Dapur Tanpa Sempadan...

Rabu, 27 Januari 2010

TOPIK BOSAN TAPI MENARIK : CINTA


Ahaks...bila sebut bab cinta...pasti anda tersandar kat kerusi masing masing...mengimbau kembali saat saat bercinta...dari zaman baby hinggalah zaman tongkat ( insyaAllah ) ..hehe...baby bercinta ? zaman tongkat ?? dari kecik sehinggalah tua la maksud aku..

Yang pastinya dalam ingatan ialah zaman sebelum kawin..kan ? sebab dah kawin , perasaan bercintanya berbeza sedikit...Apa yang aku bicarakan ni ialah bercinta bukannya CINTA ...berbeza tu...

Bercinta ni , berdating la...tak kira depan mata , jauh dimata...tapi yang pastinya dengan kekasih...samada kekasih terang , gelap mahupun samar samar...janji bercinta..hahaha...mengong..

Tak kira siang atau malam bila rindu menjelma sah sah cari hp ..call....kalau duk jauh dari keluarga , roger bf/gf ajak jumpa..huhu..dating la kat mana mana fast food yang masih dibuka...tu zaman skang kan...hehhee...open giler...

Bila bercinta ni , semua nampak besh....nampak pelangi jeeee....nampak petir dilangit pun kata ,"wah sayang..cantiknya petir tu kan...." ...pastu dengar guruh lak ..." sayang ..bunyi guruh tu cam suara u la...lunak jeee kan " haaaaa...

Bila dah dalam tangan ? " wah sayang..cantiknya petir tu ! " ...dibalas nya , " u gile ke ?? petir cam tu kata cantik ? nak !@#%!^& ke apa ??? ... " sayang ..bunyi guruh tu cam suara u kan..bingit je tinga i bila u bercakap !! " ...haaaa..nasib la sapa dapat pasangannya gitu..hahaha..wujud tauuu ....tapi bukan la akuuu...

Bila dating ? hehehe..tak makan pun ok..janji dapat tengok muka dia ...kenyang siut tengok muka dia...Bila dah kawin ? Asal tengok muka dia , mesti lapar...hahahaha..

Bila berpakaian ....semua cantik jeeee..pakai baju dari pagi sampai malam pun ok ....bau ketiak yang tengit pun tak kisah..." u pakai perfume Armani eh ?? ..wangi la " ..padahal ?? .. " Dah kawin ??? P dok jauh skit...cam bau belacan ! "

Dan banyak lagi la contoh contoh yang bisa membuatkan si lelaki dan perempuan di luar sana tu takut nak kawin....hehehe....bagi aku laaa , alasan ni semua tak leh pakai !

Ini adalah lumrah kehidupan...cuba fikirkan ....kenapa masa bercinta tu semua nampak indah ??? ini maksud aku bagi yang bercinta tapi belum bernikah....mmg besh.....sebab ? ADANYA PIHAK KETIGA..tu yang bertanduk dua n berekor panjang...baeeekkk punya dia jarum...semua nampak cantik n indah....kenapa bila dah kawin semua ni tak de dah ?? sebab ' dia ' gak !!! ...baek punya jarum supaya rumahtangga tu hancur berkecai....

Best lagi sebenarnya bercinta ni lepas nikah....semuanya halal...nak pegang tangan..nak cium pp..nak cium dahi...dah hak milik mutlak ! takde sapa nak larang ...tapi jgn la pulak buat kat tempat orang ramai..kang kena baling kasut...mmg la dah ada lesen besar tapi jaga la skit..kita ni orang timur...beradab...jgn jadi cam anjing atau kucing...kat mana mana boleh jalan...tak pun macam monyet..haaa....mau itu macam kaaa ???

Ni cuma nasihat pakcik ben yang dah berusia ni....bila bercinta , bagi je 2-3 % je...nak lebih lebih ??? sila la masuk meminang...pastu nikah dulu...baru leh bagi 60%....bila dah tua cam ...ermm...cam atuk nenek tu...baru bagi 100%..haaaaa....

Zaman skang ni , bagi 100% , silap silap ..haaaa....ada gakkkkk yang keluar umah sehelai sepinggang atau siap ada buku 555 dari Along ! ...so berhati hatilah memilih pasangan..jgn main sauk je...asal muka cun , hensem..bawak keta mewah , kad kredit berjela jela...dah sapu buat laki...nak duga bakal laki ni , mudah jer....hehehe...bawak bawak main line masjid...layan kuliah..ceramah setiap malam...ajak g solat berjemaah setiap kali dating...ajak lepak kedai buku...tak pun bila dating je , bawak buku...haaaa...tengok..camana dia punya respon...kalau dia ajak tengok wayang ? hahahahaha....sesekali boleh la..sebelum tengok tu , ajak solat dulu..mana tau kan..hehehe...

