Dapur Tanpa Sempadan...

Sabtu, 24 Oktober 2009

Pagi - Malam - Penang - Sg. Petani - Penang - Gemuk !!!!

Perancangan pagi ni , nak bertolak dalam kul 8 pagi..kira setelah selesai semuanya dan menjangkakan akan tiba di Pulau Pinang dalam kul 2 petang ..

Settlekan semua kerja dalam umah dulu ( 90% wife aku yang settlekan ..selebihnya ? ..dia gak ...aku ? buat keje biasa biasa je ..mesti ngutuk tu..tak la..karang aku kena drive...haaa...,mem kat sebelah , nganga dan sesekali menguap...dan kerap kali tido...hehehe....aku sahih pedih bijik mata karang sebab jalan tengahari...tak tahan mata ni nanti ..

Bila dah set semua ...dalam kul 830 pagi ...keluar dari rumah...memula isi TNG card..hehe..memudahkan perjalanan....isian dilakukan oleh wife aku...aku tolong isi..hahaha..bukan apa , nanti dia gak yang claim..dia gak dapat duit..bukan aku..kalau aku yang isi , dia claim n duit dapat kat dia..haaa..org perempuan bijak bab ni ..hahaha..tapi beta takkan tertipuu !!! hahahaha...bukan kedekut...ala..duit aku , mmg duit dia gak..tapi bila dah jadi duit dia , takkan aku nak kata duit aku gak kan..tak adil lak ..heheeh..baik aku nih..

Selepas isian TNG dilakukan , aku mendrive kereta tu ( kang cakap tolak , korang kata aku teror la pulak tolak keta tu , padahal selama ni mmg aku tolak keta tu..haaa..spesis superman la katakan..lalalaa ) , diulangi cerita ..aku mendrive kereta itu ke Cheras..singgah beraya ngan mak aku dulu...yela , nak jalan jauh...kena bermaafan dulu ..tu la korang..ingat raya je boleh bermaafkan ke ? kena senantiasa mintak maaf tak..tak semestinya pada manusia saja tapi pada Allah mestilah selalu...mintak ampun...bertaubat..haaa...ni nak tunggu raya jeeee..caitt..

Sampai kat bandar tasik permaisuri , aku memberi kereta ini minum minyak berjenama Shell..tamo boh pertonas..tak besh...selesai part tu , kasi tayar makan angin lak...haaa..ingat manusia je suka makan angin ke ? tayar pun suka tau !!

Dari rumah mak aku , dalam kul 9 lebih ..kira berapa minit lagi nak kul 10 pagi la...aku mendrive agak perlahan..dalam 110-140 kmj...kira normal la tu kan...ikutkan aku dah bawak ikut kelajuan cahaya...tapi ye la kan..nak g mana laju laju..slow je dah la...janji sampai...

Dalam kul 1130 ..aku sampai ke ...kitorang sampai kat hentian tapah...haa...kat sini...aku ..erk..kitorang lapar...usha kat kedai dalam ni..tak de yang mampu membuka selera aku ..

Sebelum makan , aku nak g basuk muka..hehe..yang lain tu..tak yah nak bagitau ...lalala

Korang tengok keadaan tandas kat hentian tapah ni...cantik n bersih je kan..

Lepas tunai hajat kecil...aku pun g ke tempat feveret aku...heheh..korang rasa mana satu aku nak g ? KFC atau Dunkin Donut ?
Yessss..tentu sekali KFC !! sebab ada ayam ..hehehhee

Tengok punya tengok..ni la dia pilihan aku untuk tengahari ni...tak cukup ni..hehehe..buruk lantak tul aku neh..

Selesai makan , kitorang sambung perjalanan ....pastu berenti kat hentian sg perak..kat sini pun aku suka berenti..saja nak rilek rilek..beli buah n air...mahal kat sini..tapi takde pilihan..beli je lee


Sementara tunggu wife aku g tandas , aku duk lepak kat situ...tiba-tiba aku terdengar suara lelaki bercakap sesuatu pada anak dia..aku pusing ke belakang...Laaa..kawan aku...kawan satu taman perumahan kat Cheras ..Dia nak ke Penang gak..nak g umah abang ipar dia...dia g tu ngan keluarga dia..wife n 3 orang anak dia ....hehehe..beranak pinak dah dia...

Dia cerita kat aku yang dia hampir kemalangan semasa dalam perjalanan pagi tadi..sterin kereta pajero milik dia tiba tiba tak boleh di kawal...seolah olah dah loose...kereta dia bergerak terus..lalu langgar tembok penghalang jalan..nasib baik perlahan..semua ok la...alhamdulillah...kemudian dia hantar baiki kat area Slim River..ermmm..

Selepas bersalaman , kitaorng teruskan perjalanan..





