Nak kasi B.E. (NUFFNANG) meletop tak ??

BUFFERED EARNINGS mmg ditunggu tunggu oleh mereka yang meletakkan iklan Nuffnang di blog .. kan ? Betui ? Tak tipu ? Tipu kan ?? Hehe..

Kalau dapat , ibarat diberi benih pokok durian .. Durian mahal weh.. original punya .. Takde kacuk kacuk .. Isi lemak berkrim punya .. Pergh..

Nak dapat B.E. mmg bukan mudah .. Nuffnang akan memilih .. Bukan semua akan dapat yang sama.. Ada pelbagai jenis pengiklan di Nuffnang , maka mereka akan memilih yang sesuai atas kriteria tertentu..

Apa yang penting bila dapat B.E ialah PAGEVIEWS .. Sila rujuk di web NUFFNANG - ANALYTICS untuk melihat berapakah PAGEVIEWS yang anda perolehi setiap hari .. Makin tinggi PAGEVIEWS di blog anda , makin kencang perolehan ( $$ ) anda ..

TIPS : Gunakan READ MORE , LINKWITHIN , TAGS untuk mendapatkan PV yang tinggi ..

image (gambar hiasan.. maaf tak tinggi pon.. takde contoh lain nak bagi dah )

Sekiranya anda berstatus GLITTERATI , anda layak mendapat bonus.. hehe.. bonus apakah itu ?

image

Bonus yang dimaksudkan ialah CTR atau Click trough Ratio ..

Hehehhe .. Bonus ni akan anda dapat jika iklan di blog anda di klik oleh pengunjung blog anda .. Diulangi yer .. Oleh pengunjung blog anda sahaja .. Kalau anda klik sendiri , tak dikira ... haaa.. Jangan buat yer.. Membahayakan kesihatan anda ..

TIPS : Jangan letak " SILALAH KLIK IKLAN SAYA YER " .. anda merendahkan 'maruah' blog anda ..

image

Faham tak setakat ni ?? Tak ? adeh ... Faham ? Asas je ni ..

Maka dengan ini , silalah mengupdate blog anda .. Kalau nak yer .. diulangi.. kalau nak menambahkan lagi isi kantung NUFFNANG anda dihujung tahun , silalah lakukan dengan bijak..

Bagaimana anda nak lakukan , itu terpulang pada anda .. Aku nak cakap lebih lebih , nanti ada kuar macam macam komen .. jadi , terpulang la yer .. Yang penting , bukan mudah nak dapat BE dan bukan semua dapat .. Maka , jangan persiakan ..

TIPS : Sekiranya BE dah jadi METERED , sila cashout jika dah layak .. Jangan peram .. Kenapa ? Ada sebab aku cakap gini .. hehe..

Akhir kata , aku bukan nak galakkan blogger giler mendapatkan $$ , cuma nak berkongsi apa yang aku tahu.. Jika ada blogger ingin menambahkan kekurangan pada entri ini , anda digalakkan berkongsi.. Apa salahnya kan ? Tak luak pon ..

Pada yang belum dapat tu , bersabar la yer .. InsyaAllah .. Rezeki kita bukan kat sini jer .. kena rajin 'mengorek' .. hehe

BA : Dulu kita sendiri dibawah .. bila diatas , jgn kedekut ilmu .. Sekian .. Perutku lapar .. Takde open house lagi ke ari ni ???

39 ulasan:

  1. Ben camna nk letak ikalan tu? x phm...tlg tunjuk!

    BalasPadam
  2. saya pun baru baca and pahamkan bab2 iklan kat nuffnang malam tadi..good info ben..tq..

    BalasPadam
  3. biasanya lepas cashout dni dapat BE baru :D hehe

    BalasPadam
  4. BE lah yang selalu ditunggu blogger ..hehe
    kalau murah rezeki dapat la tu..

    BalasPadam
  5. memang seronok kan bila dapat BE memang berbaloi

    Gambar Mia

    BalasPadam
  6. @CT
    register kat www.nuffnang.com.my

    BalasPadam
  7. BA,

    haha.ada lagi berapa kupang je lagi baru boleh cash out!!

    tapi kalo nak peram gak, cmne???

    komeng. komeng.

    hehe.

    BalasPadam
  8. wah terasa lah pulak.. cepat zasss tukarkan " SILALAH KLIK IKLAN SAYA YER " huahuahua...

    eh en. ben, naper sy nyer blog dah kena cantas kat en. ben nyer bloglist?? aduyaiii kenaper??? tidakkkkk apa dosaku??

