Dapur Tanpa Sempadan...

Selasa, 13 Oktober 2009

Petang - Membakar lemak lemak terkumpul...

Selepas selesai waktu kerja , aku bergegas pulang ...hala tuju ke cheras diikut ke gym...setelah 4 hari aku cuti dari bersenam dan selama itulah aku membelasah makan apa saja....apa saja...tiada halangan..hehehe..

Sampai rumah aku...jap...aku nak g makan..jiran sebelah antar soto..................alhamdulillah..kenyang.....ok sambung balik...sampai umah...aku mandi...sebelum mandi tu , aku baring jap..ermm..baru kul 545...ada 15 minit..boleh la lelapkan mata..baru nak terlelap..aku terjaga...kul 6 petang..iskh..nak g ke tak ni...aku sms kat kawan aku , along..."along , ko g sorang je la ek..aku penat ar..tak larat " ....kawan aku balas...." ko tak g ? " ....aku pk pk balik..rugi pulak aku balik cheras tapi tak g gym...ermmm...ermmm...ermmmm..ermmm..aku balas sms tu ...." jom jomm " ...dalam kul 615 petang , aku gerak ke gym selepas mandi..kasi segar badan ..

sampai sampai gym ..aku ulur kamera kat kawan aku selaku owner gym tu..bro aie..hehehe...tu mmg tugasan dia la..amik pic ...
- ni sessi memanaskan badan..bergerak ke sana sini...mengeluarkan peluh dulu..huhu...

Ari ni , layan bahagian atas..dada n tricep...bukan nak kasi besar tapi nak buat cutting je..mmg rasanya sampai ujung tahun ni buat cutting je..nak besarkan semula , tahun depan je la pulak

- gambar ini menunjukkan cara-cara memanaskan badan edisi segera...hehehe..malas nak buat kardio...jgn ikut cara ini..hanya untuk pemalas seperti kami sahaja..

-gambar ini pula menunjukkan selepas sessi pemanas badan tadi perlu segera dilakukan tarian poco-poco...tarian satu malaysian pun boleh la...

-brother ni terpk...'camana bro ben tu leh buat tarian poco poco dalam gym ni ek ? aku dah try nak buat..tak gak teror teror..pelik beno ar '
- selepas tarian poco-poco dilakukan...ulangi semula teknik ini..teknik ini berguna ketika nak lrt yang padat..kena pegang pemegang besi..iskhh..

- ok..baru masuk acara 1...acara menge'pump' chest...kasi mantap...korang nampak tak jari tu...cameran tensen..asik asik amik gambar aku...gambar dia takde ! last last dia kata , janji jari aku dapat masuk dalam blog ko pun dah kira ok , ben..hehehe..belasah je leeee...

-bila dah guna..tak reti nak lap ke bench tu ? ngan peluh - peluh menitis tu..perghh..lap bang ..laaap...orang lain pun nak guna..korang g gym , jangan lupa bawak tuala lap peluh...haa..nasihat ni..
- ok..turn brother along ni lak..dia ni mmg along...tapi bukan along kutip hutang...along dalam keluarga dia..hehe..kaki sport dia ni..sapa berminat nk bekenalan ngan dia..boleh la hubungi aku..ada isteri sorang dan anak dua..amacam..ada berani ? hahahaha..guwau guwau..

-untuk mengelakkan masa terbuang begitu sahaja ( dari berborak n lepak lepak ) , lebih baik diselang selikan dengan membina 'tricep' ..haaa..tricep begini mmg perlu dibuat...baru cantik skit tangan tu..ada banyak cara untuk membentuk tricep yang cantik..ini antara cara orang yang malas...haaa..cam aku..hahahah..
-tapi kadang-kadang tu , boring gak..kena gak berborak sambil curi nafas...tapi jangan la pulak berborak sampai order teh tarik atau milo kosong !! abis kering peluh tu !!!

-amacam..ada gaya samseng kampung pinang sebatang tak ??

- bila dah abis borak tu..cuba posing depan cermin...ok ke tak ? kalau tak..tak reti reti sambung balik training !!!! kalau ok ? g balik..lain tahun datang balik..tatak disiplin punya olaangg..


