Dapur Tanpa Sempadan...

Selasa, 19 Januari 2010

AKHIRNYA DIRI SENDIRI YANG BODOH !

Baru sebentar tadi aku lepas mengamuk...mengamuk sebab Bahagian Kewangan call aku ..mintak salinan ic aku...nak lengkapkan segala dokumentasi yang aku baru serahkan pada Bahagian Sumber Manusia...rasanya dah serahkan kat diorng awal tahun ari tu..

Ni mintak lagi ! ...menurut orang tu , salinan ic aku tu hanya bahagian depan ! ...Depan je ? mana boleh !! aku fotostat sendiri tu...depan belakang aku bagi ! ...Aku suruh kawan aku yang jawab telefon aku tu pass kat aku..bagi aku cakap sendiri...tapi orang tu tak nak..takut kot kena marah..tapi dia kata mmg depan je...huh !

Aku malas nak bertekak...aku g fotostat sekali lagi dengan mulut tak henti membebel..pot pet pot pet...arghhh...kill kill kill..die die die...pot pet pot pet...dalam bilik fotostat...yelah..mana tak tensennya , dah nak masuk 3 minggu dok urusan yang sama...ari tu dokumen yang aku bagi , tah mana diorng salah letak..pastu kata aku tak bagi ! sapa tah hangin ?? habaq mai....pastu tau tau kata jumpa dah..atas meja orang lain...huh..mana la aku tak dapat darah tinggi...asik nak hangin je..hahaha..bengong tul aku..

Lepas aku fotostat...solat dulu..kasi tenang jiwa skit..hahahaha...pastu aku g antar sendiri...
Sampai kat orang tu..aku pass...nak je buat kat dia ...WEKKKK ! ..tapi kurang hajar lak kan.tak baik..dosa....dia buat keje dia jeeee...poyo tul la ko neh ben !! banyak songeh !..huhu

Pastu aku turun bawah...aku still tak puashati..aku bukak semula dokumen yang penah aku bagi diorg ..aku buat salinan setiap dokumen yang aku bagi pada diorng...takut takut kes kes gini la..hilang..

Aku bukak laci aku..haaa...ni ha dokumen tu...huh ! nak marah ni..siap ada bukti...Aku kuarkan borang borang tu...salinan ic aku belakang...Huh !!

Jeng jeng jeng...

Aah laaa..ada bahagian depan je...aku tak fotostat belakang..hahahahahhaha...aku hangin tak pasal pasal jeee...hahahahaha....nasib baik tak marah minah tu...kalau tak ??? aku gak yang kena marah balik...hahaha..Malu beb..malu...hahahahha

Moral cerita ni....sebelum nk amuk ..korang check dulu apa kes tu...kalau terbukti..baru amuk satu malaya ! kalau tak...duk diam diam ...karang blog lagi besh !! hehe

Kepada minah tersebut..saya minta maaf ek..hahahaha...bodoh tul aku...betul la kata wife aku..aku suka beno wat keje bodoh..hahahahahha..

TERIMA KASIH !! PART 2 : LIVE FROM PWTC

Lepas aku setting email untuk bos IMIGRESEN MM2H , aku pun kuar dari pejabat tu..aku tengok ada satu mamat kulit hitam ..segak bergaya..tinggi gitu..ala ala Will Smith..pergh...aku dah la minat dia..mmg hensem la...wehhhh..aku puji sebab dia mmg hensem...bukan sebab aku gay daaa...aku kan suka puji orang disamping mengutuk ...kira seimbang la kan...

Ok ok..sambung...bila aku kuar dari pintu kaca unit imigresen tu , dia pandang aku...tak sampai 2 saat...pintu lif terbuka....kebetulan pintu tu depan dia je..dia pandang aku ,pastu tunjuk arah lif tu...dan dia cakap kat aku.."going down ?? " ..aku anggukkan kepala...dia tersenyum...dalam lif tu ada orang gak...Aku dengar dia cakap ,'thank you' ..hurmm..

Bila tiba kat tingkat 4...aku bergerak ke seberang lak..nak naik lif ke opis aku...dia pun sekali....so tunggu la..1 minit kemudian lif terbuka....ada la 3-4 orang...seorang perempuan yang tersalah tingkat berada dalam lif tu..dia tolong tekan bukan 'open' ...masuk si mamat tu , dia cakap kat perempuan tu ," thank you" sambil tersenyum lalu tekan butang 38...tak silap aku tu pejabat UMNO...hurmmm....

Kesimpulan...dulu aku pelik la napa ramai gadis melayu leh jatuh cinta ngan spesis diorng ni....skang aku dah tau...hurm...kena yang bagus bagus...mmg diorng akan kelihatan sangat macho n kacak...ngan bentuk badan n rupa walaupun berkulit hitam , mereka tetap kelihatan amat segak n mesra...tu spesis yang bergaya ..bab poket , tu den tak tau la...

TERIMA KASIH !!!!!! TERIMA KASIH !!!!

Huh...sampai kerajaan kena buat iklan untuk rakyatnya belajar mengucapkan TERIMA KASIH ! Arghhhh..susah sangat keeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeerrrrrr...

Aku tak tau la berapa kali nak cakap pasal ni...kadang kadang sampai naik sakit kepala tengok manusia yang sebangsa aku ni tk tau mengucapkan terima kasih ! bukannya muda lagi ...dah berumur pun...

Ya bagusnya ni...aku keje di kementerian pelancongan..patutnya pegawai dan kakitangan perlu rajin senyum dan mengucapkan selamat , terima kasih atau memberi salam...tapi ???? majoritinya ??? ermmm

Dua hari ni...haih....aku sampai awal opis..bila aku masuk lif..aku ternampak sorang dua berlari lari nak kejar lif...yang aku pun beria la tekan butang ' open ' ....

Dia masuk....berdiri ngan muka selamba.....TERIMA KASIH pun tidak !!! apa punya mangkuk laaaa ....Pintu tu dah nak tertutup...orang dah tekan dengan cepat kasi bukak...dia masuk tanpa rasa bersalah ,berdiri gitu je..apa dia ingat orang dalam tu jaga lif kee ????

Orang lain pun nak cepat gak..cuba la mesrakan diri tu dengan tersenyum lalu mengucapkan terima kasih..tak la orang sakit hati ! haihh..bukan la kemaruk sangat nak diucapkan TERIMA KASIH tu tapi berbudi bahasa la...orang melayu terkenal dengan budi bahasanya....

Ni kalau ngan pelancong asing , abis tunduk sampai ke lutut ...sengih sampai ke ubun ubun kepala !!! Huh !! Apa daaaaaaaa
Related Posts with Thumbnails

Peringatan



Ini adalah blog peribadi.Sebarang pendapat yang saya luahkan di sini adalah dari saya sendiri ,tidak melibatkan mana mana pihak kecuali jika saya letakkan nama pemiliknya.

Sebarang PRINT SCREEN terhadap blog ini adalah dilarang kecuali atas keizinan tuan punya blog. Tuan punya blog tidak teragak agak mengambil tindakan undang undang jika hak persendirian ini dicabuli.

Pendapat penulis tidak semestinya kekal .

Terima Kasih ..

BEN ASHAARI