Dapur Tanpa Sempadan...

Ahad, 25 Oktober 2009

Pagi - Makan lagi ??

Kul berapa ek aku bangun pagi tadi ? kiranya lepas subuh , aku sambung tido aku...menyambung dengkuran yang enak sekali didengar...huhu..aku pun tak sedar kul berapa bangun..tapi lepas bangun tu aku segera mandi sebab aku plan nak turun g gym...

Tengok jam ..baru kul 10...awal lagi..so nak g gym dulu ke atau g breakfast ? wife aku dah pegang perut...bagitau lapar..maka bergerak turun ke bawah...tapi singgah sebentar ke kedai pak abu..erk..tu dah jadi pantung....turun bawah ..singgah sat kat kat gym..nak tengok camana gym kat hotel ni...ermmm

Erk....kena guna kasut..tak bleh guna sandal...ermmm...ni yang malas ni..aku pakai sandal je ...biasa mana mana hotel lepas masuk guna sandal..so malas la nak masuk..tengok je dari luar...boleh tahan gak gym dia...kira gempak punya gym la..lepas usha dari luar jek , aku ajak wife aku g tengok kolam mandi lak..best ke tak ...ermm....biasa je kolam mandi dia...kecik..seperti yang ditunjukkan di gambar .manakala yang bercermin sebelah kiri tu la gym...sebelah sebelah je...


Selepas sesnap dua gambar...sambung turun kembali ke lobi..ermm...

Selama dua hari aku di sini , aku memuji sikap kakitangan hotel ini..sangat sangat menghormati tetamu...malah pelancong asing yang duduk kat sini pun amat mesra...pasti akan melemparkan senyuman jika bertentang mata dengan kita..

Kakitangan hotel yang berbangsa asing pula , sangat rajin..ada saja kerja yang mereka buat ...ermmm...

Kat mana nak breakfast ni ek...mamak ? takkan pagi pagi nak lantak nasi kandar dah kot ? jauh sekali aku nak makan roti canai...ermm...berjalan la kitorang menyusuri lorong di stesen bas Komtar ni...tiba-tiba aku ternampak ada sebuah kedai kat sini..ermm....aku tanya wife aku ..nak makan kat situ je atau nak jalan lagi cari kedai ? dia kata..ikut je....ermm..ok la...jom...

Kat situ ada nasi lemak ikan bilis n nasi lemak udang...ermmm...lama dah aku tak rasa nasi lemak pulau pinang ni..kalau bapak aku ada, sahih dia suka ...


Pilihan makanan pagi ni...nasi lemak ikan bilis...lama dah aku tak makan nasi lemak..seingat aku la..hehee...memula amik sorang sebungkus...sedap la pulak...aku g amik lagi 2 bungkus...wife aku makan setengah...yang lain aku perabis kan..aku makan 2 bungkus setengah..heheh....sebungkus tak salah aku cuma rm1..ok la...pekena ngan milo panas..sedeppp...

Setelah mencekik dua bungkus nasi lemak...balik ke bilik..lepak sat...pastu aku tido dalam setengah jam..ngantuk lagi..eh ..aku tido ke wife aku tido ? ermm..tak hengat lak..tp yang aku hengat petang dalam kul 4 lebih tu aku tido..aku rasa aku tak tido la..wife aku yang tido..aku online sat...haaaaaaaaaaaaaa..betuiii3...wife aku tido..haih...tua bena dah aku ni..

Planning seterusnya dalam tengahari nak ke umah pakcik aku kat tanjung tokong..betul betul dekat ngan padang kota...tempat makanan popular tu..hehe..dia kata nak masak tengahari untuk makan bersama..hehe..pe lagiiiiiiii..mai laaaaaaaaaaaa

Sampai dalam kul 1 lebih..kebetulan baru abis masak..hehehe..tu diaaa..kari kapla ikan sama sambal udang...ada lagi ulam sama sambal belacan taruk pelam daaannn ikan masin buatan sendiri !!!!..haaa....meleleehhh...3 pinggan aku makan..non stop action..kalau tak dihalang , sahih aku amik periuk sekali aku makan ! haa..jgn tak tau...aku mmg antu kari..tapi lama dah aku stop..hehe..gumukkk
Sedap..sedap ..sedap..hehe..tu je aku leh kata...

Dalam kul 3 petang tu , kitorang ( aku ngan wife aku ) minta diri untuk pulang..ikutkan perancangan asal nak ke seberang..nak g jumpa sepupu aku tapi wife aku kata dia nak settle keje dia dulu..so balik ke hotel...kepala aku dah pening ..hehehe..sebab makan ikan masin tadi..nasib baik aku ada simpan ubat darah tinggi aku dalam keta...makan ubat...aku terus terlena atas katil...sampai kul 6....dah solat daaaahhh !! jamak ..hehehe..

Planning seterusnya ..ermmmnak g perangin mall..saja nak jalan jalan kat situ..heheh..

Takde apa yang menarik sangat kat sini kecuali !!! ...kat sini syurga dvd pirate..perghhh...software mahupun dvd movie..haa..berlambak kedai kat sini...aku sambar dvd game je...tapi malang...tak leh guna..haih..nak kata ..nasib la kan..nak beli pirate..belum tentu leh guna..sabo je lee..

Balik dari sana ...ingat nak g padang kota ...tapi dah malam..wife aku ni penakut nak kuar malam..takut orang culik aku...nak kata apa kan,,aku kan keturunan kerabat raja kapur barus..hahaha..sabo jee leee...tapi yang pasti..saat aku menaip blog ni , aku kelaparan...kelaparan lagi..aku tak tau la..leh masuk sekoq ayam ni..waaaa...aku lapaaaaaaaaaaaaaaqqqqqqqqqqqqqq
Related Posts with Thumbnails

Peringatan



Ini adalah blog peribadi.Sebarang pendapat yang saya luahkan di sini adalah dari saya sendiri ,tidak melibatkan mana mana pihak kecuali jika saya letakkan nama pemiliknya.

Sebarang PRINT SCREEN terhadap blog ini adalah dilarang kecuali atas keizinan tuan punya blog. Tuan punya blog tidak teragak agak mengambil tindakan undang undang jika hak persendirian ini dicabuli.

Pendapat penulis tidak semestinya kekal .

Terima Kasih ..

BEN ASHAARI