Dapur Tanpa Sempadan...

Selasa, 20 Oktober 2009

Malam - Bionic Gym

4 hari aku ponteng workout..rasa cam gemuk lak badan ni...nak tengok cermin pun malu..begitu sekali fobianya aku ! ...terlebih dahulu aku mintak maaf la ...sebab aku rasa topik ni dah berkali kali aku keluarkan..tapi nak buat camana kan..ni la aktiviti aku harian lepas balik keja...bukan la harian tapi dalam seminggu 3x je..kang aku tak g , aku bela perut lak..aku ni dah la spesis makan cam dinasour...tak hengat dunia punya spesis...aku antara yang belum pupus la..

Ada soalan berkaitan tempat aku g membesarkan diri ni walaupun tak besar besar aku ni...puas la buat macam macam..lagu ni je badan aku...cam cicak kubin...

Kepada yang bertanya tu , ni aku membalasnya...pergh..cam nak bentang kat parliment jek nih...gym yang aku g ni..nama diberi BIONIC GYM...diulangi..BIONIC GYM...takde kene mengena dengan BIO-NIK ! ..mahupun BIO OIL ..jauh sekali dengan BIOL ! ..takde sangkut paut yer..BIONIC GYM ni terletak di pusara lebuh raya..eh..silap...di Cheras , berhampiran dengan LAS VEGAS....kat sini la CSI LAS VEGAS buat shooting...tak caya ke ?? tak caya daahhh...nenek ko dollah..hahaha...guwau guwauuu...marah laaak dia...alalalala...alalalala...sapa kata laki tak reti pujuk ??

ok...ni laluan pejalan kaki menuju ke Taman Tenaga , Cheras dimana terletaknya BIONIC GYM ( yang tak best tu ) ...dari rumah aku nak ke tempat dituju , hanya mengambil masa 5 minit...kalau berlari , dalam 0.05 saat adanya..tak sempat nak 'bertukar ' menjadi gaban..
kondo depan ni , diberi nama KONDO SERI MAS...jangan memandai nak tambah 'M' yer...lucah bunyinya nanti..


ok....korang nampak teksi tu tak ?? haa...aku nak cita skit kat korang pasal teksi tu...teksi tu..sebenarnya aku tak tau sapa punya pun...pastu bila aku lalu kat situ...aku tengok dalam teksi tu..Ya Allah !! Takde orang dalam teksi tu !!! aku apa lagi...terus jalan la g gym..ok tak cerita aku ? hahahahaha...tipah tertipu arrr...

Haa..korang penah tengok tak bangunan ni ?? kalau korang ada Astro ( yang bapak mahal tu ) , sahih korang ada nampak drama ringkas 'peragut' tu...yang mana mak dia kena ragut tu..mati kat depan ni ha..ni la lokasi tak glemer tu...bangunan ni dipanggil PASAR BESAR CHERAS...
Aku meneruskan perjalanan ku...korang nampak bas depan tu ? haaa..takde kene mengene dengan cerita ni...
Trademark popular kat sini yela stsn Petronas ni ...sebut stsn Petronas taman tenaga , ni la haaa...kat depan ni banyak gerai makanan...malam mahupun tengahari...meriah..sedap pun sedap gak..
Kedai makan ni..aku panggil 'kedai awe' ...dulu aku suka la lepak sini..sampai diorng tutup la..walaupun dah tutup pun aku ngan member2 aku still lepak..haaa..dulu aku kutu babi...kutu embun...skang ni aku dah insaf...jadi manusia normal...hampir-hampir tak normal gak la dulu..hehhee
Kat sini, mcm mcm ada..leh order kenny rogers...mcdonald...kfc...malah kalau nak order makanan yang takde dalam menu pun ada ...cuma tak dijual je la..apa mengarut order semua tuu..adehh
n
Dekat dah ..dekat dah...ni bangunan Celcom...jalan terusss je ye...

