Dapur Tanpa Sempadan...

Ahad, 17 Januari 2010

TAK PENAH TENGOK WAYANG KEEEE?

Ni terjadi pada 2008 ( seingat aku la.. )....masa tu aku g tengok wayang ngan kawan aku kat klcc..huhu...tengok cita omputih...midnite..ahaks..kawan aku ni laki laaa..cikgu...kan din kan...bukan hang..si pie tu..

Tunggu punya tunggu...dipanggil la masuk ke dalam panggung...dulu mmg aku suka tengok midnite ngan member aku ni sebab pastu leh lepak kat Pelita Klcc..hehe..cuci mata ..

Aku tak hengat la cita apa aku tengok tapi yang aku nak cita ni bukan pasal cerita tu tapi cita yang ni ...oh ya..kalau tak silap aku cerita action..huhu

Bila dah masuk...sebelah aku ni kosong la....ada tiga kosong..tak silap aku duduk tengah-tengah...bila dah start , masuk la ketiga tiga orang tu...sebelah aku ni laki duduk...dua lagi perempuan berdasarkan perbualan diorng ..biasa la aku..telinga lintah ..

Dah la masuk lambat...bila dah masuk , bercakap lak..adoiiii...cerita best , boleh lak berborak dalam tu..last last kawan perempuan dia suh diam..diam la jap...lega aku...huhu...

Cerita dah masuk intro ni...sekaaalii....lelaki sebelah aku ni jadi 'pengulas' cerita tu laaakkkk....dia ulas mengarut betul....antara yang aku masih ingat ...."skrin rumah besar lagi dari panggung ni ' ..adoiii....pastu dia ulas lagiii dan laagiii dan laagiii...

Aku toleh ke arah dia....dia tengok aku...gelap...aku tak nmpk muka dia...darah aku dah mula didih dah ....

Pastu dia cakap lagiii...Ya Allahhhh...sabar je laaaaa...

3x aku toleh kat diaa..last last...aku bersuara ..." TAK PENAH TENGOK WAYANG KE ?? KALI PERTAMA MASUK EH ? "

Terus dia diam pastu...

Bila dah abis cerita tu...sebelum lampu bukak..sebelum aku tengok muka dia..sebelum aku bengkek , aku ajak member aku gerak terus...

Kat tempat parking motor tu..member aku tanya aku....

" Hang sound dia apa ? "

Aku cita kat dia ...dia kata dia dengar..pastu dia tanya aku ..

"Hang tau tak sapa dia ? "

" Mana la aku tau ..gelap "

" Tula Z**** Raja Lawak... "

Huh...patut la cam sakai..kat dalam tv pun loqlak ..kat luar pun haprak....tak lawak langsung !

CAMANA NAK SLIM TAPI MANTAP ?? JOM ...

Ada yang mintak tips dari aku..camana nak berketul ketul dan dan pada masa yang sama , tamo buncit ..zaman skang ni , macam macam ubat ada..minuman...nak segera turunkan berat badan...mmg aku tak nafikan , ada yang berjaga..tapi tak best kalau sekadar turunkan berat badan , badan lembik...nak slim n cun kan...mantap je body tu..haaa

ini gambar aku masa bersanding pada Nov 30 , 2008 ..baju masa ni ...size M ...sedangkan aku sebelum tu , baju aku semua size XXL atau XL ...masa try baju putih ni...panjang lengan , atas pergelangan tangan..singkat ! huhu..shoulder aku besar sangat..kena kuruskan sikit..

Ni pic aku pada hujung 2007 ...kurus je perut tu kan..nampak best..tapi nak buat ??

Ramai ingat dengan diet leh jadi...bagi aku ...corak pemakanan dan disiplin senaman tu penting..seperti entri entri aku sebelum ni...aku dah ceritakan bagaimana aku jaga pemakanan aku tika itu..so ni rahsia kedua aku..bagaimana dapatkan perut yang cun...berbentuk ...aku buat bridge....kat bawah ni ada lah cara bridge dilakukan ....wahai lelaki..kalau nak buat ..buat time pagi n malam sebelum tido....kena ingat..nafas kena betul...kalau tak faham gak..korang google , cari brigde workout ...
Ni tips untuk wanita lak..korang leh baca kat Valarie Waters blog...mmg bergunaaaa......tak ikut rugi...takat diet atau puasa je pun tak guna...Islam galakkan bersenam juga..demi kesihatan..klik ni haaa VALARIE WATERS ...SEMOGA BERJAYA !!!

FACEBOOK ACC !

- gambar ni takde kene mengena dengan tajuk !

