Dapur Tanpa Sempadan...

Khamis, 19 November 2009

KELANTAN - DAY 1

Perancangan untuk balik ke kampung orang rumah , setakat ni berjalan dengan baik sekali..walaupun pada mulanya nak balik selepas subuh tapi dibatalkan saat saat akhir sebab masalah teknikal yang berkait rapat dengan satelit MEASAT 3 ..haih ...apa kaitan pun aku tak tau..

Setelah perbincangan dilakukan di atas 'meja bulat' ,penolakkan ke Kelantan akan dilakukan sejurus aku puas tido...haaa..mesti arrr..aku yang kena drive...aku tuuu...mmg aku yang volunteer...hehehe..saja nak test power corak pemanduan n ketahanan fizikal dan mental ...hehehe...mampukah akuu ??? kita saksikan ...baca sampai ke sudah yer..jgn tengok gambar jek !! tatak best wooo...

Yeahh....tepat kul 11.04 pagi , hari Khamis malam Jumaat esoknya baru masuk Jumaat manakala lusa baru Sabtu , berangkat terbanglah ke Kelantan kitorang..yakni aku dan isteri ku..

Erk..sat sat..lom laggiiiii...kena g amik adik ipar dulu kat sentul..hehehe...


Sementara tunggu wife aku..aku cam biasa bergambar dulu..saja memperbodohkan diri depan kamera..tau dah tak kacak skang ni..dulu pun mmg tak kacak...saja tak nak puji diri sendiri..tak larat ar nak puji diri sendiri...lalalala


Cuba pose telengkan pala..sebab aku tengok dalam FB ramai awek pose lagu ni..asik asik telengkan pala...cun lak nampak..haaaa..amacam ..ok tak aku buat lagu ni ?


Buruk beno rambut baru aku kan..hahahaha..nyesal ada gak gunting botak..

baru ada akai !!! masa nak botakkan tak nak pk abis abis..haaa..tunggu lagi 3 minggu baru panjang balik...huhu

Setelah adik ipar aku join d' club..dia orng pertama melabuhkan tirai...huhu
Hujan mula turun..huhu..sepanjang perjalanan kejap hujan..kejap tak..tapi yang pasti mendung selalu...

Bila cuaca gini , mmg best drive..tapi cuma satu je masalahnya....jadi mengantuk..sebab sejukkk jek..huhu

Ermm...Sepanjang perjalanan , semua ok cuma aku rasa ada sekali dua ar aku hampir melakukan kesilapan..ermmm..aku rasa tempat yang sama dulu ...sewaktu turun bukit...ermm..dah perlahan aku bawak cuma mmg selekoh kat situ tajam...perghh..nasib baik la...syukur..

Dalam perjalanan ni , wife aku call mak dia..bagitau yang dia tak dapat nak balik kelantan minggu ni..saja nak bikin gempak...hahahhaa..cedey je bunyi mak dia..hhehhee..supriseeeeeeeeeeee...


Dalam perancang....mmg nak singgah sebentar umah mertua adik ipar perempuan aku kat kuala lipis...wife aku rindu nak tengok anak buah dia yang sorang ni..sampai kat kuala lipis ni , dalam kul 2 gitu...huhu...

Ni la dia...aku penah tunjuk gambar dia dalam entry aku yang lepas..ni dia selepas 3 bulan..3 ke 4 ek ? ala..lebih kurang laa...korang cari la balik..dalam entry masa raya ari tu...

Huhuh..mmg dok tengok kamera jeekk..aku naik kamera ke atas..mata dia ikut..aku turunkan kebawah..dia ikut gak..ke kiri..ke kanan..dia ikut..sah sah giler bergambar mcm makcik dia sorang tu..ahaks...hahahaha

Ha ..tengok..dok tengokkk je..erkk..tngok aku ke tengok kamera ? tak pe Ammar...Che ben tau che ben hensem..hahahhaha

Yeah...aku mendukungnya..Ammar membisikkan pada aku ...
"Best ar sandar kat lengan che ben....empuk '
Aku membisikkan pada Ammar semula
" Ni belum pump lagi Ammar..kalau lepas pump..lagi empuk..tak caya , tanya la Che La.. "
Kemudian dia kenyit mata kat aku ...aku tersenyum ..hahahahha


Selepas aku puas mengutuk bersama Ammar...maka time makan tiba...'makan kolumpo' bak kata adik ipar aku tu..ertinya..makan beramai ramai...huhuh

Sebelum makan..amik gambar dulu...haaaa....hehehe...sian aku...aku gak amik gambar..nak harap jurugambaR? ? Tu haaaa.....kalut mencekik dulu...aku la driber aku la jurugambar...siannn

Selepas makan...solat ..kemudian aku memeriksa keadaan kereta..perghhhh...macam keta kebal...kete kebal pun lagi cantik ..
korang tengok la...betapa jalanraya cukup penuh dengan air air tanah..haih..nasib baik tak cuci keta lagi semalam..kalau cuci ? membazir jekkkk..
Ni la rumah mak mertua adik ipar perempuan aku ha..kat kuala lipis..

Jalan masuk ke kampungnya ..betul betul terletak kat tepi jalan besar..

Setelah kenyang..bergambar..solat...maka tiba masa untuk beransur..menyambung kembali perjalanan yang bakal mengambil masa lagi 4 jam...dalam kul 3 lebih ...gerak gerak khas the movie arr...

Dari Kuala Lipis ni , aku memandu dengan lebih cermat sebab mata makin penat...kena double hati hati...huhu

Hujan turun pun makin lebat...ermmm...masuk gua musang , bertambah lebat...dalam hati aku...bestnyaa kalau duk sebelah ni..tidooooooooooooooo....tapi apakah dayaaa..masa takkan kembali....hancur musnahlaahh..semuanyaaaa.....erkk..tu lagi dendang perantau...arghh..

Tak tahan ..tak tahannn..nak berenttiiiii...last last aku berenti kat Kuala Kerai...yeah yeah.....

Pekena air teh tongkat ali secawan...."bak mai secawan lagi ' !

Baru legaaaa .....hua hua hua...lega sangat sangattt..

Sambung kembali perjalanaaannnn...


Dalam kul 740 malam...baru tiba di Kok Lanas...keadaan ..masih lagi hujaan...jalan raya mmg licin....perghhh

Alhamdulillah...selamat landing ....ayah mertua aku nampak ...tersengih happy dia..sebab dia pun tak suspect kitorang nak balik neh..heheheh....tu lom mak mertua aku lagi...

Lepas isya' , baru mak mertua aku balik..huhu..seronok dia tngok kitorg ada ...supriseeee...

Tapi yang ruginya tang buat suprise ni , tak de la makanan sedap !!!! huwaaaaa...tu arrr..gatai sangat nak supriseee !! suprise lagii haaa..makan la makanan sejuk..hahahaha..padan muka aku..aku punya cadangan la tuuuu...huhuhu
Related Posts with Thumbnails

Peringatan



Ini adalah blog peribadi.Sebarang pendapat yang saya luahkan di sini adalah dari saya sendiri ,tidak melibatkan mana mana pihak kecuali jika saya letakkan nama pemiliknya.

Sebarang PRINT SCREEN terhadap blog ini adalah dilarang kecuali atas keizinan tuan punya blog. Tuan punya blog tidak teragak agak mengambil tindakan undang undang jika hak persendirian ini dicabuli.

Pendapat penulis tidak semestinya kekal .

Terima Kasih ..

BEN ASHAARI