Dapur Tanpa Sempadan...

Khamis, 28 Januari 2010

TIPS PEREMPUAN NAK TACKLE LELAKI ? RAHSIA KERAJAAN WANITA !


Mak aihh...tadi entri lelaki tackle perempuan baek...skang dah terbalik ?perempuan nak tackle lelaki lak ?? .. perigi cari timba ? boleh ke ? ..kalau perigi tu ada kaki , apa masalahnya dia nak g cari timba kan...masalahnya cuma bila perigi tu berjalan g cari timba , korang lak lari lintang pukang ! haaa...tau pun takutttt....

Perempuan ni...penuh dengan perasaan malu...itu bagi yang anak dara nun kat sekolah rendah ...bagi yang dah masuk menengah ni aku tak rasa ada dah malu tu ..lebih lagi yang sekolah campur ni..kalau ada pun , leh kira ngan jari laa...ramai mmg ramai tapi yang betul betul pemalu...spesis kalau lelaki datang tegur tu , muka terus merah ..haaaaa..spesis ni la yang susah nak cari....Spesis kalau lelaki datang tegur , dia lak lebih lebih...spesis ni berlambak dah di pasaran..

Ok ok ..aku tamo hina sapa sapa kat sini ..sapa laa aku ....kannn...sat sattt..nyanyi sat..sapa laa akuuu..tanpaa cintammuuu..bagaiiii ....ok ok...sambung....tak kira sapa la..semua wanita ada hati dan perasaan......ni la topik perbincangan kita , perempuan meminati lelaki secara diam ...hehehe..i likeee.. erk..ok ok..sambung ...

Camana seseorang perempuan tu nak meluahkan perasaannya pada seseorang lelaki yang dia suka ? ...PERINGATAN !!!! PASTIKAN LELAKI TERSEBUT ADALAH BUJANG TRANG TANG TANG !!! BUKAN LAKI ORANG ( cam aku ni ) ,TUNANG ORANG mahupun KEKASIH ORANG ( yang ni boleh kot )..hhaahaha...adeh..ada gak aku kena baling ngan selipar nanti...huhu...

Susah sini...terlalu banyak konflik...camana nak pastikan lelaki tu bujang ? laki orang ? duda ? tunang ? anak teruna ? atau kekasih orang ? haaaa...aku bagi tips camana nak tau ....hehehhe...

Anak teruna ni ....yang tak penah ada kekasih..cam anak dara gak...dia punya maluuuuuuuuuu tak hengat...cuba la borak ngan dia..pandang tepat mata dia..haaa..sah sah dia jadi malu..tak tau nak pandang mana....kalaulah rambut dia panjang , sah sah dia pintal pintal rambut dia..huhu...

Kalau anak teruna tu selamba jeee ? sah sah dah takde teruna...hahahahha...guwau laaaa....itu bermakna lelaki berkenaan dah ada ramai kawan perempuan atau dah biasa berkomunikasi dengan perempuan...so camana nak tau ?

Laki orang ? hehehe..ni lagi mudah....dia kalau tengok perempuan muda , macam nak makan orang ...tenung cam leh tembus pakaian perempuan tu ..haaaa..PERHATIAN !! Aku tak tergolong dalam gini sebab aku rabun...hahahaha..selamat siut..hahahah..baik punya alasaaann...
Pastu bila bercakap , penuh dengan kata kata manis....madu pun tak semanis kata kata laki orang ni...bukan apa ...pengalaman beb....setakat pantun dua kerat , tutup tinga pun leh buat arrr...Gaya pun kalah orang bujang wooo....Tu belum senyum lagi ! haaaa...pastu bila bercakap...mesti asik nak tersengih...nak goda sebenarnya tu..hahahaha..pecah tembelang ....

