Jumaat, 24 September 2010

Nak kasi B.E. (NUFFNANG) meletop tak ??

BUFFERED EARNINGS mmg ditunggu tunggu oleh mereka yang meletakkan iklan Nuffnang di blog .. kan ? Betui ? Tak tipu ? Tipu kan ?? Hehe..

Kalau dapat , ibarat diberi benih pokok durian .. Durian mahal weh.. original punya .. Takde kacuk kacuk .. Isi lemak berkrim punya .. Pergh..

Nak dapat B.E. mmg bukan mudah .. Nuffnang akan memilih .. Bukan semua akan dapat yang sama.. Ada pelbagai jenis pengiklan di Nuffnang , maka mereka akan memilih yang sesuai atas kriteria tertentu..

Apa yang penting bila dapat B.E ialah PAGEVIEWS .. Sila rujuk di web NUFFNANG - ANALYTICS untuk melihat berapakah PAGEVIEWS yang anda perolehi setiap hari .. Makin tinggi PAGEVIEWS di blog anda , makin kencang perolehan ( $$ ) anda ..

TIPS : Gunakan READ MORE , LINKWITHIN , TAGS untuk mendapatkan PV yang tinggi ..

image (gambar hiasan.. maaf tak tinggi pon.. takde contoh lain nak bagi dah )

Sekiranya anda berstatus GLITTERATI , anda layak mendapat bonus.. hehe.. bonus apakah itu ?

image

Bonus yang dimaksudkan ialah CTR atau Click trough Ratio ..

Hehehhe .. Bonus ni akan anda dapat jika iklan di blog anda di klik oleh pengunjung blog anda .. Diulangi yer .. Oleh pengunjung blog anda sahaja .. Kalau anda klik sendiri , tak dikira ... haaa.. Jangan buat yer.. Membahayakan kesihatan anda ..

TIPS : Jangan letak " SILALAH KLIK IKLAN SAYA YER " .. anda merendahkan 'maruah' blog anda ..

image

Faham tak setakat ni ?? Tak ? adeh ... Faham ? Asas je ni ..

Maka dengan ini , silalah mengupdate blog anda .. Kalau nak yer .. diulangi.. kalau nak menambahkan lagi isi kantung NUFFNANG anda dihujung tahun , silalah lakukan dengan bijak..

Bagaimana anda nak lakukan , itu terpulang pada anda .. Aku nak cakap lebih lebih , nanti ada kuar macam macam komen .. jadi , terpulang la yer .. Yang penting , bukan mudah nak dapat BE dan bukan semua dapat .. Maka , jangan persiakan ..

TIPS : Sekiranya BE dah jadi METERED , sila cashout jika dah layak .. Jangan peram .. Kenapa ? Ada sebab aku cakap gini .. hehe..

Akhir kata , aku bukan nak galakkan blogger giler mendapatkan $$ , cuma nak berkongsi apa yang aku tahu.. Jika ada blogger ingin menambahkan kekurangan pada entri ini , anda digalakkan berkongsi.. Apa salahnya kan ? Tak luak pon ..

Pada yang belum dapat tu , bersabar la yer .. InsyaAllah .. Rezeki kita bukan kat sini jer .. kena rajin 'mengorek' .. hehe

BA : Dulu kita sendiri dibawah .. bila diatas , jgn kedekut ilmu .. Sekian .. Perutku lapar .. Takde open house lagi ke ari ni ???

39 komen :

CT berkata... [Reply to comment]

Ben camna nk letak ikalan tu? x phm...tlg tunjuk!

missbby berkata... [Reply to comment]

saya pun baru baca and pahamkan bab2 iklan kat nuffnang malam tadi..good info ben..tq..

ardinihumaira berkata... [Reply to comment]

biasanya lepas cashout dni dapat BE baru :D hehe

MaMa3H berkata... [Reply to comment]

tq for the info en ben..:)

LiFe KaMi berkata... [Reply to comment]

BE lah yang selalu ditunggu blogger ..hehe
kalau murah rezeki dapat la tu..

Sharinginfoz berkata... [Reply to comment]

memang seronok kan bila dapat BE memang berbaloi

Gambar Mia

BEN ASHAARI berkata... [Reply to comment]

@CT
register kat www.nuffnang.com.my

Azman Roslan berkata... [Reply to comment]

jom kita kasi pecah... heheh

GaDis CoMeL berkata... [Reply to comment]

BA,

haha.ada lagi berapa kupang je lagi baru boleh cash out!!

tapi kalo nak peram gak, cmne???

komeng. komeng.

hehe.

axelida berkata... [Reply to comment]

wah terasa lah pulak.. cepat zasss tukarkan " SILALAH KLIK IKLAN SAYA YER " huahuahua...

eh en. ben, naper sy nyer blog dah kena cantas kat en. ben nyer bloglist?? aduyaiii kenaper??? tidakkkkk apa dosaku??

ScArLeT MinE berkata... [Reply to comment]

en. ben.. sy pon de masalah cm ct tu.. cmne nk wat iklan tu.. xpham.. da reg kat nuffnang.. then copy code..juz ade " i serve nuffnang ads" punye banner yg wrna biru tu.. iklan tu xde.. cmne ye sbnrnye??? mntk tunjuk ajar.. trimas =]

Chempaka Aziz berkata... [Reply to comment]

ben, cam ner nk buat link tu?

axelida berkata... [Reply to comment]

terima kasih en. ben.. dah ada blk ;p.. horeyyyy!

