Isnin, 21 Jun 2010

Suami orang .. isteri dia...


Skang ni , amat sukar nak mengenali hak milik orang ... Samada yang dah ada kekasih , tunang atau yang dah berkawin ..

Kalau nak kenal , amat mudah .. masa mula bercinta atau baru bernikah , semuanya berseri .. mmg mudah nak kenal .. Kalau lelaki , nak tengok perempuan lain pun sukar .. Kalau perempuan , hanya dia saja bertahta di hati ..

Lama kelamaan , seri ini pudar ... pudar akibat ketiadaan 'sinar' .. tidak digilap ... dibiarkan begitu sahaja .. akhirnya .. syaitan mula membisik .... ajak melakukan kemungkaran .. melakukan maksiat ... dengan alasan mencari cinta dan kebahagian ..

Mula mula .. pasti seronok ... seronok yang tidak kekal ... bila timbul rasa bersalah .. tandanya masih ada keimanan di dalam diri .. jika tidak ? Bila syaitan menguasai diri .. maka bermacam macamlah timbul cerita yang kita baca di dada akhbar sekarang ini ..

Apa yang dicari sebenarnya ? Kebahagian 5 minit atau syurga yang dijanjikan Allah ?

BA : Tipu daya syaitan wujud dalam pelbagai cara.. Adakalanya nampak baik ...

4 komen :

ummu_hanis berkata... [Reply to comment]

hmmmm....
sungguh mendalam....
banyak kebenarannye...
tp nak menegakkan kebenaran tu bukan semudah yg kite sangka....
betol.... perlu sentiasa dekat dgn Allah....
agar terjauh dari bisikan syaitan...

Ms J berkata... [Reply to comment]

setuju! Kadang-kadang bila terpandang macam nak berkenan, sekali ada orang yang punya. adehh..

btw, thanks Incik Ben kerana masukkan saya dalam list "mereka baru punya blog".

syuQ berkata... [Reply to comment]

hoh same goes to org2 yang ade kapel tapi ngaku solo..
busuk btol perangai!!

Cik Ubi berkata... [Reply to comment]

entri yg bersahaja dan berinfomatif..cik ben memg cool~pendapat yg bernas yg tampak biasa tapi meaning die..perghh

Peringatan



Ini adalah blog peribadi.Sebarang pendapat yang saya luahkan di sini adalah dari saya sendiri ,tidak melibatkan mana mana pihak kecuali jika saya letakkan nama pemiliknya.

Sebarang PRINT SCREEN terhadap blog ini adalah dilarang kecuali atas keizinan tuan punya blog. Tuan punya blog tidak teragak agak mengambil tindakan undang undang jika hak persendirian ini dicabuli.

Pendapat penulis tidak semestinya kekal .

Terima Kasih ..

BEN ASHAARI