Dapur Tanpa Sempadan...

Selasa, 5 Januari 2010

SURPRISEEEE - FULL VERSION ...

Ari tu ada aku janji nak cerita kat korang kan camana aku suprise wife aku sempena harijadinya yang ke....wachaaaa...kena luku aku nanti kalau sebut..hahahha

ok ok..aku cite la ni....tp biasa je..jgn la korang ingat yg menarik narik lak..aku bukan anak datuk temenggung mana mana mahupun artis yang penuh dengan kegelemoran...ahaks..

Petang 31/12/2009 tu , aku kat opis seperti biasa....ramai dah pakat cuti..tapi aku yang penuh dengan amanah tetap bekerja walaupun tak buat kerja...hehe...syyy..rahsiaaa nehh...tetiba aku teringat tentang harijadi wife aku yang datangnya keesokkan harinya..ahaks...

mengelabah sat..nak g the mall beli kad ,malass giler...akhirnya aku terpikir...napa la aku tak gunakan kemahiran mempertahankan diri aku nieh !! ... biar simple tapi yang penting datangnya dari hati...dan yang utama sekali tak kuar belanja !!! hehehe..ye laaa..wife aku skang memulakan operasi berjimat cermat ! pada mulanya aku dah booking bunga berharga rm200 tuuu..siap nak suh antar ke opis dia ...
haa...aku nak bagi gini lah hadiahnya...tapi takde coklat...cuma bunga merah putih pink...ahaks...
tapi dah nak wat camana kan..wife aku tamo....

aku pun satu hal gak..dah la kononnya nak wat suprise , tapi g habaq kat dia wat pe ???
oh ya..baru aku teringat nape aku bagitau dia

AKu tanya kat dia...alamat penuh opis dia memandangkan kat opis dia tu ada dua orang nama sama cam dia..sebijik..naama ayah pun sama

so nak bezakan ialah bahagian mana dia bertugas...nak tak nak..aku pura pura tanya...bila tanya je..dia terus tanya balik.."haa..nak suprise bunga la tu..toksah bazir bazir ..berapa ? "

Adoiiii..camana nak suprise...nak tak nak aku kensel je la ..

Aku cari alternatif lain...aku buat kad aku sendiri...siap laminate..hehehe


Tadaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa....siaapppp..


Ari tu , masa besday aku kenakan aku..dia letak kat dalam keta...kat gearbox keta..tapi aku tak perasaan..yela..dia letak kad ucapan je..mana nak perasaan..cuba letak hadiah..sah sah aku dah leh nampak dari luar..

Baru ar menarik..hhahahaha..acah je..mmg aku pesan dah kat dia..toksah beli apa apa kecuali jam Rolex..tu pun kalau dia beria nak beli...kalau tak mampu, toksah beli apa apa..haa...baik tak aku ??

So dia hadiahkan aku kad je..alhamdulillah..ingat gak harijadi aku...ikutkan dia nak beli hadiah..aku je tamo...membazir..duit dia , duit aku gak..aaah..tak kiraaa..tak kiraaaa....kata la apa punnnn...hahahah

Masa aku bukak kad tu , aku ingat apa tah...masa tu aku dok kalut nak drive ke stsn Erl dan dia lak masa tu outstation..huhu...tapi dah celeb pun malam tu...cuba tengok entri kenduri kawin sepupu aku tu...FADZLI ..ada ceritanya kat situ..g laaaa bacaaaa...malas tuull...semaikan sikap membaca tuuu..

Ok ok...terus pada cerita camana aku buat suprise tu.....

Malam tu , aku balik ke cheras...aku tu bermakna aku ngan wife aku...heheh...panjang nak tulis aku ngan wife aku..so disingkatkan jadi 'aku' ..hahahaha...sengal tuuull...sampai kat umah..aku tengok ada ayam panggang...terliur akuuuuuuuuuuuuuuuuuuuu....tinggal seketul jee...waaaaaaaaaaa...mana blehhhh...mau gakkkk !!

Adik aku offer beli ...aku tanya lama ke nak g beli ? dia kata jap je...sambil kenyit kenyit mata..cehhh..ingat offer tu nak banje sekali ...aku gak kena kuar duit...maka dengan tensennya aku kuar la duit aku yang cukup cukup untuk survive tahun lepas...uhuk...

" Aku mau sekoq ! " ...hehee..disebabkan aku still on diet , maka aku nak telan sekoq ayam panggang malam tu..aaahh..tak kiraaaa..aku kelaparan...Auummmmmmmm...

Setelah diulur , maka adik aku gerak la ngan laki dia ke kedai yang tah kat mana pun aku tak pasti..tapi yang pasti ada sesuatu ...

Manakala aku lak...hehe..layan anak buah aku sementara tunggu ayam !!! wife aku ? g lepak dalam bilik..penat la tu..

Ada sekali tu , wife aku tanya aku....tak de nak celeb ke malam ni ? aku jawab..."saving"...ahaks..
sian gak..ikut hati aku , nak je g makan mana mana tempat besh....tapi nanti dia kata membazir..apa nak buek...den ikut je la cakap menteri...huhu

Panjang sangat eh citanya ???? ok la..aku pendekkan ekk..

Nak dipendekkan ceritanya... haaa....cam tu laa aku sambut besday wife aku....sekian....terima kasih.... ;) ...ok ? hahaha...

Sebenarnya , adik aku tu kuar g beli ayam n kek harijadi sekali...huhu..tu pasal dia kenyit mata...malam tu lepas maghrib , aku ngan wife aku g jaya jusco taman maluri jap..cari hadiah untuk bezday anak buah dia..tuuu.gambar bawah tu..yang perempuan tu...yang dok panggil aku "cik bank (ben ) , cik bank...cik bank keje bank eh ? " ..haa..tu dia la..

Aku plan dh ngan adik aku...bila aku balik dari JJ...letak kek tu dalam bilik..atas meja mekap...aku akan balik b4 12..

Plan mengikut apa yang dirancang..dalam kul 11 lebih , hampir kul 12...aku ngan wife aku sampai umah balik...

Bila dia masuk bilik..dia still tak perasaan..ahaks....pastu aku kuarkan kad yang aku buat tu...aku letak dalam sampul putih yang bertulis khas 'URUSAN SERI PADUKA BAGINDA " ....sambil aku kata , haa..ni surat yang menyebabkan den tensen berhari hari...dia amik...dia bukak...

jeng jeng jeng.....sambungggggggggggggggggggggggg...

hahahahha...acah jeeeeeeeeee...

dia terkedu jap....tersengih....pastu terpandang kek atas meja mekap tu....haaa...ok ok..part ni aku tak yah cita...sensored..orang dh kawin je tau...lalalala

Begitulah adanya...walaupun simple tapi yang penting datangnya dari hati ...ahaks....duit bukan pengukur segalanya walaupun ianya penting...
Related Posts with Thumbnails

Peringatan



Ini adalah blog peribadi.Sebarang pendapat yang saya luahkan di sini adalah dari saya sendiri ,tidak melibatkan mana mana pihak kecuali jika saya letakkan nama pemiliknya.

Sebarang PRINT SCREEN terhadap blog ini adalah dilarang kecuali atas keizinan tuan punya blog. Tuan punya blog tidak teragak agak mengambil tindakan undang undang jika hak persendirian ini dicabuli.

Pendapat penulis tidak semestinya kekal .

Terima Kasih ..

BEN ASHAARI