Dapur Tanpa Sempadan...

Jumaat, 1 Januari 2010

ENTRI 1/2010 !!

Dimulakan dengan Bismillah..dah diakhir dengan Alhamdulillah



2010 -Tahun untuk menaik taraf kehidupan kita


Tambah satu angka lagi pada umur aku ...dah 25 rupenya aku..kejap je rasa masa bergerak...rasa cam semalam je baru abis SPM...hahaha....kenangan paling besh sekaliiii...zaman SPM...diantara tingkatan 1 ke tingkatan 5...heheh...yelah , masa sekolah jumpa..pas sekolah jumpa..sabtu ahad , jumpa..dah abis sekolah pun jumpa !! tu dalam facebook lak..hahahah...

Ari ni harijadi dunia...hehe..sama gak harijadi wife n mak mertua aku..waaa...1hb Januari ....pergh...mesti korang tertanya aku , apa yang aku bagi kat wife aku ? haa...tu nanti aku cita...ari selasa selepas aku balik dari kelantan ..heheh...

Tahun baru ni , hari pertama aku kat Kelantan...hehehe..sepanjang hari aku drive dari kl ke kok lanas...hehe..clear giler jalan...cuaca lak mendung..alhamdulillah..aku tak la mengantuk sangat..haha..

Sepanjang jalan , aku pasang cd audio ceramah Dr.Asri ...hehehe...tak la mengantuk sangat...kalau pasang lagu , sah sah ngan aku terbuai buai sekali...tengok co-pilot , besh punya terlentok lentok...jeles akuuuu..

Aku bawak keta slow je la..sebab ada mak mertua n adik ipar...kena la jadi pemandu berhemah..satu lagi , aku tak berani bawak laju sebab kereta baru je kuar bengkel..aku takut condition dia lom sempurna..tak antar servis lagi...risau gak..

Aku bertolak dari umah mak aku dalam kul 8 lebih..plan asal nak bertolak lepas subuh..tapi subuh pun lewat tadi..tak cukup tido n rehat..bangun pon still mamai lagi...Aku singgah umah adik ipar aku dulu kat gombak untuk amik mak mertua aku..n makan pagi..hehehe..makan bihun...waa..selamat lagi diet aku...

Dalam kul 9 lebih baru gerak dari sana...singgah kat dua tempat... masjid kat area bentong n RnR Gua Musang...bila masuk kelantan , baru hujan renyai renyai...dalam kul 5 petang baru sampai umah orang tua wife aku.....eh..lupa lak...ada tiga tempat aku singgah..satu lagi umah mak mertua biras aku..adik ipar wife aku...biras la kan ? aku pun tak hengat apa sebutannya...kalau salah , betulkan ek....

Kalau korang baca entri aku yang last balik kelantan tu , korang tau la kat mana umah dia ni...haa...kat sini la aku punya diet hancus lebusss..hehehe...makcik tu jamu nasi dagang , ikan masak apa tah..pastu ada ayam...huhu...mak mertua aku siap cakap kat aku , tak makan rugi ni..hahahaha....terliur gak aku tengok..yelah , jarang nak jumpa ...free lak tu..hahahaha...ok la..aku mengalah..demi jaga muka mak mertua aku..nanti apa kata makcik tu lak kan...kata mengada ngada mamat ni..nak berdiet diet...( ramai ingat aku diet sebab aku gumuk..ehhe..dok eh....tak gumuk..diet geng gym ni lain..diet nak burn fat..lain skit ) .. so makan je la..makan skit je..

Setibanya sini , lepas aku solat semua...aku terus tidooo....dari tadi aku tahan bijik mata aku..penat mata woooo...kena double alert..yelah , drive ke pantai timur ni keta banyak...lori ? jgn citer arr....dah la berbukit bukau jalannya..haa...lagi pun hujan kan..sejuukkkk...tak yah aircond...lena jeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeee....

Untuk makan malam ni..aku makan ...erhmmmm...keow teow tom yam..waa.....byk sayur..mak mertua aku tau aku suka makan sayur maka dia lebih kan sayur..hehehe..sedap siutt..dua kali aku tambah..

Selesai...solat..aku lepak lepak sat...ermmm...pastu update blog sambil tengok fb aku..delete status yang dah berkurun aadanya...heheh..

Planning esok ..nak g KB...hehehe..shopping aaaaaaaaaaaaaarrrrrrrrrrr...sapa sapa nak kirim ??? cepat cepat....

P/S : Tadi baru check ic...umur aku dah 34 rupenye..hahahaha..semakin matang n semakin macho...hahaha..tak suka sudah..hahahahah
Related Posts with Thumbnails

Peringatan



Ini adalah blog peribadi.Sebarang pendapat yang saya luahkan di sini adalah dari saya sendiri ,tidak melibatkan mana mana pihak kecuali jika saya letakkan nama pemiliknya.

Sebarang PRINT SCREEN terhadap blog ini adalah dilarang kecuali atas keizinan tuan punya blog. Tuan punya blog tidak teragak agak mengambil tindakan undang undang jika hak persendirian ini dicabuli.

Pendapat penulis tidak semestinya kekal .

Terima Kasih ..

BEN ASHAARI