Arghh.. potong stim betul arr..

 

@Alamanda skang ni .. Dok dengar 'ceramah' pasal insuran.. mmg nak amik dua pon ..satu untuk aku dan satu lagi untuk wife .. Prudential .. hehe..

Semalam , terjadi satu kes.. aku punya seterika buat hal... rosak .. haha.. takde angin takde ribut , tau tau tak nyala dah.. Yesss... Mmg aku dok cari alasan untuk beli baru je sbb tak suka yang ni .. Tak puas bila seterika baju.. ringan kot.. aku suka yang berat.. hehe..

Maka plan ari ni nak g Alamanda untuk cari satu la.. hehe .. Tapi malam tadi , selepas balik dari tengok wayang tu .. segala hasrat aku terbantut ...

Nak dijadikan cerita .. aku bukak peti ais .. Aku pelik.. tak sejuk !! Tiada lampu .. huh.. takkan rosak gak kot ? Oh tidak !! Ni mesti !! Hurmm.. Aku g check kotak suis utama .. Ceh.. patut laaa... 'Tendang' !

Aku 'up'kan semula semua suis dan .. waaallaahh.. ok rupanya.. ceh... Bermakna kena tunggu lagi la jawabnya.. Susah ada 'akauntan' dalam rumah ni.. huh !

Psstt.. aku bawak wife aku jumpa Anne ni ( agen insuran ) ni.. maka dia je la yang dok soal jawab.. aku ? Update blog.. ok ? hahaha.. bukan apa.. wife aku mmg suka bersoal jawab.. kalau aku ??  OK JEEER smuaa !! hahahah.. aku mmg mudah terpengaruh.. Ada sapa sapa nak jual barang kat aku ?

13 ulasan:

  1. Nak jual Breadmaker dengan Kitchen Aid Cake Mixer...Sesuai sebagai prezen ulang tahun perkahwinan.. amacam?..

    BalasPadam
  2. hahah mudah terpengaruh.....wink2~~

    urmmm iron berat memang lagi syiok gune....

    BalasPadam
  3. hahahaha kelakar la.... en. Ben ni macam ayah saya la...mudah terpengaruh...pastu mummy saya mula lah berleter.... nape erk lelaki mudah ambil ringan hal mcm 2??? mungkin nak 'take it easy' kot hehehehe wah...dah leh jadikan satu entry ni....

    BalasPadam
  4. Salam..
    Jual barang tak mau...cuma mau...hehehe.Hadiah Besday boleh?

    BalasPadam
  5. penah beli iron mahal(la juga) tapi tak bekesan cam iron murah sedia ada..
    ALL IN ONE

    BalasPadam
  6. ada, aku nak jual PhD... Mau? hahaha

    BalasPadam
  7. kalau besday nanti Ben laki bini beli kek kat aku...siap ade fre cupcake lagi...hee..kata mudah terpengaruh...

    BalasPadam
  8. kehkehkehkeh....lelaki mmg malas nak bersoal jajwab agaknyaaaa, tp x semua arrr

    BalasPadam
  9. hahaha... sbr aje la bc entry ni.. agak2 klu dah rs nk tkar iron baru ape kate rosakkan sndri iron tu..hehehe.. pastu klu wife tnye mcm mn leh rosak, jwb je la "xtau, tetibe je xleh pkai...ngeee..."

    BalasPadam
  10. nak jual ada sorang budak dalam runah saya ni..pemalas betol..

    BalasPadam
  11. alamak best ni...pe kata sy jual je coklat kt a.ben tiap2 hari...kikiki

    BalasPadam
  12. BA: Beli insurans? hmmmmm....fahami betul2 polisi yg ditawarkan...jgn indah khabar dr rupa.....sekadar berkongsi pengalaman saya dlm bidang insurans selama 5 thn lebih.....everyday kena sergah dgn customer yang terasa 'ditipu' oleh yg menjual kpd mereka. bkn semua mcm tu.....tp itu yg selalu saya jumpa......sudahnya saya angkat kaki sbb x tahan asyik kena bambu je.......he3.....kebetulan dpt offer lain yg sekarang ni .....tenang sikit rasanya.....tp byk pengalaman yg saya kutip sepanjang bersama company lama.....:)

    BalasPadam

Peringatan



Ini adalah blog peribadi. Tidak terkait dengan mana mana parti politik walaupun ada artikal berbaur politik secara ringan. Sebarang pendapat yang saya luahkan di sini adalah dari saya sendiri ,tidak melibatkan mana mana pihak kecuali jika saya letakkan nama pemiliknya.

Sebarang PRINT SCREEN terhadap blog ini adalah dilarang kecuali atas keizinan tuan punya blog iaitu, Ben Ashaari. Saya tidak teragak agak mengambil tindakan undang undang jika hak persendirian ini dicabuli , sengaja atau tidak sengaja. Amaran dah diberikan. Sapa suruh tak baca !

Pendapat penulis tidak semestinya kekal. Boleh berubah bila ada maklumat tambahan yang punya bukti atau fakta yang lebih sahih.

Jika ada sebarang pertanyaan atau penambahbaikan , boleh hubungi saya melalui email.

Terima Kasih ..

BEN ASHAARI

Blogger Sejak 2009


Dikuasakan oleh Blogger.