Dapur Tanpa Sempadan...

Rabu, 9 Disember 2009

SOALAN DEMI SOALAN

Sakit kepala dari semalam membawa ke hari ini...pada mulanya aku tak dapat mengesan punca kesakitan tu..nak kata aku salah makan,tak gak..nak kata tak makan pun tak jugak...ermmm..last last aku syak...tekanan darah aku naik..berpunca dari tekanan yang tak abis abis ... ;) ..lupakan bab tu..

Kat opis ..kepala aku masih lagi berdenyut denyut...tengok angka pun nampak cam berganda ganda...(double kata omputih ) ..baru aku teringat...lalu aku keluarkan ubat darah tinggi aku ngan ponstan...telan..eh silap....ubat darah tinggi aku dah telan kat umah sebelum kuar tadi...ponstan je aku makan...

Kesan dari ponstan tu...aku jadi bengong kejap....bengong dari segi idea tak berenti renti...maka aku memberi la soalan soalan pada kawan kawan aku di FACEBOOK ...huhu...soalan ari ni berkisarkan internet ..hehe...takde soalan cinta ari ni..aku rasa meluat gak orang nak jawap kan...

Bila aku dok bagi soalan soalan gini , ada yang menyangkakan aku seorang kaunselor ...ada jugak penah ingat aku Chef !! adeh..mana datang laaaa sangkaan dia tu...aku teror masak maggie je niee ... tak kurang juga ingat aku seorang artis...yang ni kira boleh diterima la..hahahaha...perasaannn....kot ye pun ingat aku ni artis ,berpada pada la..mana laa artis rajin nak bagi soalan kat korang 24 jam !! asal celik je mata nak bagi soalan..hahahaha...sah sah aku takde keje yeee...

Sebenarnya aku buat gini untuk sama sama memberi pendapat...pada masa yang sama , kita boleh bersuai kenal..kenal cara masing masing...aku tengok ,ramai yang mengadd antara satu sama lain bila dah bersuai kenal..kan bagus tu...sebelum tu kira sombong la masing masing kan..heheh.. guwau jeeee..

Bila dah berjela soalan soalan aku bagi...aku g delete selepas ramai yang komen..lama kelamaan aku rasa lak...kan bagus 0aku simpan semua soalan soalan tu...maka aku wujudkan satu lagi blog khas untuk Forum ni...semua soalan soalan dan pandangan yang diberikan ..aku letak dalam FORUM BEN ASHAARI ...haaa...pasni sapa nak buat kajian kes..leh la rujuk..hahahaha..

Korang leh la g baca n bagi pandan sekali ek...tu pun kalau korang rajin la..

Ok la...aku nak solat...pastu nak g amik wife aku kat Erl Putrajaya...ni dok tunggu parents aku tak sampai sampai lagi dari Rawang...nak pinjam kereta diorng..kereta aku..korang tau la kan...kes ari tu..baru masuk bengkel malam kelmarin...ni la punca tekanan darah aku naik !..haih...

TERSUNGKUR AKU ..

Dunia yang fana ini ,
membutakan mata dan hati aku
membuatkan aku sesat nun jauh sekali
jauh sekali dari hidayah Mu ,Ya Allah ..

Dunia yang fana ini ,
telah merubah segala kehidupan ku
dari sehelai kain putih kepada kain yang tidak pasti warnanya
ingin sekali mencuci kotoran itu
berikanlah daku pedoman Mu , Ya Allah ..

Dunia yang fana ini ,
aku tidak pernah sesekali menyalahkanmu ,wahai dunia
keimanan ini terlalu halus...terlalu halus untuk menyekat dugaan
tewas dan terus tewas ketika bertarung

Ya Allah ,
ampuni dosa ku ini
ampuni kesalahan ku ini
aku menyesal ..aku berdosa..
aku terlalu kerdil ,terlalu rapuh

Ya Allah ,
Berilah daku hidayah Mu
Berilah daku petunjuk Mu

Aku ingin kembali ..
Kembali pada Penciptaku ..
Sesuci embun pagi..
Related Posts with Thumbnails

Peringatan



Ini adalah blog peribadi.Sebarang pendapat yang saya luahkan di sini adalah dari saya sendiri ,tidak melibatkan mana mana pihak kecuali jika saya letakkan nama pemiliknya.

Sebarang PRINT SCREEN terhadap blog ini adalah dilarang kecuali atas keizinan tuan punya blog. Tuan punya blog tidak teragak agak mengambil tindakan undang undang jika hak persendirian ini dicabuli.

Pendapat penulis tidak semestinya kekal .

Terima Kasih ..

BEN ASHAARI