Dapur Tanpa Sempadan...

Rabu, 13 Januari 2010

SAPA DATANG INTERVIEW ARI NI KAT MM2H

Haaa...ni kalau tak silap aku , aku tak post dalam blog..sebab ni hujung tahun lepas punya kekosongan...dalam 7 orang datang interview setelah ditapis....huhu...

Yang aku kenai..2 orang makcik ni jek..hehe..kenai pun sebab geng dalam FACEBOOK..haaa..baekk punya kabel...hahaha..

Dapat ke tak diorng ? entah le..tunggu je nanti bulan depan...samada dapat ke tak ? rezeki...gaji tak la beso..tapi keje ? hehehe..sempoi ....sebab bos sini ok banget...kan cik dayang kan..hehehe








Siap berposing tu..nasib baik bukan aku yang amik pic ni..aku suh geng kat kaunter amikkan..aku bz skit time ni..huhu..

Kalau nak tau lebih lanjut ..klik MM2H ...untuk jawatan yang aku iklankan ari tu , masih dibuka..sebab interviewnyer belum ada tarikh lagi..haaa..tunggu pe lagiiii...

AKU DISEKSA ..HUHU


Hehehe....kepada semua rakan rakan BEN ASHAARI yang selalu baca blog ini, maaf saya pohon kerana dua tiga hari ni asik dok ngan jawatan kosong je ek..

Ok..jawatan kosong abes dah....tutup dah...hehe..tapi kalau nak apply gak , antar je le resume..mana tau rezeki korang..skang aku kembali ke kegiatan harian aku....

Korang ingat tak lagi minggu lepas dimana aku 'menyerah diri' pada bro aie ? huhu..ari isnin lepas aku bermula sekali lagi membuat latihan dibawah dia..tapi kali ni aku bersedia !! ..makan cukup cukup...aku makan ...keow teow jek..hahahaha

Campur semalam , baru 2x kali training ngan dia...mmg lencun aku la...berpinar pinar n melotop ! apa pun , aku berpuashati...terasa bezanya..huhu...

Semalam....aku bermula dengan kardio...berbasikal dalam 10 minit sebab aku dh jalan kaki 20 minit ..eheheh






Seperti biasa aku kena check facebook aku..mana la tau kot kot ada yang balas status aku tu..kutuk aku tak hengat...hehehe..puji jauh sekali kan..hahahah

Tgk brother neh...rajin je turun gym....ni asik nak diet jee....tak bersenam , mana bleehhh..


Brother Ali ni pun dah bosa badannya..nampak gak perubahannya...

'Taiko' ni haa..penat penat pun turun gym..rumah dia kat damansara..gym ni kat cheras...waaa....bagus tak...tiada alasaaan beb !


Haaa..kalau korang nak ilangkan lemak dipinggang kiri dan kanan..ni lah latihannya...ahaks...lakukan 20 minit sehari pagi dan malam...perghhh...lihaatlaahhh...pinggangkuu..

Neh...muka dia lagi..boring..nexttttt

Ni yang aku tak suka..gayut...nak kembangkan bahagian belakang badan..baru cantik bentuk badan...baru rupa jantaaannn

Selepas aku bergasak bergayut tu...bro aie suh aku layan perut..aku cukup benci walaupun sebenarnya ia sangat berguna...hehehe...parah bebbbb...wa cakap luuu

huhu..aku curik angin...bro aie paksa aku..aku cakap..."aku tua dah la weiii" ..hahahah..mana larat..tapi aku paksa gaakk diri akuuu...mestiii..wajibbbb..kata nak cantik kan !!

"guna perut angkat kaki tuuuu.. !!! "

Akhirnya 'along' sampai...tadi dia kata tak nak datang...bila tengok aku g gym , berkejar dia datang gak..hahahah..mana tahan tengok aku besar sorang sorang kan..

