Petua Hilangkan Dengkur Semasa Tidur

Aku tau .. ramai tensen tak leh tidur sebab 'jiran' sebelah berdengkur cam keretapi abis bahan api .. Kadang kadang tak cukup dengan dengkur , ditambahkan lagi dengan bunyi yang kuar dari 'ekzos ' .. kalau slow , sah sah harumannya ala ala CALVIN KLEIN ... kalau bunyi cam meriam buluh ? fuhh... mau tensen wehhh.. kan kan ?

Panaroma ini biasanya berlaku pada mereka yang selalu berkongsi bilik ... Disini akan aku sediakan satu petua yang baekkk punyaa ...

Bila korang dengar jeee 'geng' tu start dengkur ... korang bangun , pastu kejutt dia ... kalau tak leh bangun ... spray ngan air ... Kalau dia bangun , aku nasihatkan korang lari dengan sepantas yang boleh .. aku risau ada yang arwah nanti ... Kalau tak bangun gak , try bisik kan dia ... suh dia mengucap kalimah syahadah ... haaa... mesti dia jaga punya ...

Tak jugak ??? Azan je kat telinga dia .. suh bangun solat ...

BA : camana aku nak tau aku tidur berdengkur ?

2 ulasan:

  1. Aduh... lawak betul kamu ni..Siap suruh ucap kalimah syahadah tu...

    BalasPadam
  2. Agak berisiko tinggi petua itu BEN... hehehehe...

    tapi ada orang kata, jika "jiran" kita berdengkur, tolak sehingga dia mengiring. Jika mengiring, kurang skit dengkuran...

    BalasPadam

Peringatan



Ini adalah blog peribadi. Tidak terkait dengan mana mana parti politik walaupun ada artikal berbaur politik secara ringan. Sebarang pendapat yang saya luahkan di sini adalah dari saya sendiri ,tidak melibatkan mana mana pihak kecuali jika saya letakkan nama pemiliknya.

Sebarang PRINT SCREEN terhadap blog ini adalah dilarang kecuali atas keizinan tuan punya blog iaitu, Ben Ashaari. Saya tidak teragak agak mengambil tindakan undang undang jika hak persendirian ini dicabuli , sengaja atau tidak sengaja. Amaran dah diberikan. Sapa suruh tak baca !

Pendapat penulis tidak semestinya kekal. Boleh berubah bila ada maklumat tambahan yang punya bukti atau fakta yang lebih sahih.

Jika ada sebarang pertanyaan atau penambahbaikan , boleh hubungi saya melalui email.

Terima Kasih ..

BEN ASHAARI

Blogger Sejak 2009


Dikuasakan oleh Blogger.