Dapur Tanpa Sempadan...

Sabtu, 26 Disember 2009

TELUK INTAN LAGI ...

Kesempatan cuti x'mas ni membuatkan ramai amik peluang bercuti...lebuhraya utara - selatan , penuh...perghhh...membuatkan aku nak je balik umah , sambung tido..malas nak drive dalam keadaan kereta berpusu pusu ke destinasi masing masing..bukan apa , kalut tengok diorg drive macam kena kejar hantu penanggal...korang tau tak hantu penanggal ? kalau tak tau , meh aku cita....

Hantu penanggal ni bermula...haaaa..takuttt..hahahaha...ok ok..terus ke cerita aku ...kang cita antu , tak pasal pasal belakang aku pun ada gak yang menjengah..dah la duk sorang sorang je ni..hehehe

Kuar umah kul 8 pagi...plan nak jumpa kat RnR Sg Buloh dalam kul 8 lebeh...hehe...bila sampai kat sana , satu lagi kereta tak sampai lagi...yakni kereta adik ipar aku...mak mertua aku pon ada gak ...sementara tunggu diorng , aku membuta sat..ngantuk aku tak ilang lagi...

Dalam kul 10 lebih, baru sampai...n bertolak ke Teluk Intan...mmg kereta penuh kt highway...so mmg kena double hati hati la...tak mo insidin lama berulang...i drive lorong tengah je..erk..i la pulak !!! akuuu..haaa...

Sampai kat Menara Condong dalam kul 1 lebih gitu...ermm...lepak lepak jap...terus g umah abang ipar aku tu...



Banyak keta kan...masa ni ada ekspedisi moto besar..jeles siut tengok motor motor tu...org dia aku tak jeles pun..hahaha


masa ni berenti rehat kat Rnr Tanjung malim...makan sat...dua bungkus nasi aku sebat..hahaha


Keadaan dirumah abang ipar aku dah berubah...cuba korang tengok masa pertama kali aku g dulu...sawah pun dah di tuai..huhuh..tak menghijau dah..kolam ikan ni pun dah berubah..cuba korang klik TELUK INTAN 1

Banyak pulak burung enggang masa ni...menurut bapak mertua abang ipar aku tu , memerang pun rajin datang ..datang untuk sapu ikan dalam kolam tu..huhu..ada ikan puyu ,haruan ..keli ...udang galah..waaaa....aku gian nak mancing..tapi bukan ari ni...lain kali aku datang ..sah sah nak mancing....ikutkan aku nak je tidur sana ..tapi ada hal skit yang menghalang aku dari nak tidur sana..
Sewaktu tiba...aku tak berani masuk ke jambatan tu..aku ikut jalan lain..hahaha...fobiaaaa..

Dalam kul 6 lebeh...aku ngan wife aku balik ke KL....sebenarnya dalam benak aku ni...dok pikir bapak aku...

Sehari sebelum aku bertolak ke Teluk Intan , ada satu insiden yang berlaku pada bapak aku...bapak aku mengalami kemalangan kecik kat belakang umah aku...aku sebenarnya tak berapa paham sangat camana leh berlaku..

Kejadian berlaku sewaktu aku dok solat isya' ...tau tau wife aku ketuk pintu...aku kuar..dia kata 'abah terjatuh ' ..aku bergegas ke dapur..tengok adik ipar aku dok rawat bapak aku...ermmm

Aku terus bawak bapak aku g klinik..adik perempuan aku yang dok sarat mengandung ikut sekali...ermmm...

Doktor kat klinik tu suh rujuk ke PPUKM...so bawak g sana lak..

Dalam kul 10 malam baru settle semua...kena 8 jahitan..ha..korang la sendiri..


Kat sini la kejadian tu berlaku...dia kata luka disebabkan kena dawai..ermm..aku risau sebab bapak aku tu ada kencing manis...haih...dia luka skit pun dah pening pala..ni banyak....tapi aku tau , dia mmg jaga giler kalau ada luka ni...

Begitulah adanya...ok la...malas nak bebel panjang panjang...korang g baca blog orang lain lak..hehehe...boring nanti dok baca aku punya je..kan kan..ye laaa...aku tau..
Related Posts with Thumbnails

Peringatan



Ini adalah blog peribadi.Sebarang pendapat yang saya luahkan di sini adalah dari saya sendiri ,tidak melibatkan mana mana pihak kecuali jika saya letakkan nama pemiliknya.

Sebarang PRINT SCREEN terhadap blog ini adalah dilarang kecuali atas keizinan tuan punya blog. Tuan punya blog tidak teragak agak mengambil tindakan undang undang jika hak persendirian ini dicabuli.

Pendapat penulis tidak semestinya kekal .

Terima Kasih ..

BEN ASHAARI