Dapur Tanpa Sempadan...

Sabtu, 23 Januari 2010

BLOG AKU TELAH DIJUAL !

Apa nak buat ? Segalanya kerana wang ! Disebabkan itu lah Blog Ben Ashaari dijual dengan harga mengikut pasaran...kalau nak diikutkan leh dapat ferrari limited edition 7 bijik la..

Pada mulanya perbincangan dilaku atas dasar business tapi segalanya berubah apa bila pemilik barunya bertegas nak memiliki 100 % saham Ben Ashaari Blog...Harga yang ditawarkan adalah amat tinggi...ermmm...terpaksalah menerimanya..

Dijangkakan pemilik baru itu akan memulakan operasinya pada awal petang nanti..tu pun kalau dia rajin la..ni pon tgk dah bantai tidur kat bawah lepas pekena susu...huhu..

Baiklah..dipekenalkan pemilik baru Blog Ben AShaari ...Ammar !!!! hehehe

Untuk merasmikan entri pertama dia ...dia connect to internet dulu mengunakan maxis broadband..

Buruk gile dia kata layout ni ?? dia nak buat perubahan 100% !! sapa nak masuk baca , kena beli tiket dulu...kalau nak baca sebulan , sila post pampers kat dia ...tu syaratnya..

Dia memulakan entri pertama dia....tapi tak sempat nak taip satu perkaataan , dia dah bantai tertido depan laptop tu..maka peluang keemasan itu aku amik !!!

Aku tukar hak milik !! aku amik cop jari dia...tanda pada kertas perjanjian..hahahahhaa..skang blog ini milik aku semula..selain dari dapat duit , blog ini tak tergadai sama sekali...hahahahahha..bijak tak aku ? hehe


Saat saat perbincangan diadakan di Hotel terkemuka di Dubai ..

Perbincangan dilakukan dengan penuh ramah mesra...aku cuba membodeknya..aku tawarkan US$ 1 BILLION !
Diam mengambil masa untuk berfikir...hurmmm


Pk boss...pkkk....hehehe..aku kayaaa..Last last dia tertidur !! laaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa ..............

JANGAN MARAH AAAA...hehehe..

BLOG HINA MENGHINA ?

Lawak tul la...blog cam ni pun leh wujud...

Tapi yang kali ni dia hina Sultan Johor yang baru mangkat...Si penulis blog ni aku rasa mmg saja nak cari ' kebahagian ' dengan berbuat demikian..boleh popular mamat ni..samada pasni dapat makan free ( ISA ) atau bilik free ( penjara ) ..semua tu bergantung la..kalau ada orang report pada pihak berkuasa , maka siasatan perlu dilakukan...ok..aku tak mo bicara bab ni..luar bidang kuasa aku..

Cuma aku nak bicara tentang komen komen yang diberikan kat blog tu...mmg best bila baca..aku rasa kalau anak anak kecil membacanya , sah sah akan menghafalnya ..penuh dengan caci maki...kenyang beb !!

Yang aku peliknya , si penulis tu dah gitu...mencaci...org org yang mengomen pun boleh join memaki sekali ? tapi diorng maki si penulis tu ? ..Sepatutnya kan ...wat tak tau....print blog tu , bawak g balai polis..repot..kalau kita join memaki hamun dia , kita sama cam dia la...wat pe ??? satu spesis ngan dia je la kan ? ..tak memberi pulangan langsung ....

Gunakan akal , gunakan saluran yang betul...aku tak sokong mana mana ...cuma aku ini dilahirkan sebagai orang melayu sedih lihat orang melayu maki memaki antara satu sama lain ...tak cukup kah kita lihat bangsa lain cuba menjajah bangsa kita ? ni kita sesama sendiri nak gaduh !

Sekali lagi..gunakan akal ! ..g je repot polis..abis cita...tau lah diorng wat keje diorng...ni tidak..join da club...maki sana la..maki sini la...cukup tidak matang ....

Bagi aku si penulis dapat hits yang tinggi kerana ni...bijak tul cari peluang...kalau dia terlepas mmg dia bernasib baik la...kalau tidak ? sendiri mau hengat...

Berblogging ni , biarlah memberi infomasi ..infomasi yang tepat , benar dan ikhlas...


kalau korang berminat nak baca blog tu ..ni urlnya..tapi nasihat aku , tak payah la join caci maki ni..buang karen je..korang baca n lihat betapa pendeknya akal yang mengomen dalam tu...haihh

http://adukataruna.blogspot.com/2010/01/dah-mampos-buat-cara-mampos-la.html
Related Posts with Thumbnails

Peringatan



Ini adalah blog peribadi.Sebarang pendapat yang saya luahkan di sini adalah dari saya sendiri ,tidak melibatkan mana mana pihak kecuali jika saya letakkan nama pemiliknya.

Sebarang PRINT SCREEN terhadap blog ini adalah dilarang kecuali atas keizinan tuan punya blog. Tuan punya blog tidak teragak agak mengambil tindakan undang undang jika hak persendirian ini dicabuli.

Pendapat penulis tidak semestinya kekal .

Terima Kasih ..

BEN ASHAARI