Dapur Tanpa Sempadan...

Sabtu, 21 November 2009

KELANTAN - DAY 3

Pagi ..

Perghh..aku tak perasan lak lak guna perkataan 'DAY' tu...mesti org ingat aku nak karang dalam bahasa english...idok lee..tak de makna..memandangkan aku tau yang membaca blog aku ni , sama warna kulit ngan aku dan gilerkan makan sambal belacan , tak yah la kalut nak karang dalam english..ye dok ?? hahahah

Waktu aku mengarang entry ni , aku dok atas katil lagi ni...mandi pon belum..sejuk giles....ye ar...hujan kat luar tak berenti renti....haaa...dengar tu ??? baru turun lagi....jap reda...pastu lebat balik....camana aku nak balik kl lagu ni...seram gak nak drive dalam keadaan hujan ni..sebab masa datang tu pun dah tau camana keadaannya...dengan jalan raya yang licin ...namun masih ada pandu kereta laju laju...

Apa pun , aku harap perjalanan aku ni berjalan dengan lancar....

Dijangkakan aku nak bertolak dalam kul 10 lebih..lepas sarapan pagi..nak bawak air kopi gak neh..hhehehe...takut ngantuk semasa memandu tu...

Seterusnya nak singgah sebentar di Kuala Lipis. Mak mertua aku ada kirim barang untuk adik ipar aku ...( leh refer pada Kelantan-Day 1 )

Ok la..nak mandi...bau badan dah takde beza ngan bau kambing Pak Mat dah..hahahahah...nanti aku sambung lagi..bila tiba di KL beserta gambar-gambar...InsyaAllah..doakan kitorang agar selamat dengan tiba...eh......tiba ngan selamaaatt.....aminnn...tunggu di sanaaa..di sanaaaaa...kl laa...

Tengahari..


Semalam waktu aku update blog ni , yang dok mai lepak kat sebelah aku tu , anak buah paling wife aku sayang ...(ke ? ..memandai ar aku neh ) ...nama dia mira...( sila rujuk entry raya ari tu ) ..
Sama gak...tiap kali Pokcik Beng ( keje kat bank ..sebab tu dia ingat nama aku beng ) sahih akan datang menyelit kat aku...layan je leee..


Time ni dia kalut la amik handphone wife aku ..nak main game...di suruhnya aku bukak game...aku bukak la soduku...yang mana aku sendiri pun tak reti main..
Hari ni..dia tau kitorang nak balik dah..so datang la bersalam n bermanjaan kali terakhir b4 bertolak...sebelum tu..kalut la bergambar kenangan..hehehe


Time ni..aku suh dia peluk belakang aku..hahahaha..tak berani dia..hahahaha..malu..
Dia punya kalut nak jadi jurugambar..maka aku pun jadi la model ..haa...ni pose ala ala ya a auww...auwwwww
walaaahhhhh.....cam naomi sos cambell
pastu aku bergambar lak ngan adik laki dia...ryan..huhu..mana tau pasni balik..dah boleh borak sambil minum kopi ngan aku dah..
pose seksi satt tengokk....hahahah..mak mertua usha jek
masa ni lak...atuk wife aku datang..nak g membeli kat kedai runcit milik ayah mertua aku...

Last last aku mintak kamera tu sebelum terjatuh atau tercalar..hehehe...sayang kamera nehhh..

Pastu dia bagi..heehe...bersalaman n gerak balik...

Cuaca...masih lagi hujan..kekadang lebat..kekadang..erk...lebat..mmg lebat..takde renyai..hahaha

Kali ni , aku nekad nak drive..hati hati dan penuh berhemah...slow jeekk

Dalam kereta..wife aku aku ada cerita ...satu insiden berlaku kat ayah mertua aku pagi tadi..

Pagi tadi , ayah mertua aku ada g pasar..nak beli barang untuk kedai runcit dia la..semasa kat pasar tu , menurut wife aku ..ada la sorang orang tua ni..basah kena hujan..so ayah mertua aku ni g la payungkan dia ...dalam kekalutan tu , ayah mertua aku tercicit dompet dia !!! dalam tu ada lebih dari rm1k !!1 ...haaaa..bayangkan laaa...( seperti biasa...bayangkan....)