Haaa..gym tu terletak di bahagian atas tu..hehehe..bawah dia ada syarikat kontraktor...dan bawah sekali..ada kedai keranda cina...kalau ada sapa sapa yang pengsan sewaktu berworkout , kitorg antar dia kat kedai keranda tu je..kasi rehat dalam itu keranda..hahahaha

haaa..evil tak laluan ni ?? korang jgn tak tau..aku penah kena kacao sewaktu nak naik kat atas ni...sampai kat atas sekali tu...huh...tak pe la..tak yah cita...nanti korang takut lak...

nak tau gak ke ?? tak yah aarr..korang budak budak lagi ni...ni cita orang dewasa jeee

Hehehe..kat atas sekali ada gym laaaa...nak ada hantu kee?? apa daaa...mana ada antu..kitorang ni la antunyeeee..heheheh
Ni la rupe pintu masuk ..mmg tak muat kalau bodybuilder spesis T-Rex nak masuk..kene sengetkan badan...heheh..tu la..sapa suh beso benooo...sendiri susah....

Korang tengok la aku tuu..korang ingat best ke g gym ? cam kena seksa tau ...ngan penat satu hal..ngan ngantuk lagi ...ni semua sebab aku tak nak jadi boroi laaa..kalau aku jadi boroi..aku akan jadi lelaki boroi palingggg comeyy..haaaa...afdlin sauki pun letak jawatan tau !! sebab tu aku tak sanggup mencuri title tu dari dia..baikkan aku ?? ...baik ?? baik ada maknaaaa tuuu...

lama gak nak kena kayuh basikal tak bergerak tu..dalam 5 minit...ikutkan kalau atas jalan..dari cheras tu leh sampai klcc dah...tu dengan kayuhan penuh disiplin..slowww je...5kmj..cuba aku speeding...haaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa.....maunya kena speed trap...
Ni ...aku malas nak kutuk dia la...nama dia Acu....nama betui dia..ermmm..lupa....umur...tahun depan 28...tua dah ..single..belum kawin..masih teruna...haaa...pe lagi ??? ada bran ???

Yang ni ? aku tak leh nak cita...bahaya...bahayaaa....
Yang baju putih tu bukan aku...tu Ben Ashaari...manakala rakannya ini lak...nama Along..A.L.O.N.G...ALONG....haaa...sparring partner aku..
Ni semua upacara memanaskan badan ..panaskan apa yang patut dipanaskan..bahaya untuk kapal kapal kecik kalau tak panas...
masih lagi memanaskan badan termasuk kaki dan anggota sewaktu dengannya..
ni satu lagi upacara pemanasan badan @ pemanasan global...
Ni lak...adeh..cam unta cacat lak rupenye...adeh..apa da brother..buruk rupee..
Ni...acara membesarkan ketiak...senang nak sorok bulu ketiak yang terkeluar dari laluan sebenar...
Loh..ni gambar tadi ??? sila rujuk gambar diatas..
ni pun !!! adeh..gile glamer brother niii

Ni empunya gym....brother mazali aka Aie the Spawn ..teknik ni dipanggil Good Morning..walaupun korang buat tengah malam ke..petang ke..still dipanggil Good morning...jgn buat bila ada gay lalu belakang yeee...kang tak pasal pasal...