Tunang orang lak ?? ...Spesis lelaki cam ni...mmg bahaya...lagi bahaya dari laki orang ...kenapa ? sebabnya ialaaahhh...silap silap korang hanyalah pelabuhan sepi...singgah sebentar kemudian belayar pergi...janji manis dia lagi besh dari laki orang ...."tak pe , nanti i dah nikah , i kawin ngan u lak...u tau kan i terpaksa kawin ngan dia ...bukan i nak...tapi parents i yang suruh " ..padahaaallll dah sekolah tadika dah bercinta !! tak pasal pasal mak bapak dia yang dipersalahkan !! ...haaa...tapi ada gak perempuan sengal..percaya n sanggup tunggu !! ..aku pelik laaaa spesis ni !....leh caya ngan lelaki berlidah iguana ni ? perghhhh...

Boyfriend orang ? hehehhe...ni satu lagi..tak cukup satu ! nak gak pasang cawangan ! Gaya ala ala romeo must die....tapi tak la teror berlawan cam si romeo tu...bila nampak gf 1 , kecut segala yang boleh dikecutkan !! haaaa..penakut..hahahaha...jantan jantan...camana nak kenal laki ni dah ada bf ?? korang check wallet dia ...pastikan dia mudah dihubungi 24 jam...hehe...jenis ni pandai !! memperuntukkan masa masa tertentu untuk cawangannya yang lain....siap ada jadual waktu tu wa cakap luuu..masa sekolah dulu pun tak simpan jadual waktu gitu haaa...hahahaha...

Ok ...ni satu tips untuk kenal semua makhluk makhluk perosak ni...pertama .handphone....kedua wallet ...ketiga pakaian...ke empat , waktu ...

Handphone....pastikan dia guna satu jeeeeeeeeeeee.....kalau dia guna dua ? huhu....mmgg..ada kata guna alasan business....ok ok...tak peee...korang amik dua dua tu...on kan malam malam...masa dating tu ( bagi lom kawin ) letak atas meja....atau dua dua korang pegang...heheh..mengelabah tak ??? ... bagi yang dah kawin lak ??? on kan...letak kat bawah katil korang...haaaa...ada bran ke tak ??

Wallet..cam aku kata tadi....check..ada tak gambar perempuan dalam tuuuu...kalau la ada n dia bagi alasan tu gambar anak sedara , adehhh ...kalaulah korang percaya , aku tak tau nak kata apa la..sesungguhnya anda antara wanita mempunyai hati suci murni ...

Pakaian ? hhehehe..senantiasa kemas ..bergaya....kalau bujang ? hehehe..korang leh check..korang leh tau...mmg kemas..tapi ada kalanya stokin sebelah lain sebelah lagi lain...bau masammmm...seluar ? haaa..kadang kadang seminggu suar tu jeeee....baju kemeja ? dok berulang yang tu tiap tiap minggu...iron lom tentu kemas tuuu...rambut ? hehehe...kalau bangun awal , smart la...kalau lambat ? ala ala alleycats....kalau dah kawin , sah sah isteri jaga kannn..haa..

Waktu ? hehehe..ni best....berjuta alasan....OT...MEETING...ada discussion ...malam malam lak ...ada perjumpaan umno lak...tak pun jadi sukarelawan jaga taman perumahan laa....tak pe tak pe..korang bagi mukaa dulu....pastu ...satu hari tu ..korang kata la...abang , nak ikut ...boleh ke tak , saya tetap nak ikut !!!! hhehehhe....kalau dia bagi tu...ok la..mmg betul..kalau tak ??? huhu...pkkan kata kata NABIL tu..

Mak aih..aku lari tajuk ni....hehehe..TIDAK SAMA SEKALI..itulah tips tips nak tackle lelaki...pastikan lelaki tu bujang....tengok dia ....senyum...dah...sekali senyum je....senyum tu skit je laaa..jgn senyum cam nak rogol laki tu lak !! ala ala lembuttt jeee..ayu gituuu..haaa...

Bila dia perasan korang senyum kat dia ....kalau dia berminat..dia balas...kalau dia balas ....bermakna...harapan tinggi laaa...

Langkah seterusnya...Pastikan kat mana port dia selalu g makan tengahari ...ajak ajak member makan kat situ...tu kalau yang kerja berhampiran..kalau yang guna public transport cam lrt / erl / bas ( cam aku jeee guna semua ni ) ...korang pastikan kul berapa dia selalu ada ...bila tunggu transport berkenaan , korang g la berdiri tempat dia selalu berdiri..tapi pastikan la korang datang awal ...

Ingat ni !! LELAKI mudah tergoda dengan bauan ...perfume !! perfume akan membuatkan dia teringat sampai .....esok...hehehe...rambut tu selalu bershampoo ..haaaa...ada paheee ? Goda dulu...baru dia akan berani mengeluarkan kata kata bila dia dah tak tahan..haaaa...

Ok....panjang beno ni...tengok la..ada masa nanti , aku sambung lagi..tu pun kalau ada sambutan mengalakkan dari para wanita ...ahaksss..

Amaran untuk lelaki ! Kalau datang perempuan cam ni ...luah perasaan kat korang , dinasihatkan lari sekuat kuat hati...
Bukan apa...takut korang bankrupt je nanti !!!!! Kaki shopping nehhh

HADIAH DARI JOHOR ? ??? SAPA BAGII ???

Semalam , aku terima satu bungkusan dari JOHOR ! ...ermmm...aku pelik ! sapa pulak bagi...huh ! Aku pegang....ermm..lembik jeeek...biar bona nih...takkan bom kot ? lembik ni...ke ada racun apa tu..ala yang diorng takut tu...yang siap letak dalam sampul surat tu...iskh..takkan korang tak hengat kot !! haihh....lem laaaa..

Kalau korang tak ingat , aku lagi laaa....aku kan dah berusia...nyanyuk sudaaa...huhu.....haaaa..racun tu laaaa.....haa..betul betul...ok aku teruskan..

Bila aku tengok..ada nama aku tertera kat situ..mmg la nama aku , kalau tak takkan si rizal tu leh bagi menda tu kat aku....adehh....

Aku takut nak bukak ...aku letak atas meja....aku amik gambar....yela..kot kot bom ke....ada bahan bukti skit....menunjukkan aku tak bersalah...kan kan..bijak tak aku ? haa..ye laaa..aku tau..korang tak yah puji pun aku tau aku bijak...

Kemudian....aku koyak skit skit....hampir 30 minit jugak la aku koyak..macam macam gaya koyakkan aku buat..ada cara kuak kupu kupu...kuak lentang ...terjun papan anjal..tapi paling best aku buat cara koyakan berirama...comey jeee rupe aku...haaa...

Inilah rupa bungkusan itu....


Setelah setengah jam aku mengoyakkan ....maka inilah hasilnya...hehehe

Sekali paste mee bandung laaaaaaa...hahahahhaha..kawan FB aku kat JOHOR bagi...percuma..hehehe....

So sabtu ni aku nak rasa la..suh mak aku masak..semua orang leh makan..kalau wife aku masak , takat aku ngan dia je makan...sapa nak perabih semua..banyak tuuu...lagi pun mmg cadangan dia yang suh mak aku masak..bukan dia malas cuma , aku kan diet skit...takkan nak jadi 'DBKL' kot...nak perabih semua tu..hehehe...

Apa apa pun tunggu ari sabtu ni..sedap atau tidak..aku bagitau korang..kalau sedap ? hehehe..tunggu apa lagi..aku nak order lagi laaaaaaaaaaaaaaaaa....hahahaha...korang tamo ? tu alamat dia tertera kat situ..tak pun kat blog belah kanan ni pun ada haaa..citarasa rinduan..pas makan pasti rindu merindu..auwwww...hahaha...

Terima kasih SITI RAHAYU ABD RAHMAN atas pemberian itu..hehehe....

MANDI BEN MANDI....BAU KAMBING DAH TUUUUUUUUUUUUUUUUUUU...

TIPS UNTUK NGORAT AWEK BAIK..

Walaaahh...hehe...pertama sekali...sori ek...sepatutnya aku kuarkan satu entri berkenaan satu cenderamata yang aku terima dari seorang kawan dari Johor..hehehe...tapi diatas masalah teknikal , entri tersebut akan keluar......bila tiba masanya..ahaks...lagi beshhhh...kan kan..

