Dapur Tanpa Sempadan...

Khamis, 29 Oktober 2009

Khamis - Nak beli kasut tapi .....

Pagi yang ceria..indah ..aman....seaman dalam pwtc ni..tenang walaupun para petugas sedang menyiapkan persiapan sebelum pembukaan seminar jenayah peperangan tu pada tengahari ni..





Aku rasa esok sahih mesti ramai....time lunch kat....MOSTI pun ada buat sambutan apa tah kat sini..huhu...malas nak amik tau sebab takde sangkut paut...hahaha..boleh ka lagu tu ?

Seperti biasa....waktu petang ku diabiskan dengan gym...wife aku lak skang, baru nak kalut setelah kawan dia tego dia mengatakan yang dia berisi..haaa....baru la nak ajak g jogging....baru ada akai ! aku malas nak tego...dia tak caya..huhu...lagi puuuunn , tau je laa kaannn...suami tegor isteriii....salah tegooo silap silap muncung mulut cam muncung senapang !! tak kata aku je...pada suami yang lain pun kekadang susah nak berterus terang bab berat badan isteri mereka ni..kan kan...


Seperti semalam , tapi ari ni aku ada partner...so panjang masa skit la...aku nak workout membakar lemak yang ada ....bermula dari kaki..diikut dada dan tangan...
3 rutin aku buat sekali gus....hanya rehat 5-10 saat...untuk curik nafas...hehehe..kadang kadang lama gak..bila ada member ajak borak..
bermula dengan squat...part aku paling malas nak buat tapi kena buat..ni cara paling mudah bagi aku untuk membakar lemak...seluruh badan aku digunakan untuk mengangkat beban ni..


cukup 10 repeatation...terus aku angkat...layan shoulder...10 repetation gak

berat tu bang....hampir 60kg...atau mmg 60kg...sparring partner kena ready kat belakang ..kot mana tau tak larat nak angkat...
"leeegaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa....lepas bala akuuu...ko nyer turn lak "

Nak layan ni mmg kena paksa diri...yela..bukan mudah nak cantik...dari botox baik senam kan..atau makan jamu jek....atau sekadar diet tapi tak bersenam..tatak guna wooo

bila dah turun ke bawah..nak mengangkat semula ..mmg payah...salah angkat..boleh menyebabkan sakit pinggan n belikat..so kena tau teknik..ni teknik aku pun still salah...budak baru belajar la katakan..
ni contoh bagaimana sparring partner membantu....menolak siku ....bukan lebih pada tolak tapi menyokong siku aku...

sama gak cam dia...aku kena jaga bila turn dia..baru adil dan saksama kaaaannn

haaa...tengok budak ni...baru tingkatan 5....aku rasa dia dah ilang 10kg sejak dia turun gym...dia main basic je..tak yah berat berat..sesuai ngan umur dia

mmg memenatkan layan squat n shoulder sekali gus !! tercungap cungap....yela...squat 10x , shoulder 10x , pastu terus layan tricep 10x gak...semua kena buat 3 set...bermakna...semua sekali 30x...waaaaaaaaaaa...aku punya peluh ??? korang tengok la sendiri



haa...ni la cara membantu kawan...apa yang penting ??? KERJASAMAAAA....
untuk mengelakkan aku boring tengok besi , aku tengok fb..hehehehe...saja curik nafas....kang kalau aku start borak , apa pun tak jadi dah...dah start malas n badan sejuk , tak best dah nak layan..


seterusnya aku layan chest....bahagian feveret aku..hehhe..nak kasi flat skit chest tu..hahahah...beso beno
fuhhhhhhhhhhhhhhhhh...fenatttt....


"yelah..nanti aku masukkan gambar ko dalam facebook' ..hahaha...

Member aku tu tanya.....penah kena kacao dek gay tak ...aku kata...biasa la tu..tapi tak la kena kacao...diorg tengok gitu je..wat dek jee leeee...

