Dapur Tanpa Sempadan...

Isnin, 26 Oktober 2009

Pulang ..marilah pulangg..marilah pulang...bersama samaa...

Check out jam 2 petang...hehe...mintak lewat skit sebab wife aku abis meeting jam 12 lebey..planning seterusnya nak makan tengahari..ermm...nak cari nasi kandar..dari sampai penang ari tu tak dapat lagi nasi kandaq mamak pure..kari pekat tak hengat..hahahaah..jgn dipikir tentang camana diorng buat..kang tak lalu lak..hahahaha

Aku tak berani la nak cerita semua tu sebab aku tak penah dapat sebarang bukti..tapi kisah dongeng tu berlambak la..hehehe...terpulang pada selera masing masing mengenai kisah nasi kandaq mamak ni..apa pun , bila sampai seru aku nak makan , aku tak mo ingat apa da..belasah sampai buncit..balik kl , baru kasi burn balik itu semua !!

Masalah aku , nak drive tengahari ni...ialah mata pedih....cepat letih berbanding pagi..nak tak nak..kena drive gak la...so plan nak drive antara 80-100 kmj je...slow slow..tapi..ermmm..120-160..adehh..giler...letih drive tengahari ni..tu pasal laju je bawak..


Masa datang tu plan , balik nak naik feri..tapi bila pk pk..lambat lak..so naik gak jambatan..tenang skit..so aku drive slowly la..sebab guna 3 lorong ja...kat belah tengah 2 lorong sebab tengah besarkan laluan tu...aku pun tak tau camana maksud besarkan laluan tu..belasah je la..asal bleh lalu dengan aman


aman je kan...ni tengahari ni...baru lepas lunch time..aku rasa kalau time lunch sahih jammed..
Ok..aku nak citer skit ..korang nampak myvi hijau tu ? ni myvi sangat sangat kurang hajar...diantara dua lane ni...kanan sekali n tengah..dia boleh bantai selit tengah tengah..betul betul sebelah aku..aku punya terperanjat !! melayu bawak lak tuu....sepasang..aku punya geram...aku hon berpanjangan..pastu aku kejar keta tuu..

tapi wife aku melarangnya..huhu....dia takut..tak jadi nak berkejaran ala hollywood..huhu...sakit pala siuttt..
haaa..korang cam la ek no ni...keta antu raya ...kat penang , banyak keta antu cam ni..diorng pk penang tu diorng punya..tak sedar diri..dah tergadai pun..haihhh

aku dengan tak makan lagi...kebuluran...sakit hati..terus singgah kat hentian ni..ermm..apa ek nama hentian ni...gunung semanggol ke ? kot...makan nasi kandar....hehehe..ok la..sedap gak..boleh layan ar..





cantik n kemas je kan RNR ni..aku baca kat white board dia..banyak dapat anugerah RNR ni...tahniah..amat selesa sekali...cuma ada bnyak lalat hek..
Dalam dok tengok tandas bersih..halaman bersih...aku kuar ...tapau skit coklat...sambung perjalanan..tiba-tiba wife aku tanya...mana kamera ? aku kata dalam beg...dia kata takde ! hah sudah..aku teringat !! ( tu yang aku tepuk dahi tu ) aku tertinggal dalam tandas...adoiii..abis laaa...nak beli , duit lagi tuuu...pastu aku suh wife aku carik sekali lagii...huhuhu...adaaaa...legaaa...




sepanjang perjalan yang memakan masa hampir 4-5 jam tu..ada panas..n ada hujan lebat..so kena berhati hati yang teramat sangat...jalanraya terlalu licin..aku ada la dua kali tergelincir..tapi aku mmg pegang kejap kejap ( kuat ) stering tu...alhamdulillah...

yang jadi masalah aku ialah...mata aku..letih..berkali kali letih..tak tahan ...bukan ngantuk tapi letih...tau ? tak tau ? wat wat tau dah la..
haa...aku berenti jap...terus tutup mata..1 minit..bukan tido...gambar ni wife aku suh pura pura tido..nak amik gambar letak dalam blog..hahahaha...belasah je leee..
Berenti kat hentian tapah...lepak sini ...minum kopi secawan (mai secawan lagi ) kopi..hehehe..sambil bergambar kenangan..hehehe






Pastu sambung perjalanan...hujan lagi..slow slow bawak..

Sampai kat hentian rawang...aku tukar driver...aku tak larat..mata penat...so wife aku drive sampai ke putrajaya...heheh..aku lak relaks..

Alhamdulillah..lega dah semuaaa..sampaii...selamat....

Pagi - Mimpi yang ..ermmmm

Sempat aku amik hp aku...tengok jam kul berapa...5.15 pagi..ermmm...

Aku mimpi sesuatu yang aku rasakan sangat sangat betul...walaupun aku tau aku mimpi tapi perasaannya sangat realistik..ermm...

Sedang aku borak ngan keluarga aku..tiba-tiba ayah aku jatuh pengsan...tercungap cungap..makin lama makin perlahan nafas dia..aku dah mula mengelabah..

Aku dukung dia keluar...nak bawa ke hospital...

Erm....aku dah tau camana perasaan tu walaupun dalam mimpi..aku tak sanggup nak teruskan mimpi aku tu...aku cepat cepat sedarkan diri aku....Mengucap panjang aku...ermmm..
Related Posts with Thumbnails

Peringatan



Ini adalah blog peribadi.Sebarang pendapat yang saya luahkan di sini adalah dari saya sendiri ,tidak melibatkan mana mana pihak kecuali jika saya letakkan nama pemiliknya.

Sebarang PRINT SCREEN terhadap blog ini adalah dilarang kecuali atas keizinan tuan punya blog. Tuan punya blog tidak teragak agak mengambil tindakan undang undang jika hak persendirian ini dicabuli.

Pendapat penulis tidak semestinya kekal .

Terima Kasih ..

BEN ASHAARI