Dapur Tanpa Sempadan...

Ahad, 18 Oktober 2009

Malam - Tesco ....

Petang tadi mak n ayah aku serta adik perempuan with anak laki dia datang ( perghh..teruk giler bahasa aku ) ...saja nak berjalan kat putrajaya katanya...mmg laa...bukan berjalan tapi naik keta..simbolik jeekk..korang niiihhh....Diorg sampai pun dah lewat..dalam kul 6 lebeh...aku lak , lepas maghrib nak ke Sentul n Tesco Ampang..nak bershopping barang dapur skit ( skit kee ?? aku rasa macam nak makan 10 orang je ) ..

-gambar ni aku amik sewaktu tunggu diorg sampai kat umah aku...ada la setengah jam aku duk kat luar tunggu diorng...lambat beno ...huhu

Setelah lega dari serangan CB yang melanda kitorang sepanjang ari...akhirnya dapat keluar dengan tenang...hehe...selesai semua , kitorang pun balik ...dalam kul 11 lebey baru sampai umah....ermm...skang ni kitorng tengah boikot petronas...minyak dia hampeehhh...cepat giler abiss....skang guna shell lak...huhu...
-gambar daun ni aku amik ...takde kene mengena dengan cerita ni ..saja nak tunjuk kat korang yang aku ada kamera digital..lalalala..leh masuk air lagi tuu...lallalalla


Sampai je umah..aku kuarkan barang barang aku ( aiskim 2 kotak ...susu hl 2 kotak , mamee kari pedas satu bungkus ) ...skit je barang aku..semua jenis nak menggemukkan..hehehe..wife aku lak ...beli barang barang dapur..sempat gak dia sambaq dua biji buah durian..teringin katanya ....haaaa...teringgginnnn ?????? jeng jeng jeng..adakah ?? telahkah ?? ya kah ??? kah kah kah...wife aku memanjang teringin..so aku tak heran bab teringin..dulu mmg dia gile kat lagu TERINGIN tu...nyanyian Shima ...tak tau ke korang lagu tu ?? apadaaaa...

Selesai aku mengangkut barang dari keta , aku cargas naik ke atas...tukar baju..tukar suar..( jgn imagine bab ni haa ) ..aku amik wudhu...masa amik ni lak aku terpk cita antu..Aku teringat masa zaman aku mengajar dulu..sewaktu aku jadi cikgu sementara...

Antara waktu aku suka masuk ialah waktu ganti guru yang pemalas nak datang sekolah..kerja memanjang ponteng..tapi bising nak naik pangkat...hek hek hek...belasah je la labu..akhirat pandai pandai la jawab ( termasuk aku gak ar ..huhuh....tugas yang telah diamanahkan....gaji buta?? ) ..kelas yang aku sahih kena ganti kebanyakkan kelas tahun 3 dan 4...bila aku masuk..aku tak suka duduk diam..pala otak aku ni ligat je pk nak buat apa..kuiz ? tidak mungkinnn...

Last last...dari aku duk tengok muka diorng..diorng tengok muka aku...ada baiknya..aku panggil semua ..meh duduk depan..( aku buat camana cikgu aku masa darjah 6 dulu suka buat...iaitu bercerita ) ...

Bila semua dah duduk depan...yang depan depan sahih laaa...budak budak perempuan..berebut nak duduk depan cikgu ben..hahahahah...yang biasanya budak budak ni dipanggil dayang dayang kelas oleh cikgu cikgu lelaki yang lain...cikgu2 ni sahih ada anak murid kesayangan...dan biasanya dikalangan yang comey comey...aku ? hehhe..kang aku cakap, korang tak caya ...aku cuba bersikap adil...walaupun tak mampu , aku tetap cuba gak...

Nak cerita apa ekk...ermmmm...ada yang bunyi..'cikgu , cerita antu cikgu ! ' ada suara sumbang memberi cadangan...ermmm...kang ada gak menangis ni kang...
-korang nampak tak ada banyang orang kat situ..haaa...tu bukan bayangan aku tu..tapi bayangan wife aku..bukan antu la..

Ok...diam...ni cikgu nak cerita ni...nak dengar ke tak niii ?? huhuu..amacam...ada gaya cikgu maktab tak ? hahahaha...poraahh

Aku pun cerita la kat diorng...cerita cerita yang pernah aku dengar dan pernah aku tonton kat tv...pastu aku tokok tambah skit la...hehehe...ternganga beb mulut diorng...aku dalam hati...nak je bantai gelak tak hengat...oooo..cam ni rupanya cikgu aku dulu kelepet kitorang !!

