Kualiti atau Kuantiti ? - BEN ASHAARI

Kualiti atau Kuantiti ?

 

Maaf la yer .. ptg ni aku banyak cerita pasal entri lak .. bukan apa , tadi aku masuk blog sahabat ( blogger baru ) dan dia agak frust dengan trafik dia .. Trafik ni pembaca yer .. bukan Trafik ni $$ ... Bila sebut trafik , maka akan timbul di benak ialah $$ .. tu satu kesilapan kita ..

Korang layan movie tak ? Kenal U-Wei Shaari ? Yasmin Ahmad ? ok..bagus .. Jogho ? Pernah tengok cerita tu ? Isteri ,perempuan dan ... ? Sepet ? Mukhsin ? Gubra ? Pendapat korang , cerita ni berkualiti tak ?

Bagaimana pula dengan filem Senario ? Anak mami ? Rempit ? Jangan Tegur ? Adakah filem ini berkualiti ?

Mickey Mouse ? Donalds Duck ? Popeye ? Ultraman ? Cerita cerita begini berkualiti tak ? Tapi kualiti banyak kan ?

Segalanya terpulang pada selera kita .. Ada orang nampak berkualiti.. ada yang tidak .. Ada yang suka entri selamba .. ada yang suka serius .. Macam macam citarasa .. kita sebagai blogger mmg sukar nak duga citarasa mereka .. Jadi tulislah apa yang terbuku di hati dan minda .. Bagaimana mereka nak memprosesnya , terpulang pada kebijaksanaan mereka .. 

Yang pastinya , jgn cerita yg tak patut  dicerita .. Contoh .. Aku g mandi tadi .. pastu makan .. pastu tidur.. esok g kerja.. balik g gym.. Dari mula sampai habis gitu jeeee ... dari Isnin sampai Ahad .. Kualiti pon tarak .. kuantiti pon tak layak ..

Tapi sebaiknya selitkan satu dua info dalam setiap entri .. Bukan sekadar bercerita kosong .. Barulah best .. Pasti mereka akan kembali lagi ..InsyaAllah ..

Adakah ini menjawab persoalan anda ??

15 ulasan:

  1. terbaeklah bro ben(bukan broadband)...naseb saya xcrita camtu...keh3..jgn mrh..gurau2

    BalasPadam
  2. salam abg ben...saya newbie lagi dgn blogger ni..cukup tertarik dengan tajuk entri ni..dan saya setuju dengannya..walaupun saya agak tak paham macam mana nak naik kan trafik tu...tapi saya tetap nak tulis juga blog...sebab saya sukakannya.. ^___^

    BalasPadam
  3. kreativiti sesuatu entri lg penting :)

    BalasPadam
  4. suka update isu semasa sebab ramai yang nak tahu

    1,000 UV Sehari

    BalasPadam
  5. gud info...mekasih abg ben menjengah ke blog sy...akn terus belajar dari abg ben..=)

    BalasPadam
  6. Betul jugak. Setuju sangat . ~Tulislah dari hati~ itu yang beri kualiti pada penulisan. Keep up the good work En. Ben..paling penting teruskan perkongsian ilmu ini.Tqvm

    BalasPadam
  7. Kualiti penting dari kuantiti..sokong2..

    BalasPadam
  8. tulis ikut kehendak sendiri la kan.. memang akan ada orang yang akan suka and ada pulak yg tak suka.. manusia mmg macam tu..

    ~citer2 yasmin ahmad mmg best kan.. world gitu

    BalasPadam
  9. Betul tu saya sokong.. tulisan kita entri kita dan gaya kita citarasa kita. Yang penting ada kebaikannya. Sesedak mana tempoyak kata org pahang tu.. ada juga org lain tak boleh hidu apatah lagi memakannya.

    BalasPadam
  10. salam,

    setiap org perlu ada konsep sendiri dalam berblog tapi sebaiknya kena byk belajar juga..

    BalasPadam
  11. saye pun blogger baru yg selalu cube belajar cara2 blogger lain yg dah berjaya :)

    BalasPadam
  12. apa-apa pun berbalik kepada niat asal berblogging.. Untuk $$ atau untuk menzahirkan sesuatu di fikiran..

    ceh wah.. matang sungguh ayat phreak_id neh.. hehehehe


    >>My Latest Entry<<
    Dimitar Berbatov 1st Hattrick With Manchester United

    BalasPadam
  13. pegi gym tu yg ak minat tp x penah try..ghahah

    BalasPadam
  14. salam Ben,
    akak pun tulis tajuk yang sama..

    BalasPadam

Dikuasakan oleh Blogger.