Dalam kul 1 lebeh dah masuk kawasan jambatan pulau pinang..nasib baik tak sesak ngan kereta...untuk melalui jambatan pulau pinang ini , dikenakan bayaran sebanyak rm7 untuk sebuah kereta...ermmm...sementara tol tadi ..dari jalan duta sampai ke Sg Juru ( Penang ) , dalam rm43.70 kalau tak silap aku..

Masuk je dalam pulau , terus ke arah Komtar ..kerana kitorang duduk kat traders hotel..nak mencari hotel ni , kena bukak gps map aku..iskh...

Ok..sampai gak ...dah check in...dapat bilik...jom naik atas....hehehe



HAHAHAHA..amacam bilik dia ? ok ? cun ? murah je ni..heheh...Kitorang duduk kat sini dua malam...

Ok la ..aku nak g sungai petani lak...member wife aku ( yang suka baca blog aku pagi pagi ni ) dok tunggu dari bulan lepas..dia kata nak banje makan malam ni..hehehe..aku nak makan banyak banyak banyak banyak...kasi abis gaji dia bulan ni..huwaahahaahahhaha...huwahahahahahah...jumpa lagi malam karang ..



Petang ..selepas tunggu wife aku bangun dari tidurnya yang lena....plan seterusnya ialah ke rumah pakcik aku...satu satunya pakcik yang aku wajib akan ziarah kalau turun penang..yang lain aku kureng skit sebab diorng sendiri pun jarang ziarah keluarga aku kalau turun kl..hehehe...kecuali dia n anak anak dia..sendiri mau ingat la kan...

Lepak n borak borak jap..setelah diminta datang untuk lunch esok....maka beransur la kami untuk ke sungai petani..ada pertemuan ngan kawan wife aku ..kawan sekolah lama dia..

Setelah tau kat mana kedudukan tempat pertemuan itu ( dimana menurutnya ..tak jauhhhhhh tuuuuuuu ) kitorang pun berangkat...huhu...bertolak dalam 750 malam...sampai sana ? ermmm...sebelum kul 9 !! huwaaa....lebih 20km tuuuu...kalau takat jauh tu tak pe la..yang buat lagi bertambah tensen tu...ngan perangai pemandu pemandu kat area sungai petani...haihh....macam antu rayaaaa...kalau korang drive kat situ..duk lane kanan sekali..drive antara 100-110 , sahih dapat lampu tinggi dari monyet monyet tak sedar diri dek arahan kerajaan...bawak mesti lebih 120kmj kalau nak duduk lane kanan tu..kalau rasa nak terbang pun , silakan..digalakkan sama sekali...bagi aku...tekanan jiwa drive kat sini..

Dengan menggunakan gps aku ...maka mengesan la kat mana kelab cinta sayang yang terletak di cinta sayang golf resorts ni..huhu..nasib baik la jumpa gak...

Kawan wife aku ni datang ngan husband n adik ipar dia...haa..nak diceritakan , kawan wife aku ni antara pembaca setia blog aku..hehehe...thank you....

Seperti yang dia n husband dia janjikan...makan diorng banje makan malam ni...steamboat ..huhu..aku tak suka nak merebus semua ni..tapi bab makan ..aku rasa ..aku la yang last sekali berenti..kallau ikut hati aku , aku tak nak berenti lagi..banyak lagi makanan tak abis lagi..membazir lak aku rasa..aku tengok jeee makanan yang berbaki tu..hahahaha...sedap wooo





Sedap kan ? tu kuah tomyam n soup..aku je non stop makan..orang lain lama dah berenti..aku dok rempuh lampu merah lagi..hahahaha...

Setelah puas makan ..kitorang bantai borak , mengumpat , mengeji dan juga mengutuk sesama sendiri dan diikuti aku ...menambah lagi makan sehinggalah jam menunjukkkan masa menghalau balik ke hotel..lewat dahhh..huhuu...apa pun ..meni , sedap sekali steamboat tu...tqvm...kata kat husband , lain kali banje lagi ek..hahahaha..

Dalam kul 12 tgh malam..sampai la kat hotel..hehehe...sempat bergambar sat..kemudian masuk bilik...huhu..mandi..solat...online blog....manakala wife aku..cam biasa...zzz terlebih dahulu...ehhe..

Esok lak ..plan nak g umah pakcik aku tadi..makan tengahari...sebelum tu , pagi nak turun g gym n mandi kolam..waaa..besh besh..hahahah...orait...wa mau rehatkan minda..tengok bola ..hehehe

Salam....n tqvm sebab sudi membaca...

Related Posts with Thumbnails

Peringatan



Ini adalah blog peribadi.Sebarang pendapat yang saya luahkan di sini adalah dari saya sendiri ,tidak melibatkan mana mana pihak kecuali jika saya letakkan nama pemiliknya.

Sebarang PRINT SCREEN terhadap blog ini adalah dilarang kecuali atas keizinan tuan punya blog. Tuan punya blog tidak teragak agak mengambil tindakan undang undang jika hak persendirian ini dicabuli.

Pendapat penulis tidak semestinya kekal .

Terima Kasih ..

BEN ASHAARI