BEN ASHAARI berkata... [Reply to comment]

@missbby
tqq

BEN ASHAARI berkata... [Reply to comment]

@MaMa3H
tq

BEN ASHAARI berkata... [Reply to comment]

@LiFe KaMi
insyaallah

Bro Framestone berkata... [Reply to comment]

ada kurangnye kat situ

mu xbgtau awat jgn peram he..23x

Regard,
BroFramestone Blog
@ Sudi-sudikan melawati BroFramestone In D' House

meriahceria berkata... [Reply to comment]

adeh.....sebut pasal open house...saya tiap2 malam ada open house cik ben...ramai benor jiran wat open house....malam2 tak leh makan...tp da terbalik..malam2 bayak makan...ha2

BEN ASHAARI berkata... [Reply to comment]

@GaDis CoMeL
takat rm50 .. ok lagi kot peram.. tapi baik cashout sbb kali pertama cashout , hampir 3 bulan baru dapat.. pastu baru 2 bulan ..hehe..dia nak confirm alamat dulu.. pastikan segalanya berjalan dengan lancar

BEN ASHAARI berkata... [Reply to comment]

@axelida
bukan cantas.. ari tu kan ben buat pembersihan etnik.. jadi yang berminat kena isi borang semula.. hehe..

meh url ..

sahromnasrudin berkata... [Reply to comment]

salam..sy tak pernah dpt

BEN ASHAARI berkata... [Reply to comment]

@ScArLeT MinE

oo.. tu iklan tidur.. nanti dia akan bangun sendiri ... hehe..cuba tengok belah petang ngan tengah malam..biasanya time tu dia bangun..

BEN ASHAARI berkata... [Reply to comment]

@Chempaka Aziz
link apa yer ?

miMiE aZiMaSK ^V^ berkata... [Reply to comment]

SALAM ENCHEK BEN.. KENAPA KENA CASH OUT KLAU DAH CUKUP? cer terang sket.. sorry tercapital plak... hehehehe

BEN ASHAARI berkata... [Reply to comment]

bak kata Ardinihumaira , lepas cashout .. akan dapat buff lagi..kalau peram , lama la nak dapat .. sekadar kajian selama ini..

sarah-najwan berkata... [Reply to comment]

salam en ben..

macamane nk cash out...satu BE saya dah jd matered earning..jumlhnya xbyk tapi nk tau cara shj...tqvm

BEN ASHAARI berkata... [Reply to comment]

@sarah-najwan
bila dah lebih atau cukup RM50 dia akan keluar CASHOUT dibawah kotak TOTAL tu .. klik kat situ jer ..

ecah..merangkap anak cik nan berkata... [Reply to comment]

thanks for the tips!

syuE berkata... [Reply to comment]

@ardinihumaira

dni..kalo ta cashout jd ape ye?

♥aMyLiAiNdAhOuSe♥ berkata... [Reply to comment]

good info.

TQ

http://amyliacribs.blogspot.com

Hariz berkata... [Reply to comment]

Alhamdullilah saya dapat BE..

New Entry ProfHariz
Video Klip Kutuk Namewee

AKU! berkata... [Reply to comment]

tq ben...duit memang takde lagilah....cooming soon..banyak bende ilmu yang ben dah bagi nih...syukurlah kalau semua rakyat Malaysia cam nih...baik budi ... boleh share ilmu... bnayaknye kene blajar ber blog ynag berfaedah ni...takdelah buang masa... haaa ben...bolehl;ah ko tolong tengok2 kan blog aku yang terlalu baru,amatur dan lemah ini... TQ ben

http://ummi-alifya.blogspot.com/

macam-macam-ann berkata... [Reply to comment]

penah dpt BE kot.. tp tak pasan pun.. huhu earning pun co-et jer..
neway thanx 4 d info.. br nak belajar

MaMaHakim berkata... [Reply to comment]

ben,
mohon share entry ni....
sbb ada kawan blogger tnya....
tq tuan tanah

shahrul berkata... [Reply to comment]

ERANING..ABANG BEN..SUSAH LER..TRAFIC TAK PWR..HEHE.

DER LE SIKIT.

TAPI BUKAN BE..APE BE,.
ADER CAMPAIGN JE..HEHE

CIKU berkata... [Reply to comment]

mekasih info ni..ciku baru dpat BE ..ada 2 dah..best ssgt rasa..tp tak paham sgt so nasib baik ada gud info here..mekasih

shindosai berkata... [Reply to comment]

oh. thanks for the tips..:-)

tiap2 hari visitor 2ribu power la tu..

Yana Aina berkata... [Reply to comment]

info yg berguna :) thxx

Redlomo berkata... [Reply to comment]

check out www.nufftag.com

Peringatan



Ini adalah blog peribadi.Sebarang pendapat yang saya luahkan di sini adalah dari saya sendiri ,tidak melibatkan mana mana pihak kecuali jika saya letakkan nama pemiliknya.

Sebarang PRINT SCREEN terhadap blog ini adalah dilarang kecuali atas keizinan tuan punya blog. Tuan punya blog tidak teragak agak mengambil tindakan undang undang jika hak persendirian ini dicabuli.

Pendapat penulis tidak semestinya kekal .

Terima Kasih ..

BEN ASHAARI