Dapur Tanpa Sempadan...

Jumaat, 15 Januari 2010

AKU AKAN PASTIKAN APA YANG AKU HAJATI TERCAPAI - INSYAALLAH ..HEHE

Ni semua gara gara baca Berita Harian..aku ternampak iklan rasamas..tengok ayam masakan ala nyonya tu..huhu..terus terliur aku...

Untuk breakfast pagi tadi aku cuma telan biskut Lexur je...ok la..buat alas perut memandangkan aku cuti workout ari ni...tengahari lak , telan keow teow goreng..aku mintak officemate aku belikan..diorng g Sogo...keow teow kat situ sedap...tak basah sangat...

Pas kerja , aku terus balik Putrajaya...G pasar malam dekat precint 2 tu...huhu..biasanya kat sini aku suka beli keow teow goreng..tapi skang tak beli sebab ada satu kes mengelikan tekak berlaku depan mata wife aku..so dia cop makanan yang di goreng kat situ kebanyakkan tak beberapa bersih sangat..yelah , bukan semua kan..tapi kita kena elakkan kalau boleh..kalau korang perasan , kebanyakkan makanan kat situ semua terdedah...camana tu ?

Ni ada satu cerita ...ada la kawan aku ni , akak la...gi pasar malam..beli nasi ayam....bila balik umah , dengan perut keroncong , dia pun makan la nasi ayam tu..bila dah tinggal setengah , dia beri suaminya lak..kira kongsi kongsi la..bila suaminya nak makan , dia tengok ...cam ada sesuatu kat ayam tu..di peratinya betul betul...sekaliiiiii telur lalat daaa..huhu..

Ok sambung cita lagi...sejak peristiwa yang berlaku depan mata wife aku tu , dia tak nak beli dah makanan yang digoreng kat situ....kecuali bila dah teringin sangat tu , beli je la kan..nak wat camana...sempat la beli kuih cara berlauk dan akok sebagai alas perut ..hehehe..

Pas beli tu , terus ke masjid putra untuk bersolat maghrib..sampai on time...masuk waktu..solat lee...masjid beso...jemaah tak penuh satu saf..ada dua masjid beso kan kat situ..huhu..


Aku perhatikan kebelakangan ini , lampu kat dataran putra ni jarang di pasang penuh...agak malap skit skang..aku rasa kerajaan nak berjimat cermat..huhuh..bagus la gitu kan..hehe...

Settle semua...gerak ke bangi...ke Warta , Bangi..untuk mendapatkan ayam masak ala nyonya yang aku terliur pagi tadi..hehehehe...


Pilih bang ..pilih !! ..hahahaha
Tengok kiri..tengok kanan..nak amik apa ekkkkk...sekali order ....ayam sekoq....tongkat ali....n tofu jepun....hehehe..cukup la...dah rm33....makan seminggu tuuuuuuuuuuuuu...jimat jimaatttt


TIme ni tak ramai lagi orang...dalam kul 9 gitu baru la ramai orang datang ...huhuh..aku makan tinggal seketul kecik je..muak ...kesimpulannya , bagi aku ayam percik rasamas sedap lagi dari ala nyonya tu..hehehe ..apa pun , terlepas sudah nafsu ku itu...huhu

DUA CERITA DALAM SATU - LU PK LA SENDIRI

Tamo berjela jela intro ....aku buat skit je intro...bla bla bla...bla bla bla...haaaa...bla bla bla...mcm mcm la...bla bla bla...ok..sekian intro ..aku masuk ke isi..

Yang pertama....berlaku tadi di pasar malam Putrajaya...huhu...di sebuah gerai ikan ...wife aku terdengar lalu menceritakan kepada aku...masa dia sedang memilih ikan kat situ , disebelahnya ada la seorg lelaki yang berusia ..pakcik tu menyerahkan ikan yang dipilihnya kepada pekerja di gerai tersebut...ikan yang dibelinya tu boleh tahan mahalnya...berbelas ringgit seekor...kemudian pakcik tu meminta pekerja tu mencucinya dengan bersih...korang tau apa dikata budak tu ? dia tengok kawan dia..lalu dia tanya kat kawannya...." kau ada bawak sabun tak ? " ...korang pk la sendiri !