Ingat tak kisah aku dulu ? yang aku nak pengsan tu..haaa..tu la brandon lau....yang aku lepak ngna dia...kat situ gak la aku lepak...huhu..but not today !! hahaha..

Masa ni belum ramai lagi..dalam kul 7 baru ramai..hehehe...tak solat maghrib ke bang..hahaha...no komen...
Latihan lower abs masih diteruskan ..aku dah tak larat...paksa ben paksa..layaaannnn..rileksss
korang tengok mata aku tu..dah terpusing pusingggg beb...tak bley blahhhhh..hahahha
"haa..bagi rasa kat sini..baru cantik "

Hadoii..abis tu..ni lakk...layan je leeeee

Opssss....bukan mudah wat ni beb...guna perut angkat kaki..bukan angkat kaki macam tu jeee...huhu....bukan mudah nak cantik...
Haaaa..tengok muka along ni haaa....sembelit jugak nanti..hahahha

Ok..semalam aku layan shoulder..malas nak letak pic byk byk..korg boring tengok...hehhe...so ni la geng semalam yang turun...ramai lagi tapi tak sampai...
Okek...amacam ??? ada nampak perubahan pada aku tak..baru 2 minggu diet..hehehe...kalau setahun ? pergh...ni bersih beb..tak amik steroid langsung..tapi ramai budak baru dalam gym tu amik la..aku dah nasihat..tapi diorng degil..nak wat camana ???? sapa la aku kannn...

Balik putrajaya..aku makan malam cuma bubur...wife aku masak..hehehe..sama sama diet...bubur nasi...apa la sangat kan..hehehe...tak la menyesal sangat makan....hehe..kasi isi jek..

Pagi ni ?? aku makan nasi kerabuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuu..hahahahhaa....orang banje..makan jeee..petang karang kena belasah lagi aku !!! hahahahahha

KHAS UNTUK WANITA - RED GLOW

NEW VERSION

MASA : 7 LEBIH PAGI
TARIKH : 9/1/2010


Arghhh....malasnyaaaaaaaaaaaaaaaa nak bangun ...dah la ari ni ari Sabtu...nak tido sampai kul 2 petang..blehh ???

Mana blehhh..wife aku dah gegar aku awal awal...ajak g RED GLOW ACADEMY ...nak belajar make up...beria ria dia nak g...dari minggu lepas dok cerita nak belajar mekap kat kawan kawan dia...

Dia kata dia dah lama ikut perkembangan blog Red Glow neh....ari ari dok baca kat blog sorang ni..huhu..mana la aku nak tau..takde masa nak baca blog orang..nak update blog sendiri pun kekadang terpaksa curi masa..hehehe....

Alasan takleh pakai !! masa tu banyak...cuma kena pandai bahagi masa la...jgn bagi alasan takde masa kan...bijak ngan tak bijak je nak bahagikan masa tu..

Dalam kul 8 lebih ..pagi la.. tak sempat nak makan pagi lagi , dah bertolak kat keluar...nak ke Shah Alam...huhu...dah la tak familiar ngan Shah Alam ni...aku print map dari google map...dan berdasarkan pengetahuan aku , paling mudah nak ke Red Glow ni , cari Masjid Shah Alam..haa..mudah jeekk...

Dari Putrajaya, ikut MEX ...kira dalam 920 pagi tu sampai dah la...saja sampai awal sebab nak breakfast mana mana kedai dekat ngan Red Glow..

Mmg cantik..bawah Red Glow tu je dah kedai mamak...cantekk..aku pekena capati ngan milo o jek..wife aku , teh o...tak de selera nak makan...ghairah nak belajar mekap la tu kot..ahaks

Aku sebenarnya masih dalam keadaan mamai..hehehe..ngantuk siutt....tido semalam dah kul 2 lebih...pagi..hehehe..jadi jembalang internet jap..dok cari idea nak update blog..tapi takde idea..bahan tak de..dari aku merapu , baik aku tunggu ada bahan..

