Dapur Tanpa Sempadan...

Jumaat, 29 Januari 2010

SAMBUNGAN CARA WANITA TACKLE LELAKI !!

Pelbagai reaksi yang aku terima dari entri yang sebelum ni..berkaitan 'tips nak pikat lelaki ' ..setakat ni semua ok lagi la..takde yang marah lak...huhu...macehhhh...

Tips berikutnya adalah dengan cara menarik rambut dalam tepung..rambut tak putus , tepung ?? haaaa....ermmmmmmmmm...apa kene mengena ekk ???? salah peribahasa daaa...umpama gula dengan semut..tak yah digoda , tapi pandai la semut tu mencari ! ...tapi konsep ni salah dah memandangkan ramai sangat perempuan perempuan cun di luar sana..hehehe..satu cabaran lak nak pikat lelaki...wow weeee...nasib baik aku kawin dah..hehehehh...kalau takkk ???? huhu....membujang sampai tua ..sapa la nak kat aku kannnn...lalalala....saja je merendah diri ni..

Sat sat..sebelum aku terlupa ...ada yang berkata , 'be urself ' ...betul..aku tak nafikan ...jadilah diri sendiri..tapi kena ingat....jadi diri sendiri pun tak cukup kalau perangai diri sendiri tu cam yahudi...awek mana nak lekat ? kecuali awek tu sendiri ada perangai yahudi ! haaa..betul tak ? ni perangai cam yahudi tapi ada hati nak tackle awek perangai cam gadis melayu terakhir ? huhu...
Kena la ubah sedikit cara..ubah perangai..kalau nak yang baik , kena la jadi baik...maksud aku ialah , berubah ! bukan berlakon atau berpura pura ! tak guna berpura pura kerana kelak perempuan tu pasti tau...

Cuba bagitau aku..lelaki nak tackle awek awek bewajah ayu serta berpakaian solehah tapi korang sendiri pakai ala ala kutu melepak kat shopping complex atau cam rock kapak gitu..suar jeans koyak , ada kee awek awek tu nak ? kalau nak pun , sah sah kena ceramah pastu...suh berubah...kalau dapat gitu , alhamdulillah !! ( aku antaranya la..hehehe...terus terang nehh ) ..

Ok...kembali ke tajuk kita...tips bagaimana nak menarik perhatian lelaki yang kita suka tu agar tertarik dengan kita....ok..ni aku bicara secara umum ye..bukan laki kaya atau miskin , pandai atau ngok , pro atau amatur...tak kira sapa asalkan lelaki..pada lelaki yang tak sure lelaki , cuba tengok bawah , sekarang ! ...tengok dah ?? anda pasti skang anda lelaki ? baguihhh...Yang perempuan tak yah la tengok !!!!

Pertama ...pakaian...aku tak la suh korang pakai baju yang berkelip kelip tu...yang siap ada lampu lip lap tu haaa..pakaian senantiasa kemas...kalau berbaju kurung , pastikan kemas...ada bau wangi...kalau lalu depan dia...mesti dia akan mengangkat kepalanya..."wanginyaaaaa...anak sapa niii ?? " haaaa....Jgn terlalu menonjol sangat...maksud aku , pakai baju yang boleh mengundang para 'lembu' mengejar anda !! haaa...seksi maksud aku...hehehe...

Ni satu nasihat aku untuk wanita wanita ek...kalau yang dah seksi tu , aku taknak sentuh...ni khas untuk yang bertudung ...sebenarnyakan lelaki suka tengok yang 'free' ...korang tunjuk , laki tengok...bila suh beli , laki tak nak..dia cari yang 'mahal' ...wat pe nak beli yang dah satu malaya dah tengok ??? faham tak maksud aku ? tak paham gak ??? tak paham , g tanya pada yang paham...

Kenapa aku tuju pada wanita bertudung ni ?? Aku rasa ramai tau ...Wanita melayu Islam yang masih mentah umurnya ni , mmg best ditengok dengan hujung hujung mata..mana taknya..atas bertutup ngan tudung yang berwarna warni..ayu jee beb !! tapi bila tengok pakaian ?? Perghhh...ketat sana sini ...tu yang buat orang lelaki suka tengok....freee !!!! diorng tak nampak apa yang ada kat dalam tu tapi diorng akan mengimaginasikannya !!! haaaaaaaaaaaaaaaaaaa.....lu orang pk la sendiri !!! Lelaki jenis ni tak suka yang bukak bukak...kalau dah terbukak depan mata , diorng tak nak tengok...diorg suka tengok yang 'sipi-sipi' gitu ....ramai spesis ni...

Bagi yang betul betul menutup aurat seperti yang disuruh dalam syarak , alhamdulillah...tapi anda masih belum selamat....senantiasa jaga pemakaian anda...mata jahat lelaki senantiasa menanti peluang ...hehe...

Kesimpulannya , 'ayu' bererti dari sudut rupa .. tidak semestinya cantik je tau !! ..muka tu kemas jee....haaa..kemas camana ??? amik cermin..tengok sendiri...hehehe..

'Ayu' dari sudut berpakaian ...seperti yang aku cakap tadi tu haa...jaga pemakaian anda...jgn jadi 'murah' ...Rugi beb !!!

'Ayu' dari sudut perwatakan....Kalau dua dua diatas dah ok , tetiba sampai kat perangai , perangai cam mak gajah ilang anak !! bila cakap terjerit jerit sana sini..asik nak tinggi suara...tapi pun bila ketawa , cam pontianak mengilai...WAKAKAKAKAKKAKAKAKA....haa..tak sesuaiii....dah cun tapi giler !! ...bukan cun giler...

Apa pun , ini semua cumalah pendapat aku jeekkk..jgn marah atau terasa hati ye.guwauan semata mata ...

Ok...sampai sini ek..nanti aku sambung lagi...satu satu la yeee...

Pesanan untuk para lelaki : Jangan sesekali cari gini..bukan pe ...aku risau dia lak jadi bodyguard korang !!!

PEMILIK BLOG BEN ASHAARI MASUK HOSPITAL !

Dah seminggu dia demam...menurut ayahnya yang sