Dapur Tanpa Sempadan...

Ahad, 11 Oktober 2009

Ahad - makan oh makan ...

Aku bangun awal pagi ni..sebelum kul 6 pagi..mandi pastu solat subuh...lepas tu aku online internet...nak update yang semalam punya...pasal semalam aku tak boleh online langsung..aku tak tau la sejak kebelakangan ini tak boleh nak online dengan cantiknya..asik error jer..tang mana salahnya pun aku tak tau ...lepas upload semua pic n bercerita sedikit sebanyak kat dalam blog aku ni , aku plan nak sambung tido ..tapi ....


Baru nak letak kepala....’abang, jom basuh keta ....’.. ‘haaaaaaaaaaaaaa...kan hujan kat luar tuu ?? tak kira..nak tido jap..bagi 10 minit je ekk..pastu basuh pun basuh laa..’ ..itulah janji-janji palsu seorang lelaki..asalkan dapat tidur...hehehe...akhirnya aku bangun dalam kul 8 lebey...tu pun sebab wife aku kejuuutt .....tak puaassss !!


Aku sambil pot pet pot pet..ambik baldi , Tanya kat mana sabun keta ? huhu...arghhh..tensen siutt..tengok hujan mencurah turun ...jelesnyaaaaaaaaaaaaaaaa aku....nak tido nak tido nak tidoo....huwaaaa.....adusss....kan senang je antar kedai...kan kan ..tu la antara bebelan aku ...hehheh...



Pastu wife aku ulur shampoo...huwaaaaaaaaaaaaaa...tambah lagi tekanan jiwa aku...korang tengok la shampoo apa dia ulur kat aku !!


Haaa...shampoo rambut tuuuuuuuu..ada ke patut..mmg menambahkan lagi ketensenan aku...sambil menyambung pot pet pot pet aku ..aku mula mencuci kereta ...arghhh..



Ni la hasil seni aku ..seingat aku , last aku basuh keta..ermmm..bila ek..bila ? ermm..ada ke ? tak de kot...seingat aku..aku basuh bas sekolah ada laa...hahaha..tu pun bapak aku punya..nun zaman sekolah menengah dulu..huhu..tu pun jenuh kena paksa ..heheh..tu la aku..dari kecik sampai besar..semua kena paksa...nak harap aku buat sendiri ? hehehe...buat la..tu pun atas inisiatif sendiri...


bukan aku malas tapi aku segan jek...hehehe..alasaaannn !! jantan sekarang ni tak sudah sudah ngan alasan..huhu...nasib baik aku lelaki...lelaki inii ...( korang nyanyi style anuar zain ek...aku tak ingat lirik dia dah )


Tengah aku layan membasuh, ada jiran depan umah aku..seorang cikgu lelaki..tego aku...’hujan laaa’ ..aku pun sengih je leee...menambahkan bengkak dalam hati aku..arghhh...sahih diorng ingat aku giler basuh keta time hujan !...bila aku dah selesai..aku tengok..dia lak kuarkan baldi ..nak cuci keta gak..hahahah



Selesai !!! tadaaaaa...siap dah.....berkilat tak ? haa...berpuashati aku beb...aku masuk...makan timeeeee....cam semalam..sarapan aku cuma telur setengah masak 3 bijik..n teh o...selesai..mandi...open house time lak..


Hari ni semua turn wife aku punya lak...open house kawan kawan dia..semalam kawan kawan aku...adil tak aku ? adil siutt..hahaha

Rumah pertama dalam list kitorang ...kat equine park...dekat gak la ngan umah..heheh..tapi nak g kena guna gps gak..ehhehe..takut sesat..tu pun still sesat sekejap



Sampai gak akhirnya...hehehe..boleh tahan gak orang yang datang..makanan ? pergh...menarik...aku nak tambah 2x tapi sogan..hehee..simpan je la untuk rumah kedua...



Rumah kedua lak...kat Putrajaya...kat precint 11..nasib baik mudah nak cari...sebab penah g sekali dulu..

