Dapur Tanpa Sempadan...

Jumaat, 30 Oktober 2009

Jumaat - Malam ku igau..gila kan kaauuuu.... (korang cari la lagu apa tu )

Satu hari di hari raya...cewah..dah lepas dah rayaaa...ni raya kat gym...setengah mati aku petang tadi..mcm nak merangkak balik...huhuhu

Ari ni aku g gym , agak lewat sedikit...sebab bos aku ada meeting ngan big bos..ermm..bos sama bos meeting..aku bos gak..hugo boss..hahaha...al foyoss...

Ada masalah teknikal yang kecil tapi dengan mudah BEN 10 menyelesaikannya tanpa menumpahkan setitis peluh pun..haa..dasat...tapi memerlukan pengorbanan yang tiada tolok bandingnya...itulah dikatakan berjasa pada negara !!! ...hahaha...ada harapan dapat Dato' nanti neh...hahahah...takde maknanyaaaa...

Aku sampai Cheras dalam kul 6.15 petang..mmg lewat nih..tapi aku akan tetap terus pergi berjuang..demi menghilangkan lemak lemak di perut ku ini...tak kira tak kira..nak g gak...

Selepas mandi , aku sapukan krim losyen yang khas untuk wanita lepas bersalin..haaaa....untuk membantu pembakaran lemak kat gym karang...biasanya aku guna pati halia brand...macam macam la...aku kebas adik perempuan aku punya..kebetulan dia baru lepas pantang..so dia tak guna abis..aku guna la...aku mmg senantiasa mengebas barang barang dia...kadang kadang mandian lulur dia , perfume dia ( walaupun khas untuk perempuan , aku tetap guna ...patut la dulu masa aku guna , ada lelaki tengok aku..tergoda kot ngan wangian tu ??? ..hahahaha ) ..pencuci muka dia..shampoo...pe lagi ek ? ..tuala wanita tak laaa...apa daaa...patut la aku leh simpan banyak duit ekkk..semua aku kebas..hahahahah

Sambung balik...selepas menyapu pada bahagian perut , pinggang dan tempat tempat yang aku rasakan lemak dok melepak..kalau korang tanya aku , mujarab tak ? aku kata ..aku tak tau ...aku pakai je..sebab rasa best..panas nyaman jee...

Bila workout , rasa sedap sikit ...peluh pun menitis nitis keluar..haa..tak caya korang cuba arr..

Ni adalah adalah antara aksi aksi panas dan memberahikan dari aku..hahahaha...tu pun lepas guna losyen tu...lalalalala










Dah ..tu jeeek...yang bawah ni ...sambungan dari semalam..cara cara membantu kawan bila dah tak larat ...



ni lak..acara lain...mengergaji kayu..haaa..


ni pun satu lagi acara ..tapi agak aneh sikit cara dia...memerlukan penghayatan penuh...dipanggil , MENAHAN DAHAGA.....hhahahaha..padan muka..tak bawak air sapa suh...kan dah dahaga..


bila air takde...layan handset je leee...huhuhu..pe leh buat...sabo je ...

so tu je la....aku balik umah cam biasa..dinner aku....bihun sup....selebihnya..korang tau je la..aku dok ngadap laptop ni..update blog untuk korang..pergh..yeeelaaa..aku tau..aku rajin..makasihhh...salammmm

Jumaat - Berbaloi rasanya

Awal giler aku sampai opis ari ni..dalam 7 lebeh...semalam tido kat umah mak aku...nak g keje pun senang..naik lrt je..tak payah naik erl..save dah skit kat situ..hahahah

Sejak aku bangun tido sampai sekarang ni , bahagian peha aku terasa sengal..hehehe..sebab layan kaki kat gym semalam...tido ? aku tak ingat dunia dah...mmg penat giler...kalau korg g gym..cuba la main squat..tapi guna beban yang berpatutan..kalau perempuan , kang takut besar peha..tujuan nak kasi mantapkan lagi rupa bentuk peha n punggung tu..kasi pejal..kalau tak , nampak 'jatuh' je kaaannn..hahaahha..

Ari ni aku nak buat kije..erk...mmg la ari ari aku buat keje cuma ari ni aku nak update statistik ..hujung bulaaannn..heheheh...korang pun ..rajin rajin laaa bersenam..toksah la takat diet jee ...kurus mmg kurus tapi tak comey..lembik..hahahaha..ok la...g la korang makan dulu..pilih skit makanan tu..jgn balun jeee...g makan kenny rogers tuu..hahahaha

Tengahari

G solat jumaat kat masjid indonesia ....ahaks..sapa laaa yang berhutang ngan aku neehh...cepat cepat...mintak mangappp...









Ramai lak orang ari ni..nasib baik bawak sejadah....huhu..kongsi kongsi ngan orang lain..pahala tuu...huhu...



Haa..selesai sudah..jom baleekk opis...kasi update ni gambar......lalalalala...petang ? nanti petang cita ...daaa
Related Posts with Thumbnails

Peringatan



Ini adalah blog peribadi.Sebarang pendapat yang saya luahkan di sini adalah dari saya sendiri ,tidak melibatkan mana mana pihak kecuali jika saya letakkan nama pemiliknya.

Sebarang PRINT SCREEN terhadap blog ini adalah dilarang kecuali atas keizinan tuan punya blog. Tuan punya blog tidak teragak agak mengambil tindakan undang undang jika hak persendirian ini dicabuli.

Pendapat penulis tidak semestinya kekal .

Terima Kasih ..

BEN ASHAARI