Aku rasa ( bukan perasan tau ) ada yang nak add aku dalam sebagai friend dalam listnya..untuk pengetahuan saudara saudari , acc BEN ASHAARI II yang saya gunakan sekarang ni dah full house...tak leh nak sumbat dah..tak tau nak delete sapa ....maka dengan itu saya telah wujudkan satu lagi acc peribadi saya yang mana khas untuk kawan kawan blog dan GENGBLOGGER ..boleh la search BEN ASHAARI ...( BEN ASHAARI , BEN ASHAARI II ) ..dan pada yang minat body building ..boleh la add BIONIC GYM...semua tu acc aku...

Untuk wanita lak...ada KELAB WANITA dalam FACEBOOK tu...kalau nak promote business ke..ada masalah peribadi n nak tanya pendapat kawan kawan , boleh la join group tu...

Utk blogger yang nak promote blog ..ada KELAB BLOGGER....

Dan saya sendiri ada kelab sendiri..hehehe...BEN ASHAARI BLOG ..tujuan adalah untuk menyebarkan maklumat dengan pantas bila ada info yang memerlukan jawapan dengan segera...

Apa lagii ??? add leee....

OPERASI PEMBERSIHAN !


ERmm...geram tgk selut selut kat kereta wife aku nih...rasanya selut tu dah bertapak kat kereta tu selama 2 minggu..huhu...berdebu jek...kira kalau nak buat lulisan abstrak kat body keta ni amatlah dialu alukan la...

Pagi ni lebih kurang dalam kul 12 tengahari ( pagi ???? erk ) aku memulakan operasi setelah puas membelek blog aku....aku tak puashati betul ngan pic header aku tu...dok la ekjas macam macam....

ni antara yang aku dah buat..tapi aku tak puehhh hatiiii...gambar aku yang cun banyak kat opis..huhu....sejam buat..last last kembali guna gambar lama...esok p kije baru buat laen..huhu

Pastu turun makan roti sat...huarghhh..lapaq...kul 11 baru bekpas...tido semalam kul 2 lebih..uhuhu..tido tak lenaaaa..aku mimpi hantu..untuk kali pertama aku jadi seram giler..sebab antu dia amatlah mengerikan...aku tersedar dari mimpi..tengok jam baru kul 3 pagi...gelap..huhu..aku tarik selimut ..tarik kaki..mana tau la kan ..ada jue-on kat kaki aku ke...masukkan dalam selimut..

Sekali aku terasa..ada sesuatu kat kaki aku...hah sudah..dari tapak kaki...nak ke betis...gulp !....aku dah tak lena tidoooo....huwaaaa

Pas makan pagi tu , aku pun ambik baldi , sabun n semua bahan bahan untuk basuh keta laa....jeng jeng jeng....malas ??? biasanya mmg aku malas....untuk pengetahuan korang , ini adalah kali kedua dalam hidup aku , aku basuh keta !! dulu masa kecik kecik , aku basuh bas sekolah...high level terus..apa kelas kereta kereta neh !! hahaha..



Jgn tengok kaki aku ye..aurat tu..malas nak edit....tengok dosa..aku pun dapat gak..tapi aku dah warning neh..jgn tengk !! tengok atas jek..

Ni pun sama..jgn tengokkk..ye laa...aku letak sebab aku nak bagi geng laki tengok...geng perempuan , sila skip..tengok keta dah la ek..


Jeng jeng jenggg....siap daaah..kan berkilat tu...iskh iskh iskh ..tak ku sangka....3 level tu aku bersihkan...memula aku basuh dulu....pastu aku sabun...pastu basuh lagi...baru aku gunakan bancuhan special aku untuk mengilatkannya...haaaa...

Pada yang malas basuh keta tu...nak suh aku basuhkan ? boleh jee...meh la antar ke rumah aku....amat digalakkan sekalii..sekali basuh , harga kawan kawan..aku amik rm50....sekali ngan breakfast...harga bukan kawan kawan , aku bagi freee..sebab nak jadi kawan kan..hehehe...
BASUHLAH SENDIRI !!!! PEMALASSSS TUULL

PERMULAAN YANG ZERO DIAKHIRI DENGAN 1

Tak paham ? haaaa....aku pun tak paham..tapi tu la tajuk yang terlintas di benak aku sewaktu aku sedang...er...er.....er....menaip untuk update blog ni ler..fikir bukan bukan la tuu...ahaks

Perancangan hari ini...nak g majlis pertunangan kawan wife aku kat Precint 11 , Putrajaya...kawan pejabat dia ...dapat la makan tengahari free kan..hehe

Sebelum tu , sempat la aku mengupdate blog n fb..wajib..hehe

Dalam kul 12 tengahari gitu baru bertolak...sepatutnya pagi dalam kul 10 tadi , aku plan nak jumpa geng FACEBOOK aku, Ady Hazman tapi tak jadi sebab nak g majlis tu la..so aku plan nak tunda ke malam ni jek..


Memula g amik kawan wife aku ..sepasang suami isteri...Asrul n Mieza kat Precint 18..car pool...hehe..kan mudah gitu..g sekali harung...

