Dapur Tanpa Sempadan...

Rabu, 21 Oktober 2009

Rabu - Macam macam ada ...

Ais krim ?? waaa..aku sukaaaaaaa....tu setengah dah aku makan tadi...sampai sampai umah..
Aku akan cari ais krim atau coklat bila aku dalam keadaan stress...hehehe..gemuk ? lantak ler...bukannya aku tak kisah gemuk tapi bukannya selalu aku makan ais krim..

Pagi ni, aku kuar dari umah cam biasa...rasa takde mood nak bekerja amat tinggi..hehehe..entahlah..sejak kebelakangan ni rasa nak duk umah je...malas nak g mana mana...

aku sampai opis dalam kul 7 lebey..ari ni aku berdiri..samada kat erl mahupun lrt..penuh kedua dua tu..aku tak kisah laa...janji sampai opis...

Mcm biasa ...aku tak breafast heavy pagi ni..aku cari biskut yang ada...minum nescafe for breakfast...ok la tu...

Pagi ni keje aku lebih pada layan orang n menjawab telefon..ermm...fenin gak layan kerenah orang ni..

Pada masa yang sama , aku lontarkan soalan soalan pemahaman berkaitan kehidupan dua jenis kaum yang hidup diatas muka bumi ini...ermm...bermacam macam gaya n bentuk jawapan yang diberikan...aku tak kisah la.yang penting semua orang terhibur...

Petang tu..aku rasa lepas lunch ...ermm...bermula satu episod yang menyakitkan jiwa n mata melihatnya...

Kali ini aku pulak yang diserang di FB...hehe..mungkin niat nak bergurau la..aku tak kisah...cuma jgn laaaa...main tembak kat public tu..byk mata tengok...membuatkan aku nampak teruk dimata diorng...ermm..ditanya kenapa aku tak menjawab soalan yang mereka letakkan di status FB mereka tetapi aku nak mereka menjawab soalan di status aku lak...ermmm..pertama..aku tak paksa sapa sapa pun menjawb soalan aku tu..mereka menjawab dengan ikhlas ...tu yang penting..

Bukannya aku tak nak jawab..cuma aku tak berkesempatan nak menjengah kat 'home' sebab aku senantiasa kat bahagian wall aku...tengok komen orang n mengomen semula..apa pun aku akan cuba prihatin lain kali ..menjawap soalan tu..kalau aku tak perasan..bagi tau la ....

Settle yang tu..ada satu lagi lak cari pasal...suka suka jeee nak bagi aku hangin..iskh...

Kedua dua kejadian tu mmg membuatkan aku jadi 'hangin' sekejap...sampai ilang mood nak g gym...

Dengan kepala dah berat..mata dah berpinar..dalam kepala aku cuma nak balik..sampai umah ..nak tido sekejap...mmg tak larat..dalam erl pun dah tersengguk sengguk..cian aku kan..hehe

Sampai gak kat putrajaya..wife aku memberitahu bahawa sepatutnya kul 530 ptg tadi ada orang datang nak buat maintenance kat umah aku...ada masalah teknikal...tapi sampai kul 6 lebey tak datang datang..ermmm...tiba tiba ada orang call sewaktu wife aku datang jemput ...erm...kontraktor yang ditunggu2 baru call...wife aku membebel kat orang tu jap..huhu...aku ? tak leh bukak mata....

akhirnya tiba kat umah..ermmm...kena jadi supervisor jap..tengok diorng baiki umah...ermmm...
aku ada menanyakan pada mereka memandangkan mereka yang membina rumah di kawasan umah tu...berkenaan kunci pada setiap pagar..adakah setiap kunci tu unik dari rumah rumah lain..

Ermmm...orang tu menerangkan satu per satu pada kami..erkk...rupanya betapa rapuhnya keselamatan rumah tu..ermmm...kena pertingkatan lagi ni..aku kena beli robot untuk menjaga umah aku nih...

Selesai diorng repair kerosakkan yang ada dalam umah aku tu...diorng balik n aku cepat solat maghrib..pastu makan malam..sebelum makan malam tu la aku lantak ais kim kat atas tu..hehehe...sodap sodap sodap...

Makan malam aku ...roti + sardin yang dah ditumis ( sedap) + telur rebus ( special ) + sayur termasuk tomato... kenyaanng..alhamdulillah...

abis makan..g mandi...isya'..turun bawah...leeerrr......wife aku dah selamat belayar...ermm..aku capai beg aku..naik atas...update terus blog...sambil tersengguk sengguk..ngantuk beb...hehe..penat mata tengok laptop dari opis tadi..perghh.... ;) nak tidoo dah..hehehe...tak reti reti ke korang ...klik laa iklan tuuuuu...
Related Posts with Thumbnails

Peringatan



Ini adalah blog peribadi.Sebarang pendapat yang saya luahkan di sini adalah dari saya sendiri ,tidak melibatkan mana mana pihak kecuali jika saya letakkan nama pemiliknya.

Sebarang PRINT SCREEN terhadap blog ini adalah dilarang kecuali atas keizinan tuan punya blog. Tuan punya blog tidak teragak agak mengambil tindakan undang undang jika hak persendirian ini dicabuli.

Pendapat penulis tidak semestinya kekal .

Terima Kasih ..

BEN ASHAARI