ni lak..dari posisi asal..dari atas kemudian bongkok...bila dah bongkok tu..korang kena turun sampai bersila..kekalkan kedudukan tu sampai korang tak larat...rasa nak pengsan ? ada brani nak tido dalam keranda kat bawah tu ? hehehe...guwauuu...
ni upacara cukur jambul...hehehe..giloss..dok laaa..ni acara membesarkan bicep...korang tau ke bicep tu apa ? bicep ni tuuu..lengan tuuuu..nak kasi benjol benjol tuu...
ni lak ...ermmm...ermmm...ermmm..aku pun tk tau apa brother ni buat..tu pasal aku blah...
haaaa..ni latihan mengangkat keranda...hehehe..mau kasi mantap dada itu..baru jantan !!
Kasi lap itu bench..orang lain mau guna jugak pak ! perlu diulangi selama 3 set..satu set 10x...amacam...berat sebelah...ringan je..20kg...dua dua belah..40kg...bar...hampir 10kg..jadi jumlah adalah dalam 70kg...kan kan..lalalala
uncle ni...dah nak cecah 60 tahun !! antara otai gym ni..haaa...tengok la..dah tua tua pun g gym..korng ni je malas...nak jalan cepat...diet..tk makan nasi la...makan jamu pak tongko laa...haihhh...semua nk ringkas n cepat....
dari view dekat..aku pun tak tau la nape cameraman aku dekat lagu ni...dia minat kat aku ke ?? hahahaha..sori arr ayie..gua guwau malam malam ni...orng membuta , aku mengupdate blog...adehh
dari ke atas..turun ke dada..penah seketika..aku tak boleh nak angkat balik ...so apa lagi...''HEEELLLPPPPPPP' ,.....tapi tu duluuu..dulu sazali liar pak..sekrang sazali sudah insaf !
haa...simpan semula selepas menggunakan nya yerrr
azan azan..berentiiiiiiii
lepak kat sini pon sodap....
sambil lepak..meh kita kira ada berapa banyak plate kat sini...jual pun kaya nii
aku ternganga dengar cerita brother keanu ni...haa...dia baru frust..dia baru ditinggalkan kekasihnya..tu laa..sapa kata lelaki je suka meninggalkan aweknyaa..huwaaa..kejaaammnyaa wanita...
sambung skit lagi..sebelum nak balik..korang perasan tak ? kaki brother ni patutnya masuk kat celah tu..tapi tak sampai..hehehe..siann..
haaa...ni penutup untuk ari ni...last calll..baliiiiiiiiiiiikkkkkkkkkkkkkkkkk...begitu lah adanya...so aku harap ..pada yang bertanya di mana BIONIC GYM ini berpuashati dengan jawapan aku...kalau tak puas gak..sila add BIONIC GYM dalam FACEBOOK..hehehe..

Selepas selesai ..aku balik ...mandi...solat ..balik ke putrajaya...

Bla bla bla...ni haa...aku dok menaip dan korang lak membaca..hehehe..jumpa esok ekkk..minggu ni best skit..aku nak ke penang..so ada cerita baru la kan...hehehe..daaa..salammm...n terima kasih kerana sudi meluangkan masa..kalau korg nampak iklan kat atas tu..klik laaa..jgn tengok je...ek ek...hehehe..daaaa

Petang - Panas ! Panas !!

Adeh...panas betul isu ari ni...ngan aku aku sekali terkena tempiasnya..hahahahah...sesekali ( sesekali ker ?? ) bagi soalan kat FACEBOOK n tengok respon kawan-kawan mmg menarik...Apa pun mmg aku respek kat diorng...makin cool jawapan mereka..takde yang menurut emosi dah ...nak marah marah sebab sedar ini cuma soalan yang meminta pandangan mereka ...jadi mereka menjawabnya dengan penuh kematangan fikiran..hehehe...terima kasihhh..

Kadang-kadang aku perlu melihat corak pemikiran wanita untuk memahami mereka walaupun sedikit...bukan mudah nak memahami mereka...terlalu banyak blocking untuk membaca fikiran mereka...mulut kata lain , hati kata lain..apatah lagi perbuatan....

Perempuan ni , kalau baik , tersangat laaa baiknya..kalau zalim , hitler pun leh letak jawatan woo ! dasat..sebab tu..kalau baik ngan perempuan ni , mereka akan baik sangat...jgn sesekali cari pasal dengan kaum hawa ni...kang , kena jelingan halilintar membelah bumi , sampai ke dalam mimpi dok terbayang jelingan tu !!