Peluh giler kan....abis basah seluar aku tu...lencun...perghh....
sambil curik curik nafas tu..aku layan perut skit...kasi mantap...
timbang berat...hahahaha..sama jeeeeeeeeeeeeeeee..aku tak kisah pun..tapi mmg aku nampak hasil skit..hehehe...air banyak dah kuar....ok la tuu...

Settle dalam kul 7 lebih..balik...mandi...solat...wife aku ajak g jaya jusco..nak cari kasut untuk g jogging sabtu ahad ni..nak ilangkan lemak katanya..hehehe..aku ikut je leee....huwaaa..tergadai waktu tido aku sabtu ahad ni...

So g la JJ.....tengok punya tengok ....cari punya cari..satu pun tak berkenan...harga mahal tapi kasut tak cun..hahahaha..aku pun tak tau..nak cari bawah rm100..lalalalala..semua atas rm100..saving beb..saving....orang lain nak beli susu anak pun susah..hahahaha...kata kata pujangga dari wife aku tiap kali nak membazir...

Akhirnya..aku beli buku ni..hahahha...KENANGAN KENANGAN HIDUP ..tulisan PROF HAMKA....hehehe...

Sampai umah dalam kul 12 ...sebab g gombak dulu..g umah adik ipar aku..amik BUDU yang diimport khas dari KELANTAN..aku sukaaaaaaaaaaaaa...hahahaha....sedap wooo..

Plan nak update blog ...tapi aku hanya mampu mengupload pic je..sebab aku dh tersengguk sengguk...ngantuk giler babas...ni aku update pun...pagi jumaat...sampai sampai opis terus update...hehehe...

Ok la..aku stop sini dulu...kang kalau free ..aku sambung kat post baru..nak g basuh bekas air n kemaskan diri aku yang cam pengemis dari gua hantu ni...salaaamm

Gym - Kegemukkan melanda !!

Setelah cuti panjang dari membakar lemak lemak ..aku kembali ke aktiviti asal aku..huhu..tu pun setelah naik 5 kg...sat je kan..cuba bayangkan kalau aku berenti 5 tahun..ke 10 tahun ....cuba bayangkaann...jooomm bayangkaann...bayaaanngg..bayaaannngg....10 tahun badan ku ini....yaaa...bayaang..besar skit dari bob ku2....besar lagii..haaa...dapat bayang ? tak ? aku pun tak dapat gak ar...hahahaha




untuk memanaskan badan , biasanya aku akan mengayuh basikal sambil melayari fb n blog..boring siut nak kayuh berbelas minit dengan tengok owner gym ni..hahahaha...jgn marah aaa bang..



aku mulakan training dengan kaki..squat (betul ke aku eja ni ? belasah je la..bunyi dh sama )....haa..kasi peluh tak hengat...punya...mmg minggu ni aku nak layan ni dulu..kaki makin mengecut lak...hahahah..tak seimbang..jadi cam bruno lak ( si penjahat dlm popeye tu..yeke nama dia ? tak hengat la..belasah jeee )

Pastu layan chest skit....kasi mantap...hahahaha





Selebihnya layan handphone aku..hahahahahah...curi curi nafas...aku main campur campur semalam..ari ni baru nak buat betul..sebab semalam cuma panaskan badan walaupun peluh cam baru kena tsunami.. hehe...

Korang perasan tak ? kalau korang perasan ..bagus la...kalau tak..cuba korang tengok pic dalam ni dengan pic pic gym yang lain..hehehehh
Related Posts with Thumbnails

Peringatan



Ini adalah blog peribadi.Sebarang pendapat yang saya luahkan di sini adalah dari saya sendiri ,tidak melibatkan mana mana pihak kecuali jika saya letakkan nama pemiliknya.

Sebarang PRINT SCREEN terhadap blog ini adalah dilarang kecuali atas keizinan tuan punya blog. Tuan punya blog tidak teragak agak mengambil tindakan undang undang jika hak persendirian ini dicabuli.

Pendapat penulis tidak semestinya kekal .

Terima Kasih ..

BEN ASHAARI