Dapur Tanpa Sempadan...

Rabu, 23 Disember 2009

SMS PUNYA HAL - 2

Member gym aku , ada tawarkan satu job..untuk jadi part time model kat satu tempat ni..memula tu aku gelak bagai nak rak la...aku ? nak jadi model ? akuuuu ?? hahaha..layak keee ? model suar dalam pun lom tentu lepas ! ..

Selepas aku gelak guling guling , baru aku dengar penjelasan dia...kejadian ni berlaku sebelum raya aidilfitri lepas..Yelah , saja cari duit sampingan..kata dia ..huhu..jgn kata sampingan , sipi sipi pun takkan dapat..begitu sekali pandangan negatif aku terhadap diri aku sendiri..yelah , aku sedar aku ini tiada rupa..jauh sekali nak jadi model..

Tapi dia beria ria suruh aku g gak ! ...yela yela ..last last aku beralah gak..nak wat camana....dah dia kata aku ada pakej..hahaha...aku nak je gigit besi besi yang ada kat gym tu...

Balik tu aku cita kat wife aku..dia kata pe salahnya bagi peluang pada diri sendiri..ermm...paling tidak pun cari pengalaman...huhu..yelaaa...akhirnya aku buat keputusan nak g...

Aku buat appointment ngan agen tu..hari yang dijanjikan , aku pun g la ngan wife aku..pergh..jauh giler..nasib baik aku guna gps..hehehe..sampai gak walaupun setengah jam sesat..huhu

Aktiviti bergambar berakhir..aku rasa cam ORANG-ORANG kat sawah padi je..hahha..kerasss...
Aku maklumkan pada kawan aku tu yang aku dah settle..yela , ucapkan terima kasih sebab bagi aku peluang...huhu...

Esoknya , aku g keje cam biasa...bila aku sampai opis , aku sms kat wife aku , bagitau dia yang aku dh selamat tiba kat opis ( baguskan aku..haha...nak kata syok sendiri la tu...ceh..jgn dengki..tak suka baca buat la blog sendiri...huhu..goram den ) ...tak lama kemudian ada sms masuk ...." apa bro, bawak bawak insaf la..gua bukan gay ! dilaknat Allah tau " ....

waaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa........korang tau la ayat seterusnya kan...

Aku g kat tingkap...bukak tingkap ...terjun dari tingkat 23 Menara Dato Onn ni...huhuhu...

Malu laaaaaaaaaaaaaaaaaaaa..aku salah antar sms lagi !! kali ni kat member gym aku tu !! sah sah dia ingat aku gay ! hahahahhaha...adoiiiiiiiiiii..jenuh aku nak xplain kat dia !

ok la...tunggu yang ke 3 lak ...haihhh

SMS PUNYA HAL !

Tengah aku takde idea nak tulis apa tetiba aku ternampak ada geng kat gengblogger.com buat entry pasal sms...terus aku teringat 3 trajedi memalukan aku ! semua bab sms ...huhuh..aparaaa

1 ) Kejadian ni berlaku ( 2 tahun lepas ) ketika wife aku g kursus DPA kat INTAN..semasa nak ke sana , kereta yang dipandunya mengalami kemalangan kecil..nak tak nak kena buat laporan polis kat Dang Wangi...lepas buat repot..kena soal siasat ngan sarjan ali (rasanya)...muka garang tapi hati baik..ok ok...so kes eksiden tu selesai dengan aman...

Nak dijadikan cerita , ada sekali tu berlaku salah faham aku ngan wife aku ( ketika tu tunang ) ,so berbalas balas sms..last last wife aku diam....aku geram la..leh lak dia diam..arghhh...aku tekan -new sms- karang baik baik punya ayat..send...huhu..geram nihhh

Pastu ada reply....dia jawap 'yela.saya minta maaf' ....aku jadi pelik...aik..senangnyer dia mintak maaf....ermmmm

Pastu aku tengok sender sms tu ....waaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa....aku terhantar sms geram aku kat SARJAN ALI tu..hahahaha....boleh lak dia reply !!!! adoi..malu giler akuuuu...aku antar balik kat sarjan ali tu...'sarjan, sori sori..salah antar..hahahhaha..' ilang terus g eram aku !!

