Dapur Tanpa Sempadan...

Khamis, 29 Julai 2010

Malaysia pasti juara kalau dapat masuk Piala Dunia !

Serius beb.... kalau tengok pemain kita , sah sah senang je leh jadi juara dunia ... tengok liga kita .. mabeles.. tak perlu pemain import .. pemain tempatan pon dah cukup bagus ... cakap je mana penjuru gol , pasti senang je diorng sumbat !

Sbb tu la Malaysia tak layak lagi ke Piala Dunia ... Kalau layak , senang senang bawak balik Piala Dunia .. Jadi , tak perlulah lepas pusingan kelayakkan tu .. tu sekadar buang masa jer .. kan kan ?

Tapi apa jadi kalau Malaysia layak tapi kalah ? Pasti ramai akan tuding jari kata , pengadil berat sebelah .. tapi pun pemain malaysia kena pukau , kena bomoh ! Paling tidak pon pemain tak cukup makanan berzat ! Macam macam alasan lagi la untuk tutup kelemahan ..

Atau ... haaaaaaa... pengadil anti orang Islam ! Bolehkah ? atau bersemangat perkauman ? Adeh .. macam macam alasan ada wooo ..

Sedangkan , mereka dah tau segala kelemahan setiap pasukan bertanding .. tahap fizikal dan mental .. luar dalam dah dikaji.. Yang terbaik je la juara kan .. kan kan ..

Ala... apa susah ... masuk dapat duit .. kalah dapat duit .. kalau tak suka akan kekalahan , jgn masuk ... main je liga tempatan ... liga kampung .. senang ... tak yah pening kepala kan ?

Tak perlu tuduh menuduh ... sana sini tak betul ... kita je yang bagus .. ermmm ... malaysiaku ..

BA : nak cium piala dunia gak ..

3 komen :

encHIx laNDax berkata... [Reply to comment]

nak cium pala dunia?tggu la cucu cicit kita la ye..tu pun kalau ada yang berbakat besar~

Razis berkata... [Reply to comment]

think positive dengan harapan M'sia dapat masuk world Cup, nti cict aku semua aku ajor men bola. dari kecik aku train..hehehe

@ku d! sin!e berkata... [Reply to comment]

sayang Malaysia..hehehe

Related Posts with Thumbnails

Peringatan



Ini adalah blog peribadi.Sebarang pendapat yang saya luahkan di sini adalah dari saya sendiri ,tidak melibatkan mana mana pihak kecuali jika saya letakkan nama pemiliknya.

Sebarang PRINT SCREEN terhadap blog ini adalah dilarang kecuali atas keizinan tuan punya blog. Tuan punya blog tidak teragak agak mengambil tindakan undang undang jika hak persendirian ini dicabuli.

Pendapat penulis tidak semestinya kekal .

Terima Kasih ..

BEN ASHAARI