Dapur Tanpa Sempadan...

Isnin, 30 November 2009

TENSION !


Dari Penang...aku bertolak pulang ke Kuala Lumpur , lebih kurang dalam kul 830 pagi...Aku singgah sebentar umah pakcik aku untuk mengucapkan selamat dan jumpa sepupu aku..huhu...diorng dok tido lagi..sah sah tido lewat semalam...ok la , dah tunjuk muka kan..aku ngan wife aku ...mula bergerak ke menuju ke kl ..tapi kitorng kena singgah ke IPD Kampar untuk amik report eksiden tu..

Tiba di IPD Kampar tu dalam hampir kul 12...wife aku turun g jumpa sementara aku mencari parking...bila dah jumpa , aku masuk terus ke bilik AIO , Sarjan Zakaria....

Semua berjalan dengan lancar...layanan dari Sarjan Zakaria , amat amat baik..aku terharu dengan caranya..mmg dia layan sampai kitorang settle ...Terima kasih Sarjan !! ..

Dalam kul 1230 , kitorang bertolak terus ke KL...tapi ada la berenti sebentar di R n R ...makan n rehat...solat sebentar di Tapah...

Aku mengantuk sangat ketika drive dan minta wife aku gantikan aku ...di hentian Behrang , dia amik alih ....sampai ke Putrajaya.....aku terus lena...penat mata beb...

Malam tu...member aku datang...mekanik..dia tengok kerosakkan dan beri nasihat apa yang patut dibuat..ermm...nasihat dia membuatkan aku bertukar fikiran...dari nak claim ke settle luar je..bukan pe...terlalu lama nak settle...bukan nak duit sangat..tapi nak keta seperti sediakala...

Tapi bila call orang tu balik...ermm...haih..buat tekanan jiwa...apa pun..esok anak dia nak datang ..nak tengok kerosakkan tu...kalau boleh , setengah setengah nak bayar...nak suh bayar full...lom tentu nak dapat...ermmm...bukan salah aku ! salah dia...so dia kena consider la tu..kalau dia kata dia dah bayar saman , mmg la..bukan cadangan aku suh repot polis...adik makcik tu yang beria...aku ikut je la...tapi kalau nak claim , aku akan tukar semua kerosakkan tu seperti sediakala..aku tak nak ketuk atau guna barang tiruan...good as new !!! ..haaa..baru puashati...

dari nak bertolak ansur..terus ke kejam..haa..sapa susah ? aku ngan dia dia gak susah..entahlah..nak kejam lebih lebih..satu bangsa...dah berusia gak..aku bukan nak sangat duit dia...tapi kena la bertanggungjawab gak...mmg bukan kehendak dia tapi kalau dia berhati hati , takkan terjadi...ermm...entah lah...apa pun..tunggu je la esok kan...kalau dia pk aku nak duit dia , aku syorkan dia antar keta aku g bengkel..repair....seperti sediakala !! huh...

HAPPY BIRTHDAY BEN ASHAARI !!

Sewaktu pulang dari rumah pakcik aku tu , adik lelaki aku ada ajak g makan kat The Ships atau kat Hard Rock Cafe...wife dia syor kat The Ships..dia teringin makan kat situ..aku ikut jee...cuma aku pelik je la...nape tetiba dia teringin nak makan kat sana..sekurangnya kalau semua sekali makan , beratus gak ar..aku tau sahih parents aku ni tak nak...mahal..huhu..rela dia makan pasembor kat Padang Kota..Ye ar...susah nak carik duit ..tapi dah adik laki aku nak banjer..takkan aku nak tolak kan...ok je bagi aku...

Sampai apartment , aku mandi ...kemudian tidooo..penat siuttt...

Sedar sedar dah kul 7 lebih...erk...aku kuar dari bilik...parents aku dah balik dari umah pakcik aku tu...bawak mcm mcm menda...huhu...Sah keje mak aku...mmg akan dia mintak macam macam kat diorg tu..kenal dah mak aku ...hahahaha...tu pasal malas aku nak tunggu...mau pengsan aku kat sana..

Pastu aku mandi...suruh wife aku bersiap..sementara tu , aku makan dulu nasi minyak yang mak aku bawak balik dari rumah pengantin..2 pinggan gak la selesai..termasuk 1 setengah karipap panas milik bapak aku..aku tak tau tu dia punya..huhu..sian dia..sedap ...