Kejadian 2 tu nanti aku cita ek...

AKU HANYA SERANGGA ..

Alhamdulillah..ada hikmah rupanya dua hari ni aku tak sihat...aku tak mampu n takde idea nak buat entri...aku tak nak mengarut dah ...ye la..memula dulu banyak yang aku mengarut sebab nak cari idea..nak tau lenggok pembaca..apa yang menarik minat dan apa yang tak menarik minat...

Sekarang aku dah tau...ada dua kategori yang pastinya akan menarik minat pembaca membaca blog...

1 - yang suka menghabiskan masa dengan cerita cerita gossip
2- yang suka menghabiskan masa dengan mencari ilmu

Aku tak nak cerita yang suka bergossip ni...biarlah mereka dengan dunia mereka...tu hak mereka..

Yang aku nak cerita ni bab mencari ilmu..aku perasan yang antara paling best ialah bab IT dan bab agama...

Bab IT , yang sememangnya bergelumang ngan dunia IT ni adalah satu bonus bagi mereka untuk mengajar pada yang tak tau pasal IT...bagus..aku sokong...sokong sangat sangat...jgn kedekut ilmu..tak semestinya pergi kelas baru boleh belajar ! manfaatkan internet di dpn mata...

Bab AGAMA (ISLAM ) , aku tak nafikan ramai yang berpengetahuan tinggi dalam agama tapi ada juga yang mereka tak tau ...tak semua orang sempurna kan ...aku ? huhu..ilmu agama aku umpama kuman di sebelah gajah ! tapi aku belajar..mencari...bertanya..samada dalam dunia nyata atau dunia cyber..ilmu ada di mana mana..yang penting..bila dapat, kaji...pastikan kesahihannya...kemudian...SEBARKAN !!!

sah sah leh buat multi level marketing..hehehe...pahala semua orang dapat...

Aku dah test 2 hari ni dengan soal jawab agama yang aku ambil dari http://soaljawab.wordpress.com dan www.drmaza.com ....mmg ada bnyak lagi..tapi aku tak larat nak copy paste..nanti apa kata korang lak..mamat ni keje dok ceduk org punya je..

Bukan gitu niat aku..niat aku ialah , 'uik...bagus ni..best kalau kongsi ngan geng geng kat facebook n blog aku...sekurang-kurangnya entri kali ni lain je...ni tak..asik asik muka aku..muka aku ..dapat gak pahala ' ....begitulah niat aku..selain aku dapat saksikan hits yang melonjak naik...

Aku tak sangka gak..bab agama lebih lagi bab isu rumahtangga boleh menjadi panas...

Tapi ada jugak yang bersalah sangka...suh tapis skit..bukan lah aku tak nak tapis...dah aku ceduk bulat bulat..kalau aku tapis , nanti empunya tengok , aku kena saman...camana kat tempat dia , camtu la jugak bila aku pinjam sat n letak kat tempat aku...

Apa pun , aku bersyukur...ramai dapat sedikit sebanyak ilmu alam rumahtangga..so takde la nak kena kelentong lagi dek suami..huhu...semua jee halal..hahahaha..kan kan...hehehe..

Apa pun , pada yang tak selesa dengan artikel lepas tu , aku pohon maaf..bukan niatku untuk berlagak pandai...aku sedar sapa aku...tapi itu je aku termampu lakukan pada rakan rakan aku...nak bagi pinjam duit , aku pun tkde duit..nak bagi pinjam keta , aku rasa keta korang lagi lawa...hehehe..ok la..lebih lak bebel ...darah tinggi aku pun tak cool lagi ni...silap silap ..ni last entri aku.. ;)
Related Posts with Thumbnails

Peringatan



Ini adalah blog peribadi.Sebarang pendapat yang saya luahkan di sini adalah dari saya sendiri ,tidak melibatkan mana mana pihak kecuali jika saya letakkan nama pemiliknya.

Sebarang PRINT SCREEN terhadap blog ini adalah dilarang kecuali atas keizinan tuan punya blog. Tuan punya blog tidak teragak agak mengambil tindakan undang undang jika hak persendirian ini dicabuli.

Pendapat penulis tidak semestinya kekal .

Terima Kasih ..

BEN ASHAARI