Dapur Tanpa Sempadan...

Isnin, 14 Disember 2009

LRT INI MEMBUNUH KU !!

Sebenarnya aku ada entri pasal perkahwinan yang aku hadiri semalam tapi aku rasa aku nak masukkan karang karang...sekarang ni aku nak luahkan apa yang aku rasa tadi..aku rasa korang pun leh tau pasal apa..hehehe..pasal LRT !!!!!...mesti korang menyampah ngan aku ni sebab tak abis abis ngan komplen...dah tu ? takkan aku nak cerita tentang yang indah je ? ini bermakna aku menipu orang ...menutup kecacatan dan pabila mereka mengunakan kemudahan tersebut , mereka pasti akan tertipu..haaa...

Aku bukanlah nak memburukkan perkhidmatan LRT ni ..bagi aku LRT ni banyak berjasa pada orang ramai...cuma ada segelintir kakitangan LRT ni yang buat aku menyampah...ok..skang aku cita apa yang berlaku pada aku pagi tadi...

1. - Sesampainya di Stesen Masjid Jamek , pengguna yang berada di dalam lrt ,majoriti akan turun di stesen ini..ini bermakna masa yang diambil mestilah panjang...sekurang-kurangnya , dalam 20-30 saat..kemudian orang yang nak masuk pun kena tunggu sampai semua keluar..betul ?? ....ini tidak !!! aku yang berdiri di depan pintu , kena keluar dulu bagi membolehkan yang berada dalam lrt ni keluar..ok je...mmg adatnya gitu..tapi belum sempat org abis keluar , pintu nak tutup !! tak ke sengal ( aku sebenarnya nak guna perkataan lain tapi tak manis untuk korang baca..perkataan tu bermula dari huruf B tapi bukan nama binatang haram tu la ) ..aku yang dok berdiri kat luar tu terpaksa menghalang pintu tu dari tutup ! dah la tu...ada dua awek kebetulan nak masuk terus potong queue aku ! adoiii..tau la perempuan..mmg la patut bagi diorg tapi kena la tau gak , aku beratur kat situ tuuuu..aku bukan jadi pengawal keselamatan LRT !..adehhhh...takkan aku nak biar pintu tu tutup gitu je ? itu bermakna aku kena tunggu sekurang-kurangnya 5-10 minit lagi untuk lrt seterusnya...aku pasti lewat ke opis ..haihh...

Pintu tertutup , beg aku tersangkut ! aku tak la marah cuma mengeluh mengenangkan kejahilan driver lrt tu...haih..

2 - bila sampai ke stsn PWTC ...ekslator lak wat hal ! tak bergerak..so kena turun manually...tak ke tensen ? tau la bersenam ..tapi sepatutnya diorg kena pastikan semuanya ok..diorng ni aku maksudkan pihak stsn lrt tu ....ermmmm...haih..wat malu je kat pengguna...dah la malas nak senyum...

Sekian ...arghhhhhhhhhhhhhhhh....

SEMALAM YANG BERLALU..

Semalam aku pergi ke majlis perkahwinan member futsal aku ..aku panggil dia Jodd je..hehe...bila aku tgk nama dia , aku pelik ...camana Aliza leh jadi Jodie ? ..heheh...saja je intro..

Majlis diadakan di Tasik Cyberjaya...bermula dari kul 12 tgh sampai 6 petang..so aku g tengah tengah la..hehehe...org dah tak ramai...

Sebelum aku nak g tu , aku google dulu ..tengok maps..kat mana tempat ni sebab aku tak familiar langsung ngan kawasan ni..dulu biasa la ke MMU tu...tu pun tahun '99 gitu...dah 10 tahun tak lalu dah situ..

Google pun tk jumpa tasik cyberjaya ..cuma menurut pengantin perempuan , tasik tu dekat ngan MMU..untuk memudahkan ke sana , aku cari signboard MMU je la..

Lepas Zohor tu , bersiap la ...aku siap cam superman tukar baju...tak sempat kelip mata , settle dah..hahaha..sementara tunggu wife aku, aku layan astro dulu...ermmm...ada cerita best la pulak ...Valkrie ( kot ejaan dia..) lakonan Tom Cruise...masa dia main kat panggung dulu , aku tengok cam tak best...bila tengok..waaaaaaaaaaaaaaaaaaaa...nyesal tak g tengok dulu !!

Aku sempat tengok 30 minit jeee...waaa...tensen tensen..tak abiss...aku suka cerita cam ni...huhu..kena tunggu ulang tayang..tah bila pun tk..silap silap aku beli dvd gak nanti..heheh.

Dalam kul 2..bertolak ke Cyberjaya..hehehe..cam jauh jeekk...

Sampai kat situ dlm kul 230...masa nak g sana , ok je..tapi nak balik..sesat lak..huhu..ok la..malas nak bebel..korang layan dulu gambar perkahwinan yang sempat aku amik sambil makan..



Selesai makan..tak reti reti balik ?? sebelum tu , bergambar kenangan..hehehe..


Ni la 'kuda' yg aku takutkan sangat sangat ari tu..sampai aku kena darah tinggi..hehehe..skang , aku dah jinakkan..lalalalalala...gambar yang atas laa..bukan yang bawah !!
Sementara aku bergambar , wife aku tunggu kat sini..patut tak ??? ehhehe..acah jeeee...ni saja eksen jek..hehehhe..

Tu jeeee untuk hari ni....lalalalalala....
Related Posts with Thumbnails

Peringatan



Ini adalah blog peribadi.Sebarang pendapat yang saya luahkan di sini adalah dari saya sendiri ,tidak melibatkan mana mana pihak kecuali jika saya letakkan nama pemiliknya.

Sebarang PRINT SCREEN terhadap blog ini adalah dilarang kecuali atas keizinan tuan punya blog. Tuan punya blog tidak teragak agak mengambil tindakan undang undang jika hak persendirian ini dicabuli.

Pendapat penulis tidak semestinya kekal .

Terima Kasih ..

BEN ASHAARI