Dapur Tanpa Sempadan...

Jumaat, 11 Disember 2009

TAK KU SANGKA - BAHAGIAN 2 N FINALE....( POYO TUL )

Pada yang belum baca bahagian satu...sila klik sini

Perasaan gerun dan takut tu semakin membara dalam jiwa ...aku ke hulu dan ke hilir...masuk keluar rumah..apa yang aku buat , semua tak kenaaa...Bila aku g dapur , aku bukak peti ais..tengok ada apa dalam tu...takde apa leh dimakan..kalau ada pun , sah sah membuatkan lemak di perutku semakin terisi..sia sia g gym..arghhh..tak leh jadi ni

Aku ke depan semulaa...aku dapat rasakan parents aku semakin hampir...semakin hampir ke rumah ... camana niii ?

Aku bergerak ke dapur sekali lagi...ke meja makan..atas meja takde apa ..huhu...dalam takut takut ni , makan pun sedap ...hehe...

Aku kembali ke depan....aku nampak mereka dah sampai....hurmmmm....mengeluh panjang aku...aku nekad...aku nekad ..aku kuatkan semangat juang aku...apa nak jadi, jadi laaa...kalau nak mati tu..biar la mati sebagai pejuang !! bukan mati sebagai penakut ! huhu...

Sampai dah mereka....!

Nak p solat Jumaat lak...haih..tak leh nak kata apa la...wajib ni ...

Ok ok ..aku sambung...huhu..jgn la marah...Lord of The Rings pun ada kesinambungan..huhu..bertahun lak tu...

Sesampainya diorng , aku pun meluru ke arah mereka...tanya kenapa lambat...diorg kata jalan jammed...alasan biasa..aku nak kata apa lagi kan..terima seadanya la...sapa la aku kan nak marah marah...lagi pun, ibubapa sendiri tuuu..nak jadi batu ke !!!

Aku tolong diorng punggah barang barang masuk ke dalam umah...berpeluh la gak mengangkatnya..huhu

Sudah tiba masanya !!

Diorng menyerahkan kunci mpv serena kat aku !! waaaaaaaaaaaaaaaa...aku takut..hahaha..ye laaa..aku tak penah bawak..ada la sekali jeeee....tu pun kejap...seyes arr..mmg aku penakut bawak keta ..nak wat camana kan..moto pun aku segan...basikal ok la..teror...keta aku tak berani sebab risikonya...huhu..kalau eksiden ? haaaa...nak kena bayar lagi...sebab tu selama ni aku guna public transport je...aku hanya mampu pandang adik beradik aku drive keta yang ada kat umah aku tu..huhu...

Nak tak nak...aku kena drive balik mpv tu ke putrajaya sebab keta wife aku dah masuk bengkel..repair...kes eksiden ari tu...

Selepas adik aku tunjuk serba sedikit fungsi keta tu, aku tanpa banyak cita , vroooommm terusss ke putrajaya dengan kelajuan ....50-70kmj je..hahahaha..dekat sejam gak ar baru sampai ..biasa kalau ngan myvi ,20 minit je dah sampai..bayangkan la..betapa slow nyer..tok sah bayangkan la..buat korang menyampah je...hahahahha...begitu la adanya ..aku yang penakut drive keta ...sekian..maaf buat korang menunggu ek..dah dah..jgn kutuk lelebih..skit skit dah...

SAKIT HATI ..

Aku tak tau la....ni kali ke berapa aku sakit hati bab ni...setiap kali g ke kaunter ERL atau LRT , lebih lebih lagi kaunter LRT....tak reti reti ke nak cakap TERIMA KASIH ??? susah sangat ke nak cakap ? bukan berdosa pun !! nak mengumpat , ringan pulak mulut ! ni kalau ucap terima kasih , dapat gak pahala...orang dengar pun senang hati..tersenyum..dapat lagi pahala...haihh...

Yang aku peliknya , kalau ngan pelancong , reti la pulak ...ngan orang tempatan ? seolah org tempat ni low class !! tak de standard ke ? haih...