Pas abis cerita tu...masa dah nak tamat...lagi beberapa minit nak balik..tiba-tiba..datang sorang budak perempuan melayu..'cikgu , nak pergi tandas ,boleh ? ' ..aku memberi kebenaran sebab tandas perempuan sebelah tu je...tapi yang jadi masalahnyaaa...

'cikgu , saya takut nak g sorang ! ' ...ah sudaaahhh....aku jugak bermasalah..aku suh kawan dia, dua tiga orang temankan dia..adehhh...takde pasal cari pasal aku nih...

Tapi pastu aku tetap tak serik gak..kalau masuk kelas ganti , mesti aku cerita antu..atau paling tidak pun aku berceramah...bab kesihatan..bab rokok....bab budi bahasa..hormat orang tua...

Aku hanya mengajar sekolah tu untuk 2 tahun saja...pastu aku dpt keje ngan kerajaan..

Ada beberapa kali aku terserempak ngan bekas anak murid aku dlm lrt..dah besar panjang..dah masuk sekolah menengah..ermm..tapi yang bagusnya , diorng wat tak tau kat aku..hahahaha...budak budak sekarang...erk...haihhh...nak marah pun tak guna...aku sendiri pun nampak bekas guru aku masa sekolah menengah pun aku wat tak tau..so aku dah tau la camana perasaan tu skang...padan ngan muka aku..hehehe...so korang , jadikan ikhtibar...jgn sombong ngan orang tua apatah lagi orang tu pernah berjasa pada kita...haaaa...

Lepas solat isya' ...aku bukak laptop ...karang cerita ni kat korang..korang lak..sedap lak tengah zZZzzzZZ..mana aciiii..aku pun nak tido gaaaaaaaaaaaaakkk..dah la semalam tak cukup tidooo..tak kira..aku nak tido gaaaaaakkk......aaaaaaaaaaaaaaarghhhhhhhhhhhhhhh

Pagi - tengahari - petang - Sakit pewut....

Lepas solat subuh ...aku tido..dari semalam aku tak tido...ni nak tido pun sebab aku dah tersengguk sengguk depan laptop cam ayam patuk cacing je lagaknya...

Aku bukan saja nak tido lewat tapi tak boleh tido..asal nak tido , perut memulas....asal nak tido je, perut memulas...asal perut memulas jee..aku nak tido..camana tuuu ??

Ni dapat tido pun sekejap je...sbb bila nak lena je mesti terjaga...so dalam kul 10 lebih tu aku berjaga terus....bukak blog n fb dengan muka tak basuh....gg ? tentu sekali dah gosok..semalam..lalalalala

Aku ingat aku sorang je kene...tadi masa aku berborak ngan wife aku , rupenya dia pun kene gak..semalam dia tgk tv kat bawah..aku online kat atas...kat bawah tu signal cam %$^Q& ...so kena duk kat atas...ni kat atas pun 1-2 bar jek...apa kejadahnya semua ini !!

Sekali dia cerita , rupanya dia pun dok main keluar masuk toilet kat bawah tu..nasib baik ada toilet lebih..kalau tak ? mau gak bergaduh nak guna toilet...

Cakap pasal sakit perut ni , aku rasa ramai laaa yang confirm tak suka bila bab sakit perut...samada yang sedang travel atau pun sedang bershopping..amat tidaklah berkenan di hati..betul tak ???

Aku paling pening , kalau nak jalan jauh...contoh balik kelantan ...naik bas ekspress...bas dah selesa..tapi perhentian dia...haihh..korang bayangkan laaa...bayangkan laaaaaaaa....8 jam perjalanan !! malam.....sejuk....haaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa....maunya tak tertinting ??

Kalau ke utara lak...aku selesa giler ngan R N R disepanjang perjalanan tu...asal jumpa je , nak berenti...hehhe...kalau ke pantai timur , naik kereta , ok la...boleh berenti kat masjid..kalau naik bas ??? ayam masak kari beb nak tunggu sampai umah...

Tu pasal , kalau aku nak jalan jauh ..aku takkan makan banyak...beli roti n air suam je..malas nak mencari toilet..huhuhu

Zaman persekolah satu hal lagi...bila bangun pagi..masuk tandas....baru 5 minit , dah kena ketuk ...'oi, cepat laaa..owang lain pun nak mandi gak ' ...sapa tak tekanan gitu..tak sempat nak kosongkan perut...nak tak nak jawapannya , tandas sekolah..huhuhu...

