Dapur Tanpa Sempadan...

Isnin, 7 Disember 2009

FILEM AKU MINAT...HEHE

Dua buah filem yang meninggalkan kesan mendalam bagi aku..

Braveheart - aku tak ingat bila aku tengok cerita ni...tapi aku ingat...aku tengok cerita ni lebih dari 5 kali...berkali kali kali kali laaa...cerita ni mmg membuatkan aku berfikir dan bersemangat..bukan bersemangat nak g berperang...semangat untuk meneruskan kehidupan di dunia ini..perjalanan cerita penuh dengan berbagai adegan...cinta , kesetiaan pada negara,persahabatan dan permusuhan...

Cinta...hero dia...hehe..aku ingat nama dia...William Wallace...hahaha..sampaikan aku ada nick dalam Yahoo Messenger dulu , guna wallace..hahaha..sampai tahap gitu sekali..Kisah cinta sembunyi sembunyi dia...mmg menarik...sampai la mereka berkawin senyap senyap..ada undang undang khas kat tempat diorng masa tu..hehe...sampai la satu babak di mana isterinya dibunuh...hurmm...mmg aku kuar air mata la masa babak ni...tatak tipu punya ar...

Kematian isterinya membuatkan dia sangat bencikan musuhnya..tapi tak la dia membuta tuli g bunuh musuhnya...huhu..bijak maksud aku ni...

Dia bergabung dengan raja negara dia..ermm..demi kesetiaan pada raja dia ...tapi...tu la dia..cam hang tuah..membuta tuli setia...akhirnya makan diri sendiri..

waaa.....babak akhir tu benar benar menyentap jiwa aku...huhu...

Bagi aku...inilah filem terbaik aku penah tonton sepanjang hidup aku....aku siap beli lagi soundtrack dia...huhu...best best...takde cita lagi best dari ni...maksud aku..cita omputih la..kalau hindustan , kabhi kushi kabhi gam..hahahaha...jgn gelak la wei...mmg best peee...ok tu nanti cita...

APa pun , kalau korang nak buat koleksi DVD...beli la cita ni...cari yang uncut version..huhu..

ni lak cerita love story ...CITY OF ANGELS ..cerita cinta yang melibatkan pengorbanan yang tiada tandingannya..sanggup dia woo..

Agak merapu tapi menarik..kalau boring..leh layan...aku peminat setia Nicholas Cage..hehehe..


Mesti korang pelik nape tetiba aku bagitau pasal filem ni...ermm..sebenarnya filem banyak meninggalkan kesan pada aku...banyak membuatkan aku berfikir...dah juga mengetahui sejarah sesuatu tempat walaupun adakalanya diorng menokok tambah...sekurangnya aku leh tengok dari pandangan diorng sendiri...idea dan cara penyampaian yang menarik...huhu...

REHAT

Semalam...lepak umah je...tgk tv..makan ...tgk tv..makan..tu aku je la..wife aku tak...tak reti duk diam dia..aku , mengambil peluang ni dengan rehat secukupnya...(hakikatnya ari ni datang keje pun still ngantuk..camana tu ? ) ..

Nak keluar pun tak de mood ..memikirkan ari ni keta nak dimasukkan ke bengkel...nak repair..tensen tul aku...dok fikir transport untuk ke kerja nanti..ermmm....parents aku setuju la nak bagi mpv diorg..tapi aku tak suka ...kereta orang...walaupun keluarga tapi still org punya..aku lebih selesa guna sendiri punya...tak pening pala..haih..

Entah ler...fikirkan ni membuatkan mood aku mati je...nasib baik la esok wife aku g Kelantan..lusa baru balik..waaaaa...

Berita terkini...baru tadi mak aku call..rupanya semalam diorang dilanggar gak...kat mana tu , aku tak pasti...cuma tadi dia bagitau yang diorng nak antar cat bahagian yang kena langgar tu..

Menurut mak aku , orang yang langgar tu , drive dalam keadaan 'kacau bilau' ..ke kiri ke kanan..ermm..bila berhenti...berbincang..jadi pertengkaran lak..senang senang...settle sendiri sendiri...ermmm...nasib baik aku tak ikut..kalau ikut..sah sah bertambah pening kepala aku...


Ok..tutup cerita tu...aku ada cerita skit nak cerita kat korang...pada korang yang ada blog ni...amatlah aku galakkan supaya mendaftarkan diri di www.gengblogger.com ... member aku buat web tu..tujuan dia ..nak kumpulkan semua blogger2 di malaysia ni...

Dia juga sedang mencipta berbagai application yang menarik agar orang tak boring bila masuk web tu...Kalau tak silap aku , dia akan buat kelab disamping akan menyediakan hadiah hadiah menari...tu je la...jgn lupa tak..register kat GENGBLOGGER..tak kenaa bayar pun...

Petang ni...aku nak g gym...insyaAllah...lama tak cerita pasal gym kan..hahaha..ok..so tunggu je entry malam kang ( kalau sempat la ..kalau tak, esok je ) ... ; )
Related Posts with Thumbnails

Peringatan



Ini adalah blog peribadi.Sebarang pendapat yang saya luahkan di sini adalah dari saya sendiri ,tidak melibatkan mana mana pihak kecuali jika saya letakkan nama pemiliknya.

Sebarang PRINT SCREEN terhadap blog ini adalah dilarang kecuali atas keizinan tuan punya blog. Tuan punya blog tidak teragak agak mengambil tindakan undang undang jika hak persendirian ini dicabuli.

Pendapat penulis tidak semestinya kekal .

Terima Kasih ..

BEN ASHAARI