Semalam ..aku g makan kat tempat feveret aku kat bangi ..Yunkies Hutt...sebelum ni aku penah cita kat korang yang Yunkies Hutt ni , ok tempatnya..Duluuuu , pertama kali aku g makan kat sana , perghhh..mmg sedap la...Skang ?? makin teruk !! dah la makin teruk , harga ?? katakan rm20.10 , 10 sen tu pun dia nak kira !!! waaaahhh...cuba la bagi je genap ..

Aku bukan nak berkira tapi bila kita tau kedai tu tak berkira ngan kita , sah sah la kita nak g lagi...ni dah tak sedap pastu berkira ? mmg semalam last aku g sana !! aku dah jumpa port baru area sana...pasni aku nak g makan sana lak..nak tengok camana lak...pastu yang bestnya , dalam air yang aku order tu ada rambut !! aku terus mintak tukar...tapi ye la...kebersihan..ermm..mmg la masak kat umah lebih terjaga kebersihannya tapi untuk kes semalam , mmg terpaksa makan luar..hurmmm..

Entah la...aku pelik tul bila mengenangkan bab bab ni..apa kata mulai sekarang , rajin rajin ucapkan TERIMA KASIH ...pada semua orang ..tak kira dia tu orang bawahan..atasan..tepian..tengahan ke...tak yah la berkira ngan bangsa..semua sama jeee...tak susah pun..TERIMA KASIHHHHHHHH..... ;) kalau rajin nak tambah..tambah la...luv u bebeh..haaaa..hahahaha...guwau jee..kang selipar melekat kat muka korang lak bila sebut gitu..huhu

Satu lagi...setiap hari ahad...dalam suratkhabar mingguan malaysia, pancaindera..ruangan k***g - k***g yang dikendalikan oleh N****M...perghh..aku tengok bahasa dia dalam tu..sangat sangat menyakitkan hati...dia tulis seolah dia bagus...setiap pemanggil tu mesti dia kenakan kaw kaw..padahal dia yang suh org call untuk bagi bahan gossip kat dia ..pastu dia kenakan balik org yang call !! apa kes tu ??? apa dia ingat dia wartawan hiburan tu dah bagus sangat ke ? besar mana sangat la dunia hiburan kat malaysia ni !! tak kuar pun dari kepompong malaysia ni !! takat brunei ngan indonesia jeee..singapore pun kecik jee...balik balik muka tu je...

Kalau la aku ada bahan , aku rela lagi post kat blog ni dari call si N****M tu !! tak caya ? korang cari minggu lepas punya...ada satu kes peramugari ni komplen tentang satu artis ( model n pelakon terkenal ) ..aku tak tau la sapa n malas nak tau sebab majoriti lebih kurang je kepoyoaannya ..dia punya tiket kelas ekonomi tapi dengan muka tak malu dia nak duduk kelas bisnis...haa...dah la tu tak mintak kebenaran..main belasah masuk je..

Yang buat aku tak berkenan tu cara N****M ni menjawab semula kata kata peramugari tu..perghh....cam bagus gilerrrr....sah sah mulut j**b*n !!!!

Kalau tak nak orang mengumpat atau mengeji , jangan buat ruangan tu ! bila dah buat , orang call , sah sah la mengutuk...yang buat dapat dosa , yang mengutuk pun dapat dosa...nak tapis ..gunalah ayat yang sopan...jadikan kesimpulan je ...haih...
Related Posts with Thumbnails

Peringatan



Ini adalah blog peribadi.Sebarang pendapat yang saya luahkan di sini adalah dari saya sendiri ,tidak melibatkan mana mana pihak kecuali jika saya letakkan nama pemiliknya.

Sebarang PRINT SCREEN terhadap blog ini adalah dilarang kecuali atas keizinan tuan punya blog. Tuan punya blog tidak teragak agak mengambil tindakan undang undang jika hak persendirian ini dicabuli.

Pendapat penulis tidak semestinya kekal .

Terima Kasih ..

BEN ASHAARI