Pilihan makanan kat rumah ni...ada laksa , nasi kerabu dan laksam...yang menjadi perhatian aku ialah nasi kerabu..heehe..tu pic dia..amacam ? menarik tak ? tu second round tu...hehehe

Kat sini lepak sampai kul 1 lebey..ermm..camana ni..nak g shah alam lagi..pastu ada lagi kat Gombak n ampang...ermmm..tak sempat semua ni..yang kat shah alam tu wajib kena g...sebab dah janji...kalau sempat baru ke plan B..Gombak and Ampang..


Gps On..hehehe...kat Shah Alam ni..tempat tak pernah aku g...aku tak pernah main area shah alam sejak driving ni..ni kira 1st time...belasah je la..aku berani sebab aku ada gps..korang patut ada sebijik tau ! ..

Nak ke Shah Alam mmg mudah tapi masalahnya ..rumah dia kat Setia Alam...hehe...guna gps...ikut subang – klang – meru – setia alam ...satu jam setengah baru sampai !! tu pun campur tolak sesat..rumah dia kawasan baru..sampai – sampai je , perkara pertama yang kitorng buat , solat zohor..dah lewat dah ni..nak kul 4...hehe..


Kat sini ada bihun , nasi lemak , nasi ayam dan nasi impit..tu je la yang aku nampak...yang menarik minat aku ialah...bihun..aku campurkan bihun ngan ayam masak rendang....3x aku tambah....huhu..besh besh..

Tepat jam 5 petang ,mmg tak sempat nak g mana mana dah...so terus nak balik ke putrajaya...tengok minyak , ada 3 takok je lagi ..sempat ke tak ni...


So drive dibawah kelajuan 100kmj..slow je la...sampai kat hentian usj..isi minyak dan seterusnya sampai ke rumah...sampai je umah..hehehe...cuba teka..apa perkara pertama kitorg buat ? cari port masing masing...landing...hehehe...beshhh..tidooooooooooooooooo...dalam kul 6 lebih..bangun...solat asar...aku try nak online ..tak boleh lagi..mmg aku tensen giler ....


Malam ni...layan tv je la...baju kerja dah digosok tadi oleh wife aku ..semasa aku cuci kereta tadi..haa..cakap bab cuci kereta tadi , aku tak berpuas hati langsung...sebab tak bersih ! arghh

Dalam dok lepak nak tengok cita kat astro , tetiba wife aku kata dia lapar...ermm..aku kata masak je le Maggie...dia kata dia tak lalu..loya tengok Maggie...adakah itu tanda tandanya ? hahahaha....

Aku suh dia bersiap..keluar g bangi..kita g tapau je la ek..malas nak makan kat kedai ...maka ditapau la makanan ...


Makan char keow teow jek..Aku makan 2 bungkus..manakala wife aku 1 bungkus je..hehehe..raksasa hijau aku ni...makan banyak siut aku ari ni..ni dok kembung perut semasa dok tulis ni ! ...


Semasa balik dari menapau makanan kat bangi tu , wife aku tetiba jerit kat aku..suh jangan bergerak...dia keluar kan kamera..lantas dia menangkap sekeping gambar kat kaki aku..ah sudah..apa kes lak ni...korang tengok pic kat bawah ni...


Haaa...ni kali kedua berlaku kat aku !!!! kali pertama dulu , terjadi kat klcc..aku kuar g tengok wayang pakai selipar berlainan jenis..huwaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa..aku wat selamba jekk..hahahaha...

OK la ..sampai sini..panjang sangat korang lak boring kan..hehehe...daaa..salam..jumpa lagi nanti..

Related Posts with Thumbnails

Peringatan



Ini adalah blog peribadi.Sebarang pendapat yang saya luahkan di sini adalah dari saya sendiri ,tidak melibatkan mana mana pihak kecuali jika saya letakkan nama pemiliknya.

Sebarang PRINT SCREEN terhadap blog ini adalah dilarang kecuali atas keizinan tuan punya blog. Tuan punya blog tidak teragak agak mengambil tindakan undang undang jika hak persendirian ini dicabuli.

Pendapat penulis tidak semestinya kekal .

Terima Kasih ..

BEN ASHAARI