Tu je la nasihat pakcik ben yang dah berusia ni...hehehe...DIDENN !!!! BERUSIA SANGATKAH AKU NEHHHHH !!! HAHAHAHAHAHHA

ANDA TENSEN DENGAN 'APPLICATION ' DI WALL FACEBOOK ANDA ?

Ya...aku faham...aku pun cam korang gak..tapi takkan nak marah kawak kawan kita kan..diorng suka semua tu..nak kata pe..dia invite kita je..nak join atau tidak..terpulang la pada korang...

Kan sini korang leh cuba gunakan apa yang aku gunakan...setakat ni alhamdulillah..selain di SETTING nun di atas tu , aku cuba yang ni..tak de sangat la penuh kat wall aku...banyak application baru akan muncul..setiap kali tu jugak korang kena delete...

Untuk memudahkan korang..cuba yang aku tunjuk kat sini...





Kalau ada yang tau cara lain , sila sila la berkongsi yeeeeerr...

Pada kawan kawan aku di FACEBOOK , aku bukan tak nak balas semua tu..tapi nak loading tu lambat..dah la tu , ada temporary file yang memudahkan laptop atau pc dijangkiti virus..huhu..ada baiknya taip je kat wall tu..atau kim terus coklat , bunga , aiskim , bear atau apa saja yang sewaktu dengannya ke rumah aku..kan lagi besh gitu..hahaha..guwau je..

Apa pun..kita di FB ni hanyalah untuk gelak ketawa..tamo tensen tensen ek...aku dah bosan nak tensen pasal FB ni...kalau setiap kali tensen dapat duit , best la gak..ni dapat darah tinggi !!!! huwaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa

P/S : teknik ni menjadi pada application yang berulang kali ..jika ada application yang baru , sila ulangi teknik ni...kalau still ada ...biar je la..tak larat nak delete dah !! huhu

APA KEHE NYA GAMBAR NI ?


Mesti ada yang tertanya..napa la mamat ni suka sangat tukar banner..hehehe...banner aku tu akan ditukar mengikut mood aku..kalau korang nampak banner tu cam sekarang , bermakna aku sedang dalam mood tenang..cool...kalau cam ari tu..gambar aku berdiri tengok ke arah nun tu , bermakna aku dalam keadaan ' tidak pasti ' ..kalau gambar gym tu..hehehe..sah sah la aku rasa aku kurus..hahahha

Aku suka tukar banner ni...sebab menunjukkan perasaan aku dan juga identiti aku...

Aku harap korang tak kisah la ek..hehehe..kang kata tah apa apa mamat ni..asik tukar jeekk...Mmg la blog aku tapi tanpa korang , sapa la aku kan...hehe...



Nak tanya ....setiap kali entri aku ni keluar , kalau korang baca ada tak rasa cam budak kecil yang menulis ?? Tu je ...hehehe..tqqqq

BARU AKU TERSEDAR ..HURM

Semalam ada la aku g jalan jalan masuk blog kawan kawan aku yang glemer di GENGBLOGGER..ermm....menarik blog blog diorng..apa lah sangat nak dibandingkan dengan blog aku ni kan..kan kan..hehe.

Pastu aku singgah lepak membaca di satu blog kawan ni..erm....tulisan dia mengenai blog aku membuatkan aku tersentak dari lamunan...

Perkataan 'berusia' yang digunakan membuatkan aku rasa aku mempunyai jarak yang jauh dari mereka..seolah aku berpangkat pakcik dah..hahahahhaha....cool...

Yelah , aku rasa seperti aku masih lagi 20an..bila berbicara dalam blog , dlm FB ..membuatkan aku senantiasa berjiwa muda...bergaduh , bertekak dengan kawan dalam fb seolah aku ni macam budak lagi...hahahaa..aku terlupa rupanya....

Apa pun aku bersyukur , dalam usia dah gini pun aku masih berjiwa muda dan ramai kawan kawan di FB n blog aku menerima aku ini...

Maybe pas ni cara aku mungkin lain sedikit..mengikut peredaran zaman aku...heheh.

Nak pakai cam ni boleh ???? hehehhe.....

Terima Kasih semua !
Related Posts with Thumbnails

Peringatan



Ini adalah blog peribadi.Sebarang pendapat yang saya luahkan di sini adalah dari saya sendiri ,tidak melibatkan mana mana pihak kecuali jika saya letakkan nama pemiliknya.

Sebarang PRINT SCREEN terhadap blog ini adalah dilarang kecuali atas keizinan tuan punya blog. Tuan punya blog tidak teragak agak mengambil tindakan undang undang jika hak persendirian ini dicabuli.

Pendapat penulis tidak semestinya kekal .

Terima Kasih ..

BEN ASHAARI