Dapur Tanpa Sempadan...

Rabu, 4 November 2009

Rabu - Selasa ke Rabu ni ***

Camana la aku tak perasan hari ni ? Korang pun satu...aku salah hari pun korang tak perasan..main belasah baca jek ..adeh...aku ingat ari ni ari khamis..punya la tak sabar nak berhujung minggu...
erk..mcm la aku nak g mana mana kan hujung minggu ni..sah sah kena duk umah je...dah wife aku ada kursus kat pahang...aku kena duk diam diam kat umah je...duk diam ? hua hua hua...adakah aku akan duk diam ??????? diamkah aku nanti ??????? mana phone aku !!!!! huhuhu...sapa la geng aku free hujung minggu ni ekkkkk.....

Dua hari ni aku asik rajin tengok laman web Dr. Maza...huhu...tengok perkembangan tentang kesnya dengan JAIS..ermmm....aku terkilan sangat dengan apa yang berlaku...punya la banyak masalah , masalah gitu la diorng dok kalut...mengajar tanpa tauliah ??? hahahaha....apa punya ****^ la JAIS ni ..kononnya dah bertahun terima aduan dari penduduk...nape baru skang tindakan diambil ? takkan la bertahun nak siasat kes ni sekecil ni ? pastu leh kata dah berkali nak cuba tangkap dia tapi tak dapat ! huk alohhh.....wehh....terang terang kat laman web dia tulis kat mana akan diadakan ceramah ! g la tangap masa tu ! tapi tak...perghhh.... patutlah berlambak kes kes tak settle kat mahkamah...penat tul masalah agama kat negara kita ni....

Malas la cerita panjang bab tu....mcm la confirm masuk syurga ! yang ni salah ..yang tu betul...padahal masing masing mengucap kalimah syahadah ! bawak la berbincang..bersatu la..demi Islam ! ...aparaaa..patutlah makin ramai orang murtad n makin ramai orang jahil !

Hari ni , unit aku terima seorang pegawai (PTD ) baru...penolong pengarah II MM2H ...ok la ...kurang beban boss boss aku ...huhu...lelaki..dari sarawak...setakat ni ok orangnya...memula tgok orangnya , skema skit...huhu....malas aku nak campur ..tapi bila boss aku suh aku temankan pegawai baru ni g lunch , nak tak nak kena la g...hehehe..sebab boss aku suh...aku ngan boss aku ni lemah skit...bukan pe , kedua dua boss aku ni amatlah sporting n baik orangnya...sebab tu aku sanggup..kalau perangai diorng tu cam ...erk....cam apa ekk....malas nak komen lebey..sahih aku malas nak turut permintaannya...bukan ngampu laaa...mintak maaf la ..aku bukan kaki ngampu aarrr...

Bila g lunch sekali ngan pegawai baru ni , aku ada la bercerita sedikit cara cara unit ni berkomunikasi...bergerak ...supaya dia nanti tak la terlalu tegas sangat sebab dalam unit ni , dari bawah sekali sampai ke atas , penting ! ..kalau dia tegas n cuba tunjuk kuasa ...ermmm..susah la...boleh timbul masalah nanti...tapi semua tu terpulang pada dia...

Ari ni aku tak g gym....sakit kepala...aku tak tau nape aku sakit kepala ..lalalalala....so rehat la kat umah...plan nak g gombak nak g ziarah biras aku pun tak jadi g....sian dia..patah kaki sebab terseliuh semasa main badminton....lama tak main la tu..heheh...

Gambar ? aku rasa sehari dua ni aku tak nak letak pic..hehehe..korang pun sahih boring nak tengok pala aku yang botak ni kan...sia sia je amik pic...silau..rosak pic..hahahah

Disebabkan aku tak g gym , maka selera makan aku , cam kambing gurun...makan..makan makan....wife aku lak ? tuuuu..dok baca majalah....rasanya dari kul 8 malam tadi aku suh dia g mandi...tapi tak g jugak....haaa..alasan sejuk ? so korang rasa laa..sesuai tak cerita aku yang semalam tu dengan kejadian skang ni ? ....bak kata nabil....lu pk la sendiri !!!!!
Related Posts with Thumbnails

Peringatan



Ini adalah blog peribadi.Sebarang pendapat yang saya luahkan di sini adalah dari saya sendiri ,tidak melibatkan mana mana pihak kecuali jika saya letakkan nama pemiliknya.

Sebarang PRINT SCREEN terhadap blog ini adalah dilarang kecuali atas keizinan tuan punya blog. Tuan punya blog tidak teragak agak mengambil tindakan undang undang jika hak persendirian ini dicabuli.

Pendapat penulis tidak semestinya kekal .

Terima Kasih ..

BEN ASHAARI