On the way tu..aku pun tanya laa...apa alamat rumah kawan tu ...wife aku ngan si mieza ni cakap..diorng tau rumah dia kat Precint 11 , dkt belakang stsn Petronas...

Arghhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhh......bukan kecik Precint 11 tu ! melilau la mencarinyaaa..last last aku berenti..nak bukan GPS aku..huhuh...tak sempat GPS berfungsi , dah nampak stsn minyak tu...haih...ada la gak dlm setengah jam mencari...ngan perut dah keroncong dok tercari cari..nasib baik jumpa....kalau tak...singgah kedai mamak je...kari kapla ikan satu mamak !!!

- ni aku dok usha kekotoran yang terdapat di kereta ini....adeh..bila nak basuh pun tak tau..

Huhu...dok tercari cari ni...sambil mengontrol kehenseman daku....hahahah

Ni la Asrul n Mieza....sedang sarat mengandung...wife dia laa bukan laki dia yang sarat mengandung tu...
-kelihatan ramai orang disini....huhu..tempat makan pun penuh...mau makan mana niehhh ? tuan rumah pun tak jemput kitorang makan....

Setelah wife aku ngan mieza ni berjumpa ngan kawan diaorg tu..bergambar la 40-50 keping , maka kitorang pun pulang la...dengan perut berirama ranggae....huhu...
Kitorng pn g la makan kat Bangi...pekena nasi ayam kampung...boleh la..aku sental dua ketol ayam..hehehe....biasa la..selain keow teow , aku 'antu' ayam..ehehe...ayam yang boleh dimakan laaa..bukan 'ayam' tuuu ..

Lepas makan ( diorng banje....tq asrul n mieza ..nanti kitorg banje lak ek ) , maka balik la kitorang ke umah masing masing...g antar diorng dulu kemudian baru balik umah aku..huhu

Semasa lalu kat belakang MOF ( Kementerian Kewangan ) ternampak la bangunan ni..hehehe..hampir siap dah ek..unik rekabentuknya...

Malam , selepas maghrib..aku call Ady Hazman....ajak jumpa kat Precint 8 ...huhu...tu pun sebab aku nak g beli roti untuk esok..aku rasa wife aku saja suh wat gitu supaya aku kuar g jumpa ady..huhu..dia tau aku ni kalau dah duk umah...malas nak bergerak dah..ngadap jeeeee laptop ni..

Aku pun g la ...dalam kul 8 gitu..sampai kat sana...dekat je dari umah aku...aku g beli roti dulu...pastu baru g masuk kat restoran ni...sebelah kedai roti tu..hehe...

Tengah tengok berita , si Ady pun sampai..tujuan sebenar nak jumpa tu , Ady nak bagi cupcake kat aku sempena harijadi dia yg lepas..hehehe..

Aku order maggie goreng ( hehehe..lepas stim..lama tak dapat ) manakala Ady lak...roti canai kosong..huhu...borak la mcm mcm...oh ya..adi ni aku kenal dalam facebook...hehehe..so ni kali pertama aku jumpa dia la..satu kegemaran iaitu masuk gym..ahaks...workout laaa..



Ni lah cupcakes yang dia bagi tu....thanks bro..hehehe ....aku nak amik pic dia..tapi takut dia segan..so tak jadi la..maybe lain kali..so aku amik pic dia kt dalam fb dia...hehe

Pada gadis yang single dok mencari bakal suami...amatlah disyorkan abang Ady kita ni..single mingle...stabil dan lembut orang nya...kira leh cucuk idung la nanti..hahahha...hensem ? tu dah tentu....baekkk punya puji...10% ar bro... hahahaha..berminat ? sila add ADY HAZMAN..no tel 012 - xxxxxxxxx ....tu tanya dia sendiri..hahahahha

Ok la....dlm 9 lebih , baru balik..keadaan di Putrajaya , hujan renyai renyai.......huhu..ok ok ..aku nak g layan citer antu kat astro..daaaaaaaaa..terima kasih kerana sudi membaca.... ;)

Ni la abe ADY HAZMAN.....amacam ??? sila hubungi saya jika berminat...Ady...control senyum tu skeet...
Related Posts with Thumbnails

Peringatan



Ini adalah blog peribadi.Sebarang pendapat yang saya luahkan di sini adalah dari saya sendiri ,tidak melibatkan mana mana pihak kecuali jika saya letakkan nama pemiliknya.

Sebarang PRINT SCREEN terhadap blog ini adalah dilarang kecuali atas keizinan tuan punya blog. Tuan punya blog tidak teragak agak mengambil tindakan undang undang jika hak persendirian ini dicabuli.

Pendapat penulis tidak semestinya kekal .

Terima Kasih ..

BEN ASHAARI