Bila semua dah siap...turun..g bertolak ke The Ships Restaurants...

Bergambar kenangan..bukan senang nak dapat berkumpul memandangkan semua dah kawin...

Aku seperti biasa..bz ..checking komen...
Dalam tu...aku order black pepper chicken chop...feveret aku..dimana mana..ayam ayam...alwayss...

Dalam duk tunggu tu..aku pelik je la..nape adik aku beria ajak makan kat sini...n pada masa yang sama..aku terpikir...diorng tak sedar ke besday aku esok ...termasuk isteri aku..semua wat muka selamba...hampir nak majuk gak aku..hahahaha...

Tiba - tiba.....

Aku ternampak salah seorang pelayan wanita membawa sebiji kek di mana diatasnya ada lilin yang telah dinyalakan ..

Huh....takkan diorng nak buat suprise kat aku kot ...tak mungkin...

Aku wat muka selamba...control macho..

Perempuan yang bawak kek tu membelokkan perjalanannya dan tengok muka aku...

Waaaaaaa...

Diorng kenakan aku...hahahahaha....syahdu aku...tapi still control..ahahaha..ego beb..

Dia letakkan depan wife aku..orang tu salah orng...maka dipindahkan kek itu didepan aku....waaa..segan ada tapi aku still leh control sebab aku penah lebih segan dari ni..iaitu bila nak menikah...dimana orang ramai tengok aku nak melafazkan akad..tu lebih menakutkan aku..hahahaha..setakat suprise ni , aku leh handle lagi...hehehe..

Apa pun ...aku tetap terharu dengan suprise nih....aku tak sangka diorng pakat dah awal awal..huhuh...ni besday paling best la bagi aku...seingat aku arr....sebab aku bukan spesis sambut besday pun...membazir je bagi aku..beli protein lagi best ...huhu..

Eh ..sat sat...last year pun sambut gak kan..kat majlis persandingan aku..potong kek tiga tingkat lagi..nak tngok pic ? nanti aku upload ekk...


Aku malu malu tapi mahu.. hahahaha...wish ? senantiasa wish dalam hati..

Aku cuba mengontrol diri sewaktu mereka menyanyikan lagu selamat harijadi pada aku...alalalala
Upacara memotong kek..wawawa...
Haaa...Adam n Hakimi...huhu...rambut si Adam , hasil seni aku tu...
Parents aku....Ashaari n Rohani....mak aku kata..kalau wife aku pregnant..dia nak banjer makan kat sini lagi..huhuhu....kena keje keras aku pas ni..hahahahha
Selepas selesai makan ayam aku tu...makan ais kim lak...huhu...mmg gemuk ar aku...

Abis makan....kitorang ke Nite market kat area situ , Batu Feringghi..nak beli apa yang boleh dibeli...

Kat sini , macam macam ada..bila korang datang..jgn sesekali cakap luar...kalau boleh cakap loghat utara...belasah cakap..kalau tak ..sah sah kena kencing...


Aku beli baju sehelai kat situ ..dan dvd haram ...geng aku kirim...yang menariknya..sewaktu beli baju tu , cina tu ingat aku orang arab berdasarkan dari bentuk fizikal aku..dia baru nak jual kaw kaw mahal kat aku..giler....sehelai baju rm140...aku cakap loghat penang , terkejut dia..pastu dia bagi harga murah..dalam rm60..kain n corak dia...mmg aku berkenan la...bentuk naga..hehe...aku beli corak tu sebab..aku dilahirkan pada tahun naga mengikut kalender cina..saja je suka suka..n aku mmg suka pada naga..karektor dia menarik..hahaha.. ok la..aku nak tido..esok nak balik kl...jumpa lagi di kl ...salammm
Related Posts with Thumbnails

Peringatan



Ini adalah blog peribadi.Sebarang pendapat yang saya luahkan di sini adalah dari saya sendiri ,tidak melibatkan mana mana pihak kecuali jika saya letakkan nama pemiliknya.

Sebarang PRINT SCREEN terhadap blog ini adalah dilarang kecuali atas keizinan tuan punya blog. Tuan punya blog tidak teragak agak mengambil tindakan undang undang jika hak persendirian ini dicabuli.

Pendapat penulis tidak semestinya kekal .

Terima Kasih ..

BEN ASHAARI