-ok..ni gaya usha kawan angkat besi..kita kena usha dari jauh..bila tengok kawan tu tak larat..kita lenggang kangkung pergi kat dia...kasi dia menjerit dulu...'oiii..tolong oiii ' ..baru kita g angkat...angkat skit je tau..jgn angkat semua..nanti naik lemak dia...bila dalam keadaan gitu , baru la muscle terbentuk dengan comey nye..ni kalau ciput je..baik toksah datang gym..wat penat je ajar..
- ni satu lagi post yang menarik untuk dipelajari...post ini dipanggil ' mengepak sayap merpati ' ..tujuan dia...lepak untuk bergambar ...
-setelah puas bergambar , maka sambung balik training..acara ini dipanggil mengangkat beras dalam guni...tujuan dia untuk mencantikkan bahagian dada ..ni lelaki je sesuai..perempuan..aku tak tau..tak penah lak aku train perempuan..hehehe..korang kena cari sifu perempuan..
- take five..time untuk usha blog..hahaha..dalam gym pun sempat usha blog..sebenarnya aku nak tunjuk kat bro keanu ni ...nama dia keanu tau...bukan kanu mamadou atau kenung..heheh..sebut betul betulll ..keee aaaa nuuuu...haaa...

-bila dah guna..tak reti nak simpan ??? yang ni selalu otai marah..simpan semula bila dah guna..kalau tak boleh membahayakan orang lain...tengok aku simpan..penuh tertib...tapi bang , apasal simpan kat tempat kecik ? tu kan plate besar ??? apa ,abang bute ke ??

-ok..penutup...tarian poco poco sekali lagi...combine kan dengan tarian pocong pocong..pastu tak reti -reti nak balik ??

Selesai agenda ni..aku balik..mandi..solat ..g gunting rambut..aku gunting botak..huhu..amacam ...baru rupa ganazzz...

- ni la kedai aku selalu g gunting rambut...

Selesai gunting ..aku tunggu wife aku dari putrajaya...g makan sekali..pastu balik...

Waktu korang dok baca ni..aku dok update live la...sementara wife aku...haihh....dok bersenam atas katil...hehehe...thanks ..jumpa lagi esok...daaa..salam

PERSIDANGAN UMNO - PWTC , PART 1
















Ok..tengok dh ??? Hari ni permulaan perhimpunan..orang tak ramai lagi..tapi booth penuh...aku jangkakan ari sabtu dan ahad ni sure ..sesak !!! nasib la sapa yang datang time tu..yang pasti...no way !!! pening pala beb...hehehe..rela lagi g lepak kat klcc ngan bangla..hahahaha

KEMENTERIAN PELANCONGAN - RUMAH TERBUKA DI MATIC , JALAN AMPANG































Ermm...jamuan sempena Aidilfitri Kementerian Pelancongan Malaysia ...memula planning tu nak g naik keta jabatan...last last..ramai lak nak ikut..so..terpaksa la aku g naik bas..aku g ngan member aku tuu ...rizal...bila turun bawah..tup tup bas dah blah..tinggalkan kitorang..so ...tukar plan..naik motor..cepat dan pantas..

Sampai sana..aku cargas mengambil gambar..khas untuk tatapan pembaca blog ku..Semuanya aku nampak sedap sedap belaka..tapi aku takde selera nak makan sebab cuaca panas..so amik gambar je la..aku sempat makan char keow teow je..tu pun ada satu akak tu tolong amikkan..hehe..aku mintak dia amikkan..baik orangnya...tak lama lagi dia nak sambut deepavali lak...hehehe..cool..

Dari nak amik gambar , terus aku jadi petugas..kena layan agen MM2H yang datang...nak tunggu bos aku...lambat lagi...big boss aku dah suh aku..huhu..nak wat camana..layan je leee...

Dalam kul 1 lebey , aku tak tahan dengan cuaca...aku ajak member aku blah...balik opis...sampai opis...segera aku upload semua pic diatas ni untuk korang..hehehe...selamat menjamu selera..hehehe..daaa
Related Posts with Thumbnails

Peringatan



Ini adalah blog peribadi.Sebarang pendapat yang saya luahkan di sini adalah dari saya sendiri ,tidak melibatkan mana mana pihak kecuali jika saya letakkan nama pemiliknya.

Sebarang PRINT SCREEN terhadap blog ini adalah dilarang kecuali atas keizinan tuan punya blog. Tuan punya blog tidak teragak agak mengambil tindakan undang undang jika hak persendirian ini dicabuli.

Pendapat penulis tidak semestinya kekal .

Terima Kasih ..

BEN ASHAARI