Aku naik bas bapak aku g sekolah..hehe...pree...masa naik bas tu ok la...bila dah bergerak tu...dalam 10-15 minit , biasanya laaa..sahih perut baru nak memulass !! aku cukup tennsen timee niiiiii...aku rela bagi semua duit aku kat orang yang berjaya bawak aku g tandas masa tu ...tu antara kata kata hati aku laa....punya tak tahan...

Satu hal aku ni..bila sakit perut...aku tahan....maka seluruh badan aku mula berpeluh...senang sangat laaa nak detect ..hahahaha..kalu tengok muka , sahih mcm muka menteri pasola dalam filem laksamana do re mi ...heheeh

Bila turun je dari bas , kena jalan kaki lagi...10 -15 minit gitu....(korang tengah membayangkan lagi ke ??? dah dah..toksah...huduh ) ...aku akan berjalan selaju mungkin...dengan membawa beg yang penuh dengan buku teks...semua buku teks aku bawak siut...aku budak baik kat sekolah...walaupun dalam jadual takde matapelajaran tu hari tu , aku tetap membawanya....haa...galas lak tu...tengok la hasilnya sekarang !!! hahahahaha....mantap gitu..

Bila sampai je ke kelas , parking beg...cari tandas...tandas lak ada yang special special...ada yang air takde...air ada ...haaa..nasib la...kadang kadang bila dah betul punya nazak ..bila masuk je , bukak pili air..no water at all !!! huwaaaaaa....kena la lari ke blok depan ....peluh ?? jgn cita arr...mcm baru lepas marathon 3 hari 3 malam...bila dapat tandas ok ...hehehe...kandungan dalam tandas tu lak tak ok ...hahahahah.....

ni la tabiat orang kita...tak reti guna tandas....aku ingatkan budak budak sekolah je gini...orang dah lepas sekolah pun gitu...kat masjid pun gitu gak ...haihh..camana tuu ?

Bab tandas ni , mmg menjijikan la..maaf ek...tak kira awam..atau pun kat umah..dulu aku penah lepak rumah bujang..tiap tiap malam minggu..lepak kat umah tu...dalam umah tu , majoriti , cikgu ! lelaki ...perempuan aku tak tau la...habuk...debu..satu hal...tandas ? pergh..tak yah laa..takde selera nak buang air besar..aku terpk camana la diorng boleh membuang ...apa tah lagi nak mandi..erm...aku bukan la nak memburukkan cikgu tapi sepatutnya diorng lebih teror bab ni...

Bila dah lepas hajat...mmg lega laa...rasa nak lompat lompat jeek...hahaha...kalau kena sakit perut time perhimpunan sekolah ? perghhh...hahaha..

Skang...aku fobia tiap tiap pagi...nak g keje...nak tunggu Erl...masa kat umah , tak nak lak sakit perut..bila dah masuk dalam stesen tu ...baru memulas ..huwaaaaaaaaaaaaaaa...aku nak keluar balik ke tak ni ? lagi seminit nak sampai Erl ni..kalau aku keluar sahih aku terlepas Erl..kena tunggu lagi setengah jam...nak tak nak..tunggu...muka aku dah mencurah curah peluh...apa yang aku boleh buat..aku ubah mental aku..jgn pk bab sakit perut..aku berzikir n berselawat banyak banyak...cuba jadi cool...hehee...menjadi beb..disamping aku berdoa jgn nazak beno kat situ...

Bila kat opis..haaa....ok la pulaaaakkkkkk..dah tak sakit perut !!!! boleh giler aku camni...

So...skang aku bangun awal...masuk tandas....haa..buat la apa nak buat..jgn dah keluar baru nak sakit perut !!!

ok la ..nanti sambung..mak aku baru call..diorng nak datang umah aku..saja nak berjalan...anak buah aku winduuuuuu...windu sewindu windunyaaaaaaa...kat pak ngah dia ni..hehehe...ok..jumpa lagi bila aku nak jumpa korang..hahahaha..salammm

Penutup Aidilfitri 09

Semalam aku rasa adalah hari terakhir aku berhari raya....sebab ari ni takde dah jemputan...so duduk diam diam kat umah je ..buat keje ? atau tido ? memandangkan skang kul 602 pagi n aku baru je lepas solat subuh..Kenapa aku tak tido dari semalam ? ermmm...aku taak tau berapa kali aku ulang alik ke tandas...sakit perut ..aku tak tau kat mana silapnya...haihh...tu la..makan tak hengat dunia...