- hanya lelaki sahaja tau mengapa mereka suka pakai kasut berlainan jenis !!

Apa sekali pun , bagi aku...WANITA ADALAH CIPTAAN ALLAH YANG PALING INDAH DI ATAS MUKA BUMI INI....bawah bumi aku tak tau la...hehehe...selamat meneroka dunia wanita...

Terima Kasih - 09

Pagi - setenang air di sungai gombak.....

Semalam aku terlewat 0.05 saat untuk mendapatkan train kul 635 pagi...tetapi tidak pada hari ini....hehehe..aku sampai awal 4 minit..tetapi aku cukup hairan camana kaunter kat Erl Putrajaya , petugas kaunter cuma sorang ! kalau la ramai orang ? datang last minit , camana ? mmg la diorng patut datang awal..tapi yang lebih patutnya , senantiasa sedia 2 orang petugas..tak kira la time kemuncak ke tak ...mmg la ada machine...tapi kalau orang tu takde duit not kecik ? camana ? tak ke kes naya dia kena tunggu lagi setengah jam ? kes kejam ni...

So aku tengok ramai dok beratur...aku jengok dalam kaunter..sorang je bertugas...pastu ada mamat yang dok queue tu tengok aku...hek leerrr..macam aku nak potong queue ko sangat..cait...aku g kat machine...'wei..ni haa..kosong..aku tak yah beratur laaaa..poyoss....' huh...rungut hati aku...bila aku dah 'berurusan' dengan machine tu ,maka aku dapat tiket aku..tak sampai 30 saat pun..cuma yang lecehnya..aku masuk note rm10...tiket , rm5...baki...semua yang keluar tu...duit syiling 50 sen !!!! huwaaaaaaa...banyak la pulak syiling..neh..pedulik ar..aku tengok brother tu...ceh..tak settle lagi..hahahahaha....sombong ala mr.bean aku nihh

So dapat naik train awal...kosong lak tu..dapat duduk kat port yang best skit...hehe..cuma lrt je aku perlu berdiri..tak pe la...janji tak padat...kosong skit ...

Dalam lrt tu , aku dapat mesej dari adik aku...menanyakan tentang percutian kami di pulau pinang...bukan bercuti la ..lebih pada nak balik kg untuk ke majlis persandingan sepupu aku..ermmm..dia bagitau aku , apartment yang dia dapat semalam dalam harga rm338 semalam...ada 3 bilik ...ermm...ok la kot..belasah je la..

Wife aku lak..dia dah sampai opis..kosong katanya ..gelap..merbahaya pada wanita wanita anggun..hahaha...apa daa...dia sms aku...katanya nak tido jap..nak g tido kat surau , jauh kena turun...so...korang teka la sendiri dia bantai tido mana ..

Aku lak ? sampai kat pwtc dalam kul 715 gitu..korang tengok la sendiri..betapa lengangnya pwtc tanpa sebarang expo...
Kosong je kan..hehehe..tenang je semasa jalan bawah ni...tak de nak kalut kalut...

Aku sampai pejabat dalam kul 735...ermm..ada masa untuk aku update blog aku untuk korang..breakfast ? ermmm...Aku amik nescafe - breakfast...hehehe..rezeki..ni ada lak member aku offer nasi kerabu !! hahaha....dan dan aku jadi lapar..


Member aku ni bawak skit jek...baru cubaan pertama...mangsa cubaan dia , kitorang la...tapi hasilnya ?? mmg lazattt..hehehe...i like...yang bawak nasi kerabu ni , yang pakai tudung kuning tu..hehehe....thanks mira....sodap...

jumpa tengahari karang bersama soalan soalan maut untuk aku kemukakan di FB nanti..kalau korang berminat nak join , search BEN ASHAARI II ... ;)

Pagi - Semalam yg berlalu..

Kali ni aku update menggunakan pda aku.hehe..malas nk bukak laptop..kiranya aku menaip ni sambil mengereng..haaa..mudah nk lelap mata terus..

