Dapur Tanpa Sempadan...

Sabtu, 16 Januari 2010

MODEL MAKEUP DIPERLUKAN

Nak tanya....pada sesiapa yang berminat nak jadi model utk demo makeup ( RED GLOW ACADEMY ) . Ni just for fun .tiada bayaran.sekadar untuk mengutip pengalaman dalam bidang ini.. hehe...

Jika anda tak tau nak wat pe pada hari tersebut , boleh la meluangkan masa ...

TARIKH : 17 / 1 /2010
MASA : 2.00 p.m
TEMPAT :UKM, Jln. Temerloh, Kuala Lumpur
Anjuran: Majalah REMAJA dan UKM

jika berminat sila hubungi ,

RED GLOW ACADEMY sila klik banner di sebelah kanan blog ini...

PENGGUNA BROADBAND MAXIS - KORANG SEDAR TAK ?

hAri tu , ada la sorang kawan aku ni..terkejut beruk bila dapat bil tipon maxis ( termasuk broadband ) ...huhu...tinggi giler ....dia langgan broadband yang basic punya...kira murah je la sebab plan untuk update blog n surfing jek....maka dia ni tak puashati la....pergi la laki bini ke maxis centre untuk mendapatkan penerangan tentang bilnya itu..

Setelah penerangan diberikan , maka ternyata kesalahan di pihak dia sendiri...sebab dia tak baca betul betul penerangan yang ada dalam web maxis broadband tu...korang tau nape ? huhu..ari ari dia bukak youtube...berjam jam lamanya...dia tak tau yang unlimited tu bukannya pakai la berapa lama sekali pun namun harganya tetap sama...salah tuuu..kalau kita amik 1gb , maka jumlah yang digunakan hanya 1gb ( ye ke ? aku rasa cam tu la kot ) ...aku ingat dulu , guna je berapa lama n download je apa nak download..rupenya idok gitu..huhu....nasib baik aku guna untuk blogging n fb jek...jadi pada yang guna broadband maxis tu , korang hayati sendiri ek...

What causes heavy usage?

  • Streaming audio and video
  • Watching videos or listening to audio online can use up a lot of your monthly usage volume. Video requires much more data than audio, but some people listen to online radio stations all day long, and it can add up. Video hosting sites use multimedia heavily, which means they tend to use up a lot of your monthly volume.
  • Large file downloads from file hosting sites
  • Files on file hosting sites vary in size; some can be as large as 100MB or more. Reducing downloads or only downloading compressed files can save your usage volume.
  • File sharing
  • Peer-to-peer (P2P) file sharing applications can also take up a great deal of your usage volume. This is not restricted to downloads but also files that you upload.

Jangan ingat korang boleh online 24 jam non stop ...dengar radio online non stop..semua tu diambil kira tau...

Jadi untuk mengurangkan $$$ nanti , ni tips yang diberikan oleh maxis ..

Tips to reduce usage?

  • Disconnect from the Internet
  • This is the simplest and most effective way to save usage volume. If you are NOT using the Internet, just disconnect.
  • Exit applications fully
  • Many applications, especially P2P applications, do not terminate when you click the Close button. Instead, they are actually running in the background. One way to determine whether they are still open is to check the system tray in the bottom right of your computer’s desktop (where the clock is) to see if the application icon is still there. To properly exit the application, you typically have to click the right mouse button on the icon in the tray and choose ‘Exit’.
  • Compress large file
  • Emails with photos or other files attached are generally large in size. Before sending large email attachments, compress them to reduce their size. You can do this by checking if your operating system has file compression capability. If it doesn’t, obtain a file compression program like WinZip.
  • Significant web surfing
  • While web surfing does not usually create excessive usage, frequent web surfing can cause a significant amount of usage volume to mount up. One way to reduce your usage volume is to increase the size of your web browser cache. This allows your computer to access files from your hard drive instead of the Internet and thusly reduces data downloading. The most important thing is to keep track of your usage so that you can use the data allocated wisely.
Untuk broadband jenama lain , aku tak tau..hehehe...keterangan lebih lanjut .. klik MAXIS BROADBAND

JAWATAN KOSONG DI MM2H , KEMENTERIAN PELANCONGAN MALAYSIA

Dah ditutup ... sekiranya ada lagi kekosongan , akan diberitahu kelak ..terima kasih .
Related Posts with Thumbnails

Peringatan



Ini adalah blog peribadi.Sebarang pendapat yang saya luahkan di sini adalah dari saya sendiri ,tidak melibatkan mana mana pihak kecuali jika saya letakkan nama pemiliknya.

Sebarang PRINT SCREEN terhadap blog ini adalah dilarang kecuali atas keizinan tuan punya blog. Tuan punya blog tidak teragak agak mengambil tindakan undang undang jika hak persendirian ini dicabuli.

Pendapat penulis tidak semestinya kekal .

Terima Kasih ..

BEN ASHAARI