Disebabkan aku sakit perut ni la projek malam tadi ngan member wife aku dibatalkan..plan nak lepak lagi kat dataran masjid putra...tapi bila lepas maghrib tu , perut aku dah start meragam , ada baiknya aku membatalkannya sebelum tengah sedap melepak , perut baik punyaa bantai meroyan...aku gak sawan tak tentu pasal...

So malam tadi lepak je umah sambil layan cita hindustan.hehehe..lamaaa tak tengok cita hindustan..kenapa kali ni aku tengok ? sebab ada sekali tu aku tertarik ngan preview cita ni...lakonan abishek bachan ( bapak dia aku minat giler masa kecik2 dulu ) ..cita kali ni lain dari cerita hindustan yang sedia ada...hehehe...ala ala kungfu gitu..hahaha..boleh la buat aku ketawa...release tensen skit..

Sebelum tu...aku layan cerita yang dah berkali kali aku tengok ....Transformer...semua ni dalam Astro je la...cita ni tengok la berkali macam mana pun ..takkan aku nak bosan...mmg aku minat cita cita lagu ni..

Tengahari tu , aku ngan wife aku pergi beraya kat umah kakak angkat aku...di Subang Bistari...kakak angkat aku ni , aku kenal masa opis lama aku dulu...hehehe..dia ni banyak tolong aku bab claim , cuti...hehehe...dia la yang uruskan..nak harap aku ? mintak mangap laa..bapak pemalas..

ni pic on the way ke sana melalui MEX ( putrajaya ) ...cepat skit ...aku drive biasa biasa je la..tak la laju mana pun sebab aku tengok cuaca mendung je..takut hujan lebat , merbahaya lak ..kan kan..


Bila sampai umah dia , hulan lebat turun...perghhh...dalam umah tu , aku capai wallet aku ....erkkkkk...aku tak bawak !!!! adusss...nasib baik tadi takde road block..kalau ada ????

Meriah ngan makanan n jemputan asing..hehee..dia kata semua tu kawan opis dia..ok la..

Makanan ? Tip Top !! semua seap...aku dok belasah roti jala jaa...mau dekat 15 gak aku makan..hehehe ..lepas selesai beraya kat situ..kitaorng mintak diri...dengan alasan yang sebenar-benarnya alasan...nak g umah kawan wife aku yang sangat sangat dekat umah aku...so kitorng g laaaaa

Hehehe...sampai gak....tapi aku lupa nak amik pic umah dia ..iskhh...
Borak punya borak ...rupa-rupanya dia ni selain kawan wife aku , kawan kepada kawan aku gak rupanya...NURUL TIAH GUDIN woiiii...apasal ko tak datang umah kawan ko ni haaa..teruk betui hang noo..

Selesai kitorang beraya kat sini , terus balik umah..rehat...hehehe..aku tertido kat sofa...sama gak wife aku...

Lepas maghrib...layan jap transformer n hindustan n paling penting layan apa???? layan apaaa??? layan sakit perut..hehehe


Tengah sedap tengok citer ni..wife aku ajak p makan lak..dalam kul 11 lebih...adehhh...wife aku ke aku yang ajak ni ? hehehhee..

So g la bangi...order keow teow kung ggu , kerang bakar dan yong tau foo..hehehe..tamak niii..

Selesai makan..balik....wife aku layan tv..pastu tv layan diaa...aku ? dok kat atas layan blog !! update n kasi cun lagi..hehehe..ok la..aku nak tidoooo..kul 619 pagi..daaa..salaaammmmm
Related Posts with Thumbnails

Peringatan



Ini adalah blog peribadi.Sebarang pendapat yang saya luahkan di sini adalah dari saya sendiri ,tidak melibatkan mana mana pihak kecuali jika saya letakkan nama pemiliknya.

Sebarang PRINT SCREEN terhadap blog ini adalah dilarang kecuali atas keizinan tuan punya blog. Tuan punya blog tidak teragak agak mengambil tindakan undang undang jika hak persendirian ini dicabuli.

Pendapat penulis tidak semestinya kekal .

Terima Kasih ..

BEN ASHAARI