Buat sEhari dua ni, aku tk masukkan pic sebab aktiviti aku ringkas..g keje, balik..gym ? ari ni cuti..nasib baik aku cuti gym ari ni sebab area umah mak aku kat cheras, takde air.. menurut mak aku, paip air pecah..so diorg bergantung pada air yg dihantar oleh pihak bertanggungjawab..perghh..nasib baik !

so lepas kerja, aku terus balik umah..wife aku masak spesel..ikan kerapu masak stim...budu n ulam..tidak ketinggalan,telur dadar..wajib !! gambar , aku tk amik sbb dah setengah jan , br teringat..hehe.lapaq punya pasai..maaf no..

Masakkan aku..eh..wife aku..kurang menyerlah hari ni sbb dia kurangkan garam..so rasa tawar jek..takut tekanan darah aku naik semula..aku , makan je la apa yg ada..

Memandangkan aku dh cuti gym ari ni, masa utk tgk tv, byk ar..tp sebelum maghrib tu, aku dh terlena kat sofa.mata aku dah terlalu berat..tk leh nk tahan dh..

lepas isya' ...layan tgk tv.dari satu cerita ke satu cerita..sampai la kul 12..ok gak cerita mlm ni..lyn supernatural, awan dania n cita cina..

ikutkan mlm ni aku tknk post sebarang n3 tp tetiba aku teringat satu kenangan silam aku..

dalam usia 10-12 tahun..aku cukup gile main bola..tak kira masa..pagi, tengahari , petang n malam !! huhu..

tiap-tiap minggu ada je perlawanan persahabatan yg aku anjurkan..pasukan lawan team aku , biasanya satu team ni..yg diwakili budak-budak india..

nak dijadikan cerita, ada satu petang tu..team aku lawan la team bebudak india ni ( untuk kali ke berapa pon entah )..team aku seperti biasa, menang laaa..tu pasal suka lawan team india ni..menang dh tentu..hahaha..

otw balik dr padang bola tu..kitorang asyik mengulas perlawanan td.aku pon baekkk punyaaa cerita...tiba-tiba..aku sedar aku berada kat tempat lain !!! gelap gulita !!!

aKu pandang kiri kanan aku ...hanya dinding !! depan aku n belakang seolah ada laluan..aku pandang atas !!! huhu..nampak langit..

tiba-tiba kedengaran suara...'woi sal !!!' ohhh tiiidaaakk...

rupa-rupanya aku berada di dam longkang yg dlm !! aku jalan tk tgk bwh !! rupanya sewaktu bean tu, satu satu longkang yg tidak ditutup..kira rongak satu batu..

aku langkah punyaanah..zuuuussssshh..terus masuk ke dalam ibarat macam masuk perangkap !!! waktu tu aku x terasa apa, mlmnya baru tgk ada calar kat siku..huhu..

tp aku bersyukur kepala aku x terantuk kt mna mna batu kt situ..kalau x, sahih pagi ni aku cerita kt korang pengalaman aku kt spital gileee !!!haha.,yela, kepala dh tk betul ! urat
kat medula oblagata terputus !!.hahaha..

satu hari nnti, aku citer kt korang pengalaman aku menjadi ahli silap mata lakk..korang remind kt aku ekk...
Related Posts with Thumbnails

Peringatan



Ini adalah blog peribadi.Sebarang pendapat yang saya luahkan di sini adalah dari saya sendiri ,tidak melibatkan mana mana pihak kecuali jika saya letakkan nama pemiliknya.

Sebarang PRINT SCREEN terhadap blog ini adalah dilarang kecuali atas keizinan tuan punya blog. Tuan punya blog tidak teragak agak mengambil tindakan undang undang jika hak persendirian ini dicabuli.

Pendapat penulis tidak semestinya kekal .

Terima Kasih ..

BEN ASHAARI