Dapur Tanpa Sempadan...

Selasa, 26 Januari 2010

NAK KATA AKU BUH BAJA , TAK JUGAK !

Baik punya memo aku dapat pagi ni..nun dari BPH....aku tak sangka lak rupanya rumput depan umah ni tuan penyewa kena jaga..ikut hati aku , cabut semua..pastu taruk rumput stadium aka rumput carpet tu...comey skit...

Aku bukan tak nak tebas tapi aku nak biar..mana tau berbuah nanti..leh gak makan..tak pun buat ulam..huhuhu..


Ni ha...aku ada 7 hari untuk tebas..neh..tunggu hari ke tujuh baru tebas ..hahahahaha

Mana bangla yang tebas rumput aku ari tu ekkk....upah dia jekk


lalalalalalalala.......

KALAU EMERGENCY , CAMANA ?

Hari ni aku tak g keje..pertama , wife aku tak sihat ..dan kedua , aku nak tolong adik aku...dia nak submit permit ke LPKP Putrajaya ...semalam adik aku dah pergi ke sana..Korang bayangkan lah..adik aku tu tengah sarat mengandung ...due bulan 3 ni...Manakala suami dia lak masih belum abis kerja...Untuk pengetahuan korang , keluarga aku ni mengusahakan perkhidmatan bas sekolah...lama daaaahh..dari aku ciput ke cipan ( kecik ke besar ) ..hehehe...

Adik aku g la ngan ayah aku sekali..suami dia tak settle lagi antar budak...dalam kul 7 lebih tu dia dah sampai kat Putrajaya...dapat tiket no 40 lebih...so tunggu la....korang tau pukul berapa dia start panggil ? Kul 10 pagi !!! Alasan diorng , ramai kakitangan takde..g kursus !! Haih....yang aku peliknyaaa...nombor dah keluar , tapi tak panggil ! Camana boleh berlaku semua ni ? Nak tak nak , adik aku kena la tunggu...bila dah submit...kena tunggu pegawai cop lak....mau mau lepas lunch baru settle ! Abis budak sekolah sapa nak ambik ? Terpaksa la dia balik..Esok katanya dia datang semula...

Nak upah orang suruh buat , satu permit dia mintak RM300...tu untuk antar n amik je tau ! bukan kena jumpa sapa sapa..Adik aku antar 2 permit ! ..haaaa...dah berapa dah ? Tu pasal aku decide nak cuti je ari ni plus wife aku sakit..

Nak dijadikan cerita , dah keluar rumah ni..on the way ke ERL Putrajaya...pastu tak jadi sebab wife aku cakap demam...ermm....takkan nak suh dia drive sorang lak ke ofis...aku kata tak pe la..aku mintak cuti je nanti...suh dia berehat kat umah n aku g antar kan permit adik aku tu...

Sampai umah....aku nak call adik aku..nak tanya dia , suami dia nak ke Putrajaya kul berapa ? Sekaliii....Talian hp aku kena blocked ! Apa kes ni ! Aku tanya wife aku...dia kata dah bayar online thru CIMB Click semalam. .. ni bukan kali pertama ni...kalau tak silap aku , reminder baru dia send semalam...95% guna ...tau tau ari ni kena block...camana aku nak call adik aku ni ? tengok jam dah kul 7...Aku suh wife aku call operator ..tanya apakehenya ..n suh unblocked ..haihh....

Menurut orang tu , 2 hari diperlukan untuk clearkan bayaran secara online tu ! laaaaaaaaaaa..gile keee pee..baik jgn ada online..semua g centre dia je...atau dia kata kata , pas bayar online , call diorng untuk maklumkan ...huk alohhh...takkan nak buat 2-3 kali kerja kot ? apa guna online tu ? masih tak user friendly la gitu..

Pas cakap ngan dia..dia kata bagi 2 jam untuk clearkan sekatan tu...emmm..ok la...aku pun tido jap...

Dalam kul 9 lebih tu , aku try lagi....still disekat...wife aku call sekali lagi...ermmm..kali ni nekad....nak g klcc , tutup terus acc...nasib la...guna CELCOM lak....dengar cita bagus..tah lee..

Selepas membebel dlm 15 minit gitu , dia kata beri tempoh 15 minit kemudian reset hp...ermmm

Tunggu 15 minit...sama gak...wife aku nak call sekali lagi dah...sah sah hangin satu badan tu...aku lak...bagitau dia..kita bagi lagi 10 minit...tunggu la ..sambil tengok tv...dalam kul 10...baru ok..sampai gitu sekali ???? Kalaulah jadi apa apa kat kitorang ? nak harap jiran? sah sah semua kerja...mana ada duk umah diorng...

