Dapur Tanpa Sempadan...

Jumaat, 4 Disember 2009

HUJAN LAGI ? ALHAMDULILLAH

Hehe..seingat aku hujan turun dari tengah malam semalam..time tu aku duk layan Chuck..dalam kul 1 pagi..walaupun badan penat, ngantuk tapi Chuck punya pasal , layan gak..hahaha...sambil layan tu , sambil nguyah bihun goreng masakan mak aku...aku makan tu sebab teringat cili potong tu...huhu...terliur jap....kasi lepas stim je...

Malam tadi , aku ngan wife aku tidur kat umah mak aku kat Cheras tu..sebelum tu , kitorang g ke Gombak..umah adik dia..nak antar penapis air Bio Aura...dia nak guna untuk buat susu anak dia ..nak kasi anak membesar dengan sihat lagi bijak hendaklah membekalkan tubuh badan dengan air yang bersih ar...memandangkan bekalan air sekarang ni makin tercemar maka terpaksa guna penapis air..ok..ni bukan iklan penapis air ye..kalau nak suh iklankan , kena la bayar..hahaha...

Kat sana , wife aku menggunakan peluang itu untuk melepaskan rindu dendam pada anak buah kesayangannya tu...menurutnya , dah lama rindu kat Ammar ( anak buahnya ) ....tak dapat jumpa anaknya , dapat cakap ngan maknya ( adik dia ) pun jadi la...erk...aku tak terkata apa...gitu la pulak..

Dalam dok borak borak tu , suami dia ada menceritakan yang mereka mengalami kemalangan semasa pulang ke Kelantan baru-baru ni..aku terus memandang ke arah kereta Waja milik mereka tu..ermm...dibahagian tayar depan sebelah kanan..

Aku tanya bagaimana kemalangan itu boleh berlaku..dia menceritakan detik detik kemalangan itu...maka aku faham...korang tak yah la faham...aku sorang je cukup...

Huhu..nak marah la tu..hehe..yelahh..aku cita laa...

Menurutnya dia melanggar 'lembu yang tidak kelihatan ' ..( dia guna bahasa simbolik memandangkan waktu bercerita ni dah hampir lewat malam..kena lak ada budak kecik..hehe...nanti kena kaco lak..kawasan rumah diorng ni , mmg evil ...)

Semasa kejadian itu berlaku , mak n isterinya ada dlm kereta...Waktu tu dalam kul 4 pagi...dah dekat dah ngan umah mertua aku...diorng menuju ke sana...kelajuan yang dibawa sekitar 60kmj..perlahan kan ? ...haa...yang bestnya....suaminya ni nampak lembu tu bila dah hampirr sangat...kira dalam jarak sekaki je ! Dia mengelak...mak ngan wife dia terkejut...dia kata ada lembu...diorg menafikan ! mana ada lembu !!! haa..sudah...so....sendiri mau ingat la kan...yang bestnyaaa....berlaku kemekkan pada kereta tu..tapi bukan di depan...di tepi..sepatutnya kena depan..sekurangnya lampu depan mesti pecah tapi tak !! kemek skit je...mmg berlaku perlanggaran...haaa...camana tu ???

Rumah mereka yang terletak di Gombak tu ( rumah sewa ) , mmg kawasan panas...adik ipar wife aku ni seorang guru ..menurutnya , dia dah berkali kali jumpa macam macam kat area tu...

Ada sekali tu , dia balik tengah malam....naik motor ...bila dia masuk ke laluan rumahnya , dia nampak ada seorang nenek tua ..terbongkok bongkok membawa bungkusan..
Lalu dia tegur la..dia tanya nenek tu...nak buang kat mana sampah tu...nenek tu diam je...berjalan terus...membelakanginya..bila dia toleh ke belakang..huhuh...sendiri mau ingat ar !!! hahahahha.....

Okek..aku nak g cari makan..lapar neh...dapat roti bakar pon sodap...tak pun pekene hot choc dikala hari yang penuh kesejukkan ni...wa wa wa....bos aku tak sampai lagi..mesti jalan jammed..hujan la katakan ..lalalalalla.....

Kalau jadi , malam ni aku akan ke Kulim ,Kedah ..bukan aku sorang..tapi ramai..wife aku ( wajib ikut !! ) , parents aku n adik perempuan aku..huhu...sepupu perempuan aku kawin...kawin jugak akhirnya dia yer...hahahaha...ok ok..bos aku sampai dah...insyaAllah aku update korang ngan cerita orang Kedah kawin...rasanya diorng kawin sempoi giler...kompang pakai lagu je...hahaha...saving siut....baguih baguih

Eh..sat sat....lupa nak cita pagi ni...hehehe..pagi ni hujan di kl...aku g keje pun ,hujan masih lebat..nasib baik laaa isteri aku sudi menunggu dan hantar aku ke lrt stesen...antar kat situ je..pun dah cukup....kalau tak , kes naya nak tunggu teksi..sian kat wife aku gak...nak tunggu aku je dah sampai 'merah' kedatangannya..dia jauh..dari cheras nak ke putrajaya....huhu..demi cintaku padamu ..kan kan..hahahaha...malu ar tu..tah apa apa tah..dia risau kawan kawan dia baca...BELAI BELAI...hahaha...

sampai ke stesen pwtc...hujan masih turun dengan lebat...tapi aku redah..tanpa berlari tanpa berpayung..menikmati hujan pagi ini ...tau pasal pe ? sebab masa kat penang ari tu , cuaca panas giler babas !! tak tahan sungguh dengan kepanasannya itu...bila dah hujan ni ,alangkah bestnyeeee....nasib baik kerja...kalau tak....BOSSSS , SAYA MCCCCC....
Related Posts with Thumbnails

Peringatan



Ini adalah blog peribadi.Sebarang pendapat yang saya luahkan di sini adalah dari saya sendiri ,tidak melibatkan mana mana pihak kecuali jika saya letakkan nama pemiliknya.

Sebarang PRINT SCREEN terhadap blog ini adalah dilarang kecuali atas keizinan tuan punya blog. Tuan punya blog tidak teragak agak mengambil tindakan undang undang jika hak persendirian ini dicabuli.

Pendapat penulis tidak semestinya kekal .

Terima Kasih ..

BEN ASHAARI