Syukur , alhamdulillah...niat baik dibalas dengan baik....Ada sorang lelaki datang antar..dompet tu tanpa hilang duit tu walau sesen pun !!! ermmmmm....cuba la bayangkan ..dalam hujung hujung bulan ni...ngan gaji lom kuar....duit takde..korang terjumpa duit ? apa yang korang buat...Hamba Allah ni leh datang jauh jauh...pulangkan..jauh gak weh...dari Ketereh ke Kok Lanas..sapa rajin nak antar sendiri...iskhh

Selepas tu , adik ipar aku call ayah mertua aku...tanya ada kat mana..ermmm...dia masih tak sedar tercicir dompet tu...selepas tu..aku tak ingat dah apa cerita seterusnya sebab aku dok ralit drive..tengok banjir nih !!!!! huhu..aku suh wife aku amik pic sebanyak mungkin sampaikan aku terlupa ending cerita tu..huhu

Banjir ni hanya berlaku di kiri kanan laluan jalan raya bermula dari Labok ke Kuala Krai...ermm


















Jam menunjukkan kul 1230 tengahari..ermmm..patutnya time ni matahari baek punya atas kepala..tapi kat kelantan ni..ermmm...hujan senantiasa...besh beeshhh..
Aku terpaksa memandu dengan penuh berhati hati sebab jarak penglihatan amat terhad ...ermmm...

Dalam kul 4 petang , kitorang singgah kat Kuala Lipis...umah adik ipar wife aku..haa..ala..rumah yang masa aku g tu...rujuk kelantan - day 1...hehehe..kat sana..solat..makan makan..erk...tadi ada singgah kat RNR Gua Musang...lupa nak cerita...makan..hehehe..makan bersuap lagi..maklumlah...1st anniversary kitorang ari ni..hehehe..so yang speselnya takat ni...tu arr..selebihnya,..kena tunggu gaji..hahaha

Dalam kul 5 petang..kitorg teruskan perjalanan..

Sampai ke Karak ..dalam kul 7 petang gitu..ermm..sepanjang perjalanan..ada gak aku buat nakal atas jalan raya..hahaha...kerja giler...

Minyak tinggal 3 bar...berenti kat stesen petronas kat hentian genting sempah..isi skit jek..sebab skang ni isi guna SHELL atau BHP...eehehe...

Ok..cuba korang tengok kereta wife aku ni..haaaa...kotor giles kan...perghh..hasil seni dari redahan air hujan sepanjang jalan tadi..cantik kan..ingatkan nak kekalkan je..tapi takut ramai ikut kan..malas la...


Dalam kul 8...sampai umah mak aku..kat cheras..saja singgah cheras..nak solat..lepak lepak...borak borak..makan 2 bungkus mee goreng...pastu g mandikan kereta ni..haaa..hehehe...cam keta kebal dah rupe..






Ni la rupa selepas mandi...berseri seri cam nak dara gitu..hahaha...

Selesai mandikan keta ni..baru laaaa balik umah kitorang..sampai umah dalam kul 1030 malam...haaa..penat ?? jgn citer arrr....ni aku balik terus update blog untuk korang..haaa...pe lagi..klik la iklan tu..hahahahah...daaaa
Related Posts with Thumbnails

Peringatan



Ini adalah blog peribadi.Sebarang pendapat yang saya luahkan di sini adalah dari saya sendiri ,tidak melibatkan mana mana pihak kecuali jika saya letakkan nama pemiliknya.

Sebarang PRINT SCREEN terhadap blog ini adalah dilarang kecuali atas keizinan tuan punya blog. Tuan punya blog tidak teragak agak mengambil tindakan undang undang jika hak persendirian ini dicabuli.

Pendapat penulis tidak semestinya kekal .

Terima Kasih ..

BEN ASHAARI