Aku cadangkan laaa...bila sekatan dibuat....bagi la tempoh 24 jam..hantar sms reminder...beritahu sekatan akan dibuat dalam tempoh 24 jam..ni takat antar reminder bil wat pe...tiap tiap bulan bayar laaaaa...mana ada hutang..ni untuk bulan ni la..bulan ni pun tak abis lagi !!! bengong tul...nak duit cepat..servis haprak...coverage tenggelam timbul !

Dah la dulu dia salah kira....korang pk la..sebulan bayar bil dekat RM400 ! Pakai tak sampai pun...bila wife aku kira semula....tau tau diorng salah kira...bila call ...mmg diorng tk nafikan ...nak dapat duit balik ? tah bila la kan....diorng kata diorg akan tolak dari bil bulanan..ermmmm....mcm mcm !!!

ARGHHHHH......bila dah ok...aku call adik aku , dia cakap suami dia dah settlekan..pagi pagi buta dah ada depan LPKP...HUH !

Cuti aku ? Dok ngadap korang je la jawapnyaaaaaaaa....muahahahahha...i loikeee ( ngan aku aku terjebak guna perkataan ni )

DIET MULA BERHASIL ! KE DAH BERHASIL PUN..

Sejak minggu lepas aku mulakan diet yang kira die hard gak la...lom tahap kill kill die die lagi...kalau diet tahap tu , aku rasa ramai merangkak g keje..hehehe

Diet ni bukan tak makan tapi lebih pada pengambilan makanan seimbang..cam aku buat ni bykkan makan oats , buah dan sayuran ..tapi tak dinafikan kadang kadang terlanjur gak bila dah dijemput lebih lebih lagi bila balik umah parents...kira makan lepas stim je la...jgn lak korang bantai makan lepas nafsu !! tu yang salah tu..abis semua pingggan korang gigit sebab lama tak dapat..hahahaha....

Ni sessi bergambar untuk permulaan 2010..untuk tahun 2009 , ramai tak cun badan...gemuk gemuk semua..termasuk aku..hahahha..so tahun aku nampak permulaan yang baik..ramai beria ria nak jadi pelakon bollywood...hahaha


Hehee..post wajib ni..tiap tiap tahun mesti ada ..

Brandon n Mark....gym ni gym 1MALAYSIA...
Yang pengting apa???? KERJASAMAAAA

Minggu ni abang ni lak kawin..adeh..tapi buat jauh aaarr..kat Raub...sori bang..tak dapek nak g sebab tolong adik ipar pindah..

Gaya Amitahb Bachan lepas belasah penjahat...hhahahah

Ady...ko tengok...pp aku tak tak tembam !! siap nampak tulang pp dah tuuuu...waaaa..

Cameraman sebenarnya nak amik gambar dumbell ni..mamat tu je poyo..

Dulu abe baju merah ni...berperut boroi...haaa..tak sampai dua bulan dah ilang perut..hehehe....skang dia pun dh mula diet..ahaks..go ACU go..
waaaaa...meriahh beb
Biar kurus dulu..tunggu laaaa...

Superman pun g gym ????? CLARK KENT ??? CHRISTOPHER REEVES ?

YESSSS...satu post dari abe abe berbadan raksasa ...tunggu otomen datang ekkk
Lerrr..otomen bersantai kat sini...patut raksasa rileks je kat belakang tuuu..waaa..bergembira merekaaa
"Ben !!..tolong aku..tak larat niiiiii " ..

" sat laaa..nak cover perut niii "


Berat sama dijinjing ....besar biar sama sama besar !


Ni ramai lagi tak datang..lepas maghrib , baru penuh...sehari leh ada dalam 30-60 orang ...dibuka dari kul 6 petang hingga 10 malam...masuk sekali , RM4...Hehehe..murah niiii



ONE BIG HAPPY FAMILY !!!!!! 1 MALAYSIA !!!!
GO BIONIC GYM GOOOOOOOO
Related Posts with Thumbnails

Peringatan



Ini adalah blog peribadi.Sebarang pendapat yang saya luahkan di sini adalah dari saya sendiri ,tidak melibatkan mana mana pihak kecuali jika saya letakkan nama pemiliknya.

Sebarang PRINT SCREEN terhadap blog ini adalah dilarang kecuali atas keizinan tuan punya blog. Tuan punya blog tidak teragak agak mengambil tindakan undang undang jika hak persendirian ini dicabuli.

Pendapat penulis tidak semestinya kekal .

Terima Kasih ..

BEN ASHAARI