Sampai sampai..keluarkan kamera...cam biasa ..tugas aku amik pic..


Kat sini jgn risau la ek....nak makan minum berlambak..kalau korang bawak suami korang pon diorng leh g jalan jalan kat depan tu..ada shopping complex ..ahaks..

korang leh nampak masjid Shah Alam ngan Plaza Shah Alam dari sini...kan senang tu..hehehe...

Sampai kat atas , kitorang disambut mesra oleh Najwa...bussiness partner Arlina..masa ni Arlina takde lagi..Najwa sorang..

Dalam borak borak tu..aku pun g la amik pic tempat ni ha...

Bawah ni , korang leh tengok bilik pengajaran Red Glow...




Aku mcm tak percaya lak..terjebak dalam kancah arena wanita..dari gym ke make up ???? oh tidakkkk..kalu tak kerana wife aku ...hehehe....tak sampai aku kat sini...



Kelas bermula...aku melepakkan diri di luar..update blog ni...special edition.. part 1..
Kamera kat tgn wife aku ..dia amik gambar lak..adeh..bergoyang goyang..ni nak beli kamera dslr neh...hahaha...






Sementara tunggu diorng abis ...aku update blog , fb....huhu...pastu ada makan tengahari...hehe...nasi ayam..sedap la pulak...aku makan skit je la..


Dalam kul 4 lebih gitu , maka selesailah pengajaran untuk kelas pertama...untuk amatur ada dua kelas...profesional ? heheh..ada najwa cerita tapi aku tak hengat..ahaks..kalau nak tau , kena la tanya dia sendiri..

Bergambar kenangan dengan peserta..siap bertukar no tel..tak hengat...ngan aku sapa lak takda sapa nak tukar lak..hahahah..guwau jeee


Kanan sekali tu ARLINA ROSLI...diikuti oleh NAJWA...yang sorang lagi tu ...sendiri mau hengat la kaaannn...ahakss..

Set ni Red Glow Academy bagi...free jee.. ;) tqq arlina..



Kat rumah aku ...ermmmmmmmmmmmm.....penat tak hilang , wife aku dok kalut suh amik gambar ..kenangan katanya....nak kata apa kan..dah dia minat ...

Yang ni dia try belajar mekap sendiri,tp dibantu gakla tang nak pakai fake eyelashes tu oleh najwa..katanya la...


Haa...abis dah...tak tau la kan...bagi yang pertama kali belajar mekap , ok la kan...bukan dah pro pun..baru belajar pegang berus mekap....kalau korang berminat nak tau lebih lanjut tentang RED GLOW ACADEMY ni , ada banner kat belah kanan blog aku ni...di ruangan KHAS UNTUK WANITA.....klik jek....

BERIKUT ADALAH ULASAN KHAS DARI WIFE AKU SENDIRI ...aku tak masuk campur aa...no edit edit..live from Putrajaya :

" happy sgt sbb dpt belajar make up dgn cikgu2 yg sgt baik hati dan mesra, ditambah ngan kepakaran dan pengalaman yg mereka miliki... banyak tips2 berkaitan mekap yg dikongsi bersama dannnn..... yg ptg, jgn segan dan malu utk bertanya...sbb diorang akan cuba ajar sampai kt puas hati:)....
p/s:thank u soo much for both of u... Najwa n Arlina by giving me a wonderful experience:)
Related Posts with Thumbnails

Peringatan



Ini adalah blog peribadi.Sebarang pendapat yang saya luahkan di sini adalah dari saya sendiri ,tidak melibatkan mana mana pihak kecuali jika saya letakkan nama pemiliknya.

Sebarang PRINT SCREEN terhadap blog ini adalah dilarang kecuali atas keizinan tuan punya blog. Tuan punya blog tidak teragak agak mengambil tindakan undang undang jika hak persendirian ini dicabuli.

Pendapat penulis tidak semestinya kekal .

Terima Kasih ..

BEN ASHAARI