Arghhh... aku kekeringan idea !!!

 

Ada blogger tanya aku di FB .. Camana aku boleh banyak idea jer ? Maka aku pon jawab la gini ..

"buka mata .. tanya hati ... buka mata ..banyakkan membaca .. proses maklumat. ..jadikan entri... hehe...ok ? "

Kalau buntu , tutup laptop.. rehat.. Keluar dari bilik.. Tidur.. G makan .. G tengok awek sebelah rumah ker .. Keluarkan dslr tu , amik gambar lalat ke .. Buat perkara yang boleh larikan fikiran dari blog sebentar .. Jangan dipaksa ..

Aku sendiri pon garu kepala.. Kekadang buntu lebih lagi bila ada masalah dalaman negara .. Haa .. mmg keras la otak aku .. puas kasi cair.. Jadi cara terbaik , jangan paksa.. Kalau paksa , entri jadi 'sampah' ..

Sebaiknya , banyakkan membaca buku .. majalah .. atau tengok muka awek yang lalu lalang ..Kalau perempuan , shopping tingkap ... Sejuk hati tu kan.. Bila dapat idea , cepat cepat taip dlm handpone.. simpan.. balik keluarkan dan buat entri .. haaa.. senang kan ? Cam wartawan gitu .. catit segala info .. Jangan biarkan ..rugi... lainlah kalau nak buat entri berkualiti .. kenalah peram berminggu lamanya agar lebih masam .. lagi masam lagi best kan ?

No komen.. blog aku blog kuantiti.. Kualiti ? Sila tengok belah kanan side bar aku .. Aku tak tulis pun , I FOLLOW U .. U FOLLOW ME.. Mereka add aku nape yer ? Ada cabutan bertuah ke ? ;)

12 ulasan:

  1. Setiap entry BA mesti ada tips dan segar...sebab tu saya suka..

    BalasPadam
  2. kalau hapon takleh simpan data, buat buku 555 macam aku...

    BalasPadam
  3. saye add abg ben sebab blog ni besstttt!!!! lain dari yang lain.
    cara beb!!!

    BalasPadam
  4. saya follow en ben sbb en ben kaya dengan entri, dan saya suka membaca. =)

    **tak suka bila dipaksa follow.

    BalasPadam
  5. baru buat entri pasal kering idea ni dah ada tips dari BA. thnx!

    BalasPadam
  6. salam singgah...
    aaaaaaaaaaaaaaaaaaa...........
    tidakkkkkkkkkkk
    ramainya follower dier........jeles..jeles... 4290 wow~~ saya dh follow juga... (^_^)

    eh, cop..cop..bukan 'shopping tingkap' la...membeli belah tingkap.. huhuhu... [dah berapa banyak tingkap di rumah entah..]

    jom..jom..jom tengok kraf (^_-)
    ajak semua follower tengok kraf di krafaina.blogspot.com ye?? :)

    BalasPadam
  7. abg ben bnyk gile idea..folower pon fuh rmay..hehehe

    BalasPadam
  8. Mama akan catat main idea atas krtas biasanya. Mcm entry soklan mtest tu..hihi.. Takut lupa apa nk tulis,so dr dlm blk exam lg mama tulis point2...hehe

    BalasPadam
  9. awe rasa otak en ben ni macam otak Tun Dr Mahathir...beliau sebelum tido berfikir apa yang hendak dilakukan pada esok hari, bangun tido jerk terus berfikir untk buat apa yang difikirkan sblm tido...otak tak pernah berhenti berfikir, mengamati, menganilisa dan observe benda sekeliling...keep going

    BalasPadam
  10. salam..
    join blog ni sebab entri2 nya berbentuk santai
    syukran jazillah ;)

    BalasPadam
  11. BA; Setiap yg ada di sekeliling kita mendatangkan idea....betul kata BA.....bykkan membaca dan memerhati.....insyaallah akan adalah idea tu....:)

    BalasPadam

Peringatan



Ini adalah blog peribadi. Tidak terkait dengan mana mana parti politik walaupun ada artikal berbaur politik secara ringan. Sebarang pendapat yang saya luahkan di sini adalah dari saya sendiri ,tidak melibatkan mana mana pihak kecuali jika saya letakkan nama pemiliknya.

Sebarang PRINT SCREEN terhadap blog ini adalah dilarang kecuali atas keizinan tuan punya blog iaitu, Ben Ashaari. Saya tidak teragak agak mengambil tindakan undang undang jika hak persendirian ini dicabuli , sengaja atau tidak sengaja. Amaran dah diberikan. Sapa suruh tak baca !

Pendapat penulis tidak semestinya kekal. Boleh berubah bila ada maklumat tambahan yang punya bukti atau fakta yang lebih sahih.

Jika ada sebarang pertanyaan atau penambahbaikan , boleh hubungi saya melalui email.

Terima Kasih ..

BEN ASHAARI

Blogger Sejak 2009


Dikuasakan oleh Blogger.