Yang kedua...hehehe..yang ni aku tengok pun geleng pala...ni berlaku di Pasaraya Warta , Bangi...heheh...nape aku ke sana ? tu lain ceritanya....yang aku nak cerita ni...yang ni la...sewaktu wife aku nak kuarkan duit di kiosk CIMB..aku ternampak satu famili ni..dalam kiosk tu...suami isteri bersama 4 orang anaknya...bila si suami ni dah kuarkan duit maka diorg ni bergerak keluar...si suami ni menolak pintu kaca tersebut ..ditangan kirinya memegang anak perempuanya...lalu dibiarkan pintu kaca tersebut tutup terus..dibelakangnya ada isterinya dan 3 orang anaknya yang lain..erk....korang paham tak cita aku ni ? huhu....isterinya terpaksa menolak pintu kaca tersebut lalu memberi laluan pada anak anaknya yang lain keluar manakala si suami tu dah kat depan...wow...lu orang pk la sendiri !! hahahaha...

Ada yang ketiga..tapi tak boleh nak cerita...kalau aku cerita , korang mesti geleng pala punya...ayooo...mmg tak patut gile kes ni...sadis....org nak anak , susah nak dapat anak..manakala yang senang dapat anak , tak reti nak hargainya...haih...begitulah adanya...

FUH..LEGA....

Penat...tu dalam kepala aku...tu semua cuma psikologi jek...sedangkan badan aku masih mampu bergerak lebih jauh...dok pk penattt je..tu yang jadi penat...

Semalam , hari terakhir aku workout...selebihnya akan aku workout di rumah sahaja...barang barang dah ada...latihan ringan je...hehe....

Mesti korang terpk dalam kepala..nape la mamat ni beria sangat ..bukannya gemuk mana pun...hehe..mmg la tak gemuk tapi aku lebih nak menjaga kesihatan..bagi senantiasa berpeluh n elakkan pk yang berat berat..bila kat gym , aku kena bagi kosentrasi pada latihan aku...

So semalam aku buat latihan biseps n triceps sahaja..tak byk rutin pun sebab aku nak kejar masa...sebab pas workout aku nak g Glenneagles Ampang..nak lawat anak buah aku kat sana...

Maka bermulalah aku seperti biasa...berkardio terlebih dahulu...dalam 10-15 minit..

Sempat berborak lagi tu...brother ni bodyguard..sapa ada bran ??? hehehe..bekas tentera tapi skang dah jadi bodyguard bertauliah..huhuh..



Ramai turun gym skang ni...musim membina badan kot...hehe


Ok...aku mulakan yang ini ..tu pun selepas aku layan 'kayu' tu...hehe
Take 5 bebeh !!!!! bergambar sattt



Layan triceps plakkk..ni ok skit..tak penat..still leh layaaaannnn...buat slow slow jee..tu yang parahh..tak leh laju laju..



Hehehe...brother ni ? aku tak leh komen ..nanti dia baca , abis aku..

Hehehe...diorng ni ? aku tak berani nak join...mau pengsan dikerjakan diorg nanti...tak sama level beb...heheheh...diorg tengah prepare untuk pertandingan dalam bulan 3-4 nanti...huhu..tengok la berapa keping tu...sekeping 20kg..kira laa....bar tu pun 20 kg....ada brannn?

ERk...mamat ni ? hahahha....nak jumpa ? cari dia kat baskin robbin time square...bila jumpa , korang cakap la korang kawan 'cikgu' ..hahaha..sah dapat free..gurau jeeee

Malam tu..aku ,wife aku , parents aku g Gleanneagles Ampang ...mak aku ajak...menurut mak aku , anak buah aku tu ..Adam dapat jangkitan kuman di paru parunya..ermm..


Hehe...sempat posing tuu mamat nehh



Haaaa..dalam kul 10 malam , baru balik...Malam ni tak tau nak g ke tak lagi...penat ..plan nak rehat 3 hari ni..huhuh..banyak kijee...hehehe...

Makin besar lak aku skang ni ek...hehehe... ;)
Related Posts with Thumbnails

Peringatan



Ini adalah blog peribadi.Sebarang pendapat yang saya luahkan di sini adalah dari saya sendiri ,tidak melibatkan mana mana pihak kecuali jika saya letakkan nama pemiliknya.

Sebarang PRINT SCREEN terhadap blog ini adalah dilarang kecuali atas keizinan tuan punya blog. Tuan punya blog tidak teragak agak mengambil tindakan undang undang jika hak persendirian ini dicabuli.

Pendapat penulis tidak semestinya kekal .

Terima Kasih ..

BEN ASHAARI