    BalasPadam
  9. en. ben.. sy pon de masalah cm ct tu.. cmne nk wat iklan tu.. xpham.. da reg kat nuffnang.. then copy code..juz ade " i serve nuffnang ads" punye banner yg wrna biru tu.. iklan tu xde.. cmne ye sbnrnye??? mntk tunjuk ajar.. trimas =]

    BalasPadam
  10. terima kasih en. ben.. dah ada blk ;p.. horeyyyy!

    BalasPadam
  11. ada kurangnye kat situ

    mu xbgtau awat jgn peram he..23x

    Regard,
    BroFramestone Blog
    @ Sudi-sudikan melawati BroFramestone In D' House

    BalasPadam
  12. adeh.....sebut pasal open house...saya tiap2 malam ada open house cik ben...ramai benor jiran wat open house....malam2 tak leh makan...tp da terbalik..malam2 bayak makan...ha2

    BalasPadam
  13. @GaDis CoMeL
    takat rm50 .. ok lagi kot peram.. tapi baik cashout sbb kali pertama cashout , hampir 3 bulan baru dapat.. pastu baru 2 bulan ..hehe..dia nak confirm alamat dulu.. pastikan segalanya berjalan dengan lancar

    BalasPadam
  14. @axelida
    bukan cantas.. ari tu kan ben buat pembersihan etnik.. jadi yang berminat kena isi borang semula.. hehe..

    meh url ..

    BalasPadam
  15. @ScArLeT MinE

    oo.. tu iklan tidur.. nanti dia akan bangun sendiri ... hehe..cuba tengok belah petang ngan tengah malam..biasanya time tu dia bangun..

    BalasPadam
  16. SALAM ENCHEK BEN.. KENAPA KENA CASH OUT KLAU DAH CUKUP? cer terang sket.. sorry tercapital plak... hehehehe

    BalasPadam
  17. bak kata Ardinihumaira , lepas cashout .. akan dapat buff lagi..kalau peram , lama la nak dapat .. sekadar kajian selama ini..

    BalasPadam
  18. salam en ben..

    macamane nk cash out...satu BE saya dah jd matered earning..jumlhnya xbyk tapi nk tau cara shj...tqvm

    BalasPadam
  19. @sarah-najwan
    bila dah lebih atau cukup RM50 dia akan keluar CASHOUT dibawah kotak TOTAL tu .. klik kat situ jer ..

    BalasPadam
  20. good info.

    TQ

    http://amyliacribs.blogspot.com

    BalasPadam
  21. Alhamdullilah saya dapat BE..

    New Entry ProfHariz
    Video Klip Kutuk Namewee

    BalasPadam
  22. tq ben...duit memang takde lagilah....cooming soon..banyak bende ilmu yang ben dah bagi nih...syukurlah kalau semua rakyat Malaysia cam nih...baik budi ... boleh share ilmu... bnayaknye kene blajar ber blog ynag berfaedah ni...takdelah buang masa... haaa ben...bolehl;ah ko tolong tengok2 kan blog aku yang terlalu baru,amatur dan lemah ini... TQ ben

    http://ummi-alifya.blogspot.com/

    BalasPadam
  23. penah dpt BE kot.. tp tak pasan pun.. huhu earning pun co-et jer..
    neway thanx 4 d info.. br nak belajar

    BalasPadam
  24. ben,
    mohon share entry ni....
    sbb ada kawan blogger tnya....
    tq tuan tanah

    BalasPadam
  25. ERANING..ABANG BEN..SUSAH LER..TRAFIC TAK PWR..HEHE.

    DER LE SIKIT.

    TAPI BUKAN BE..APE BE,.
    ADER CAMPAIGN JE..HEHE

    BalasPadam
  26. mekasih info ni..ciku baru dpat BE ..ada 2 dah..best ssgt rasa..tp tak paham sgt so nasib baik ada gud info here..mekasih

    BalasPadam
  27. oh. thanks for the tips..:-)

    tiap2 hari visitor 2ribu power la tu..

    BalasPadam

Peringatan



Ini adalah blog peribadi.Sebarang pendapat yang saya luahkan di sini adalah dari saya sendiri ,tidak melibatkan mana mana pihak kecuali jika saya letakkan nama pemiliknya.

Sebarang PRINT SCREEN terhadap blog ini adalah dilarang kecuali atas keizinan tuan punya blog. Tuan punya blog tidak teragak agak mengambil tindakan undang undang jika hak persendirian ini dicabuli.

Pendapat penulis tidak semestinya kekal .

Terima Kasih ..

BEN ASHAARI