Ok..tutup kes tu dulu ...semalam , ada seorang sahabat di blog aku meminta tips 'bagaimana nak tackle awek yang mempunyai ilmu agama yang jauh lebih tinggi dari dia ' ....aku faham maksud dia ni...mmg mencabar neh..

Aku tak dapat gambaran lebih lanjut dari kawan aku neh ..tapi tak pe...ni berdasarkan pengalaman aku dan sedikit sebanyak dari pemerhatian aku yang tajam bak helang..cewah..

Ok ok..kita mulakan kelas....aku andaikan yang perempuan ni kawan dalam internet..betul geng ? hehehe...yela..mungkin kawan facebook , kawan blog atau sewaktu dengannya..

Bila berkawan dengan orang macam ni , mmg diorg rajin menegur..suh melakukan ibadat wajib bila tiba masanya...org macam ni mmg best kawan sebab seringkali mengingatkan kita tentang kewajiban kita...yelah kan lelaki masa muda lebih lebih lagi yang jenis 'nakal' tak tau nak abis ni , seringkali 'terlupa' , 'terlajak' dan kerap kali ' sengaja melupakan' ...huhu...aku dulu pun gitu gak..hehe..skang insaf dah..

Ada lelaki yang suka dan ramai lelaki tak suka sebab perempuan tu tunjuk pandai...kira tunjuk alim la..lelaki akan jadi rimas....tapi bukan semua la..aku cita ni segolongan...yang suka ni , akan senantiasa membiarkan dirinya ditegur ..kerana apa ? hehehe...pancing ...perhatian perempuan tu akan diberikan dengan lebih terhadapnya...

FASA pertama ...bagaimana nak pancing perempuan tu agar memberi tumpuan pd kita ?

- Jadi lelaki yang bijak tapi 'bodoh' pada masa yang sama ...maksudnya ....bijak dalam perkara perkara yang mana pastinya dia bukan dalam bidang tu...hehehe....bodoh pula , bermaksud kurang arif dalam bidang yang dia pula mahir walaupun 'ko' mahir tapi buat buat la tak mahir...paham tak ??? haaa...

- Contoh ek....katakan 'ko' mahir dalam bidang IT...sedangkan dia pula berpengetahuan tinggi dalam bidang agama ...bila berbicara , pastikan isu isu tersebut disentuh..mulakan dengan tajuk yang mana dua dua selesa ...bercerita tentang dunia internet....pastu 'ko' masukkan info info terkini yang mana pastikan dia tak tau..bab ni...kena rajin membaca ...hehehe..tapi bila bercerita , jgn terlalu meninggi diri sehingga menidakkan dia ...haa..kang dia ingat 'ko' anggap dia bodoh teknologi lak..haaa....

Pastu...slow slow masuk bab dia lak..tanya dia itu ini...jgn tanya lebih lebih..nanti dia tak selesa...kecuali bila dia selesa bercerita , baru masuk lebih skit...jgn berbalah kecuali 'ko' ada dalil..haaaa....ini membuatkan dia lak terasa ' mamat ni nak kata bodoh tak gak...rajin membaca rupanya..' ..hehehe..secara tak langsung , dia akan kagum kat 'ko' ..hehehhe..



FASA ke dua ...bila dah mula rapat dalam internet ....rapat bermaksud ari ari mesti chatting punya laahh...tak chatting mesti rasa lain...pastikan itu berlaku...ibarat cam memancing....lepaskan tali tuu...pastu tarik....lepas...tarik...pastikan ikan tu ikut..haaa..

Bila dah ikut....pastikan setiap bicara tu tak membosankan ....mesti ada gelak tawa dan kadang kadang serius..menunjukkan bahawa 'ko' ni agak sukar dibaca ..tu penting !! jangan sesekali benarkan perempuan tu baca perangai 'ko' ..dalam erti kata lain , biarlah misteri !!! haaaa....tau nape ??? supaya 'ko' senantiasa dalam ingatannya..ahakss....hehehe...jgn marah aa wahai perempuan..

Oh ya..peringatan !! jgn sesekali tukar no telefon !! biarkan setiap komunikasi tu berlaku dalam internet sahaja...kenapa ? hehehe..kalau dah keluar dari tu , 'ko' pasti akan mudah dijejaki...ada alasan nape aku cakap tu..kita ke FASA ketiga....jeng jeng ...

FASA Ketiga ialah fasa mendiamkan diri.....hehehe....apakah maksudnya ???? hehehe..gini...si pemancing berjaya mengumpan ikan tersebut...lalu ditarik jorannya...bila dah berjaya tangkap ikan tu , dilepaskan ikan semula ikan tersebut....ikan tersebut pasti akan berenang melarikan diri..cewah...tapi ikan tu akan tertanya tanya...' apahal mamat tu lepaskan aku ekk ' ??

Ok...bila dah rapat ...sesekali , 'hilangkan diri' ....apakah maksud hilangkan diri tu ? aku maksudkan dengan menyepi sebentar...tapi dalam diam diam still ikut perkembangan dia..haaaa...tujuan ?? ..kalau benar dia suka atau dah tertarik pada kita , pasti dia akan tertanya tanya..."mana pulak hilangnya si jebon ni ? biasanya time ni dia dah online..ni diam jee ? dah masuk tengahari ni " ...haaa...jgn update apa apa...fb,blog,ym..apa saja laaa yang berkaitan dengannya....hehehe..

Bagi 48 jam....pastu..muncul semula...buat mood cool...atau mood cam ada problem..haaaa..hehehe..kenapa ? kenapa kenapa ?

Takde sebab kenapa..saja je bagi 48 jam...lama skit..jgn la sampai seminggu atau sebulan..sah sah kena tackle dek mamat lain lak...hahahha..

OK..bila muncul....bagi alasan logik kat dia..contoh alasan ..."kalau i online pun , bukannya ada orang cari i..." atau .."saja je ..rehatkan diri dari internet.."

Pastu 'ko' cakap la...." ni online pun sebab nak chat ngan u ! ...rasa cam tak kena lak tak chat ngan u..." ....haaaaaaaaaaaaaaaa....mesti muka dia merah punya...samada dia terkedu atau tak sangka ...haaaa....perkara cam ni pasti berlaku jika dia ada hati atau suka berkawan ngan ' ko ' .. kalau dia tkde hati ? hehehe....cari tuala , tutup muka...lari jauh jauh..terjun gaung terus...hahahaha...

Ok..sambung lagi...dari situ ..kalau dia benar benar suka berkawan ngan 'ko' , pasti semua tips ni menjadi...bila dah masuk 'line' , maka teruskan niat murni tu...kata kalau dapat nak kawin terus kan ? bukan main main kan ??? haaaa....apa pun aku doakan semoga berjaya..hhehhehe...

Kalau dah dapat ...nak tips camana nak kasi terus melekat ngan ' ko ' , sila masukkan yuran pendaftaran dalam akaun aku..tak banyak..biasa aku amik satu kelas..satu jam cuma rm5k...teori n praktikal..ahaks...hehehe..mahal laaaa..pro punya neehhh

Orait...sampai sini..ni rahsia antara kita je tau..jgn bagitau kat mana mana awekz di luar tu...nanti abis teknik teknik aku neh...syyyyyyy ...
Related Posts with Thumbnails

Peringatan



Ini adalah blog peribadi.Sebarang pendapat yang saya luahkan di sini adalah dari saya sendiri ,tidak melibatkan mana mana pihak kecuali jika saya letakkan nama pemiliknya.

Sebarang PRINT SCREEN terhadap blog ini adalah dilarang kecuali atas keizinan tuan punya blog. Tuan punya blog tidak teragak agak mengambil tindakan undang undang jika hak persendirian ini dicabuli.

Pendapat penulis tidak semestinya kekal .

Terima Kasih ..

BEN ASHAARI