap aku..

Lelaki ni , kalau terbau sesuatu yang wangi pasti dia pergi mencari punca wangi tersebut...

Kemudian dia cipta perfume yang sangat berkuasa..mampu menundukkan setiap orang yang membaunya...dia cipta perfume dari bauan asli gadis sunti..dia membunuh setiap anak dara kemudian diambil bauan asli dari tubuh gadis tersebut sebelum dijadikan pati wangian...dia bunuh berpuluh gadis...akhirnya dicantumkan menjadi satu minyak wangi..haaa..besh woo cita ni..lain dari yang lain..kat sini diorg tunjuk la camana diorng buat perfume...tau gak aku ..hehehe

Pastu..aku naik atas...kat atas ni...sendiri mau ingat la...tido je leeeeeeeeeeeeeeeeeeee....

Haa..nak tengok gambar rumput tu tak ???
haaa..ok tak ? tak la panjang bebeno kannn

Selepas aku cabut ..adalah seperti ini..jeng jengggg
Amacam..cantik tak ???? hehehe...cantik kan..tapi ni umah jiran aku..hahaha...rajin gile dia...perghhh....

Breakfast aku pagi ni....nun dibawah ni..3 bijik je..kuning tinggalkan 2 je..biasa makan lebih dari ni..tapi tak le pa...alhamdulillah..( simpan untuk open house karang..hehehe )


Lepas makan..rileks sat..pastu ...bersenam skit..hehehe...kasi peluh itu keluar.. ;)
Sekejap je..dalam 20 minit gitu...heheeh..

Ok pas ni aku nak g open house dah...malam karang aku update..insyaAllah..sahih banyak pic...
Related Posts with Thumbnails

Peringatan



Ini adalah blog peribadi.Sebarang pendapat yang saya luahkan di sini adalah dari saya sendiri ,tidak melibatkan mana mana pihak kecuali jika saya letakkan nama pemiliknya.

Sebarang PRINT SCREEN terhadap blog ini adalah dilarang kecuali atas keizinan tuan punya blog. Tuan punya blog tidak teragak agak mengambil tindakan undang undang jika hak persendirian ini dicabuli.

Pendapat penulis tidak semestinya kekal .

Terima Kasih ..

BEN ASHAARI