Dapur Tanpa Sempadan...

Rabu, 6 Januari 2010

HARI INI DALAM SEJARAH ... HIDUP AKU ( FULL VERSION ) !!!!!!

Setelah seminggu aku cuba membakar lemak di perut aku dengan cara berdiet nasi ( tak usik langsung ..ada sekali tu je..ari jumaat lepas...check entri tu balik ..ahaks..malas nak cita dah ) ..dan berworkout ...akhirnya kurus skit aku...tapi masalahnya badan tak bermaya...

Itu adalah kesilapan aku ...bukan tak nak makan tapi tak boleh nak makan...ada sebab lain nape aku tak leh nak makan..bukan tak nak..aku sukaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa makan tapi tak boleh...ada laa....takkan nak cita kat sini kot...ahaksss..

So setelah rehat dari jumaat lepas , semalam aku mulakan workout aku bersama bro aie..ermmm...mmg nazak training bawah dia....penah rasa sekali dulu dan kali ni aku nak cuba lagi...

Aku bermula dengan berjalan kaki dari stsn lrt ke rumah aku...kira kira 15 minit..

Kemudian sampai kat gym lak aku buat kardio dulu...berbasikal , good morning exercise pastu aku layan abs...
Memula aku layan abs ni ok jeee..aku buat sampai 40-50 sekali harung...

Pastu dia datang kat aku...

" ok..bagi aku lagi 10...guna perut !! tak nak guna badan "

Hah sudah...masuk guna teknik ni mmg melemahkan aku...

AKu terus buat la...memula larat la...bila aku nak stop je...dia sound

" bagi silang kiri 5 dan kanan 5...."

Erk...aku telan air liur....mengigil dah perut n kaki aku...tak larat...

Dia g belakang aku..dia tolak slow slow...

"buat rileks je...guna perut tarik..jgn guna badan....tak yah rushing..biar skit asal cara betul "

arghhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhh ...Allah je la yang tahu betapa terseksanya aku masa tu....walaupun dah masuk tahun ke 9 aku dalam gym ni tapi bila workout ikut prosedur , mmg aku hancussss...tak larat siuttt..

Dia suh aku buat 4 set !!!! huhu...mmg kejang perut aku..

Dah la tu..aku sorang..ikutkan aku ada partner..leh selang seli ngan dia...kira leh curik rehat la jap..

Pastu dia ajak g belakang lak..training lower abs...huh...masak aku !!!! ...member aku tak sampai lagi....aku dah mula fenin....

Kat belakang ( seperti gambar dibawah ni ) , aku kena layan lower abs...iaitu otot perut di bahagian bawah...kasi mantap n cun la kalau bukak baju tu..hahaha..kononnya laaa

Yang ni pun kena buat 10 x 4 ...

Nampak mudah tapi tak..sebab nak angkat kaki tu , kena guna otot perut..haaa....bukan senang beb...terseeeksa akuuu....

Nasib baik time ni member aku sampai dah...dapat curi angin skit...


Bila aku dah abis yang tu , aku dah semakin pening ..aku rasa sebab tak cukup makan dan penggunaan tenaga yang lebih semalam...

Aku kena bergayut lak..nampak mudah..tapi tak leh guna kekuatan tangan ! kena guna bahagian belakang badan ..haaa..camana tuuu...perghhh



Masa ni menggigil dah tangan...dah tinggal 10% je tenaga aku...

Start main chest ..huhu...tak mampu dah..dah berpinar bijik mata...aku lari keluar sebelum aku pengsan dalam tu ! hahahaha...sejarah beb..aku tak penah jadi gini !






Tengok !! dah tak laratttt....tersadai akuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuu
Aku merangkak keluar....tak mampu teruskan perjuangan kuuuuu....minggu depan la pulak..hahahhaha..sah sah bengang bro aie..

Aku g lepak luar..hahaha...tak kisah dah apa org nak kata dah..hahaha...

Aku lepak ngan sorang mamat cina ni..brandon nama dia..badan dia mmg besh dah..tu pun datang untuk maintain jek...sementara tu , bro aie belasah member aku tu sorang..hahaha..sori bang..tak laraaattt

Azan maghrib jek..aku gerak balik..huhu...ni kira sempat bergambar lagi ni..hahaha


Yearghhh..arsenal...(sokong bila menang jek ..huhu )

Aku mmg dah ' fancheettt (pancit ) ' abis dah ....kat umah mak aku , mengigil pala lutut semua...

Dalam kul 8 malam , aku nak gerak balik..teringat aku tertinggal payung kat gym..kena patah balik...beb , semua ni jalan kaki jeee...guna lagi tenaga...masuk apa pun tak ! keluar lagi...haaa
Patah baliiiikk..amik payung milik wife aku..huhu...kalau aku nye..aku tak kisah...bior leee...

Pas amik tuu...terpikir , nak jalan kaki ke lrt lagi atau naik teksi ? ...ermmm..
Tak mampu dah jalan kaki...naik je la teksi..huhu..

Sampai kat erl bandar tasik selatan ...aku tengok papan pemberitahuan elektronik...aku ada 0 MINIT ( KOSONG ) untuk ke landasan erl !!! biasanya untuk sampai ke landasan tu mengambil masa 5-10 minit tapi aku ada 0 minit .. bermakna erl dah nak sampai..ada dalam 20 saat je lagi ...waaaa..takkan aku nak tunggu lagi erl berikutnya yakni lagi 25 minit..dah la lapar ...mana bleh...aku jolok tiket....dengan kasut kerja aku..seluar slack....bag sandang..aku pecut... dushhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhh dengan lajunyeee...

kat atas jejantas tu...erl dah sampai..waaaaaaaaa...tamoooooo..aku pecut laaaaaagiii...

Kat rumah...aku dapat makan kenny rogers..ahaks...setengah ekor je..ok la...kenyang dah...legaaaaaaaaaaaaaaaa....

Hehe...mesti korang tensenkan..aku sempat ke tak sempat naik ? ..tah..tamo cerita..korang bayangkan sendiri ek..ahaksss

Moral diet aku .....camana pun kena gak makan ! walaupun tak nak makan nasi , still kena makan sesuatu untuk ganti..jgn ikut aku sebab aku ada sebab tersendiri... ;)


Related Posts with Thumbnails

Peringatan



Ini adalah blog peribadi.Sebarang pendapat yang saya luahkan di sini adalah dari saya sendiri ,tidak melibatkan mana mana pihak kecuali jika saya letakkan nama pemiliknya.

Sebarang PRINT SCREEN terhadap blog ini adalah dilarang kecuali atas keizinan tuan punya blog. Tuan punya blog tidak teragak agak mengambil tindakan undang undang jika hak persendirian ini dicabuli.

Pendapat penulis tidak semestinya kekal .

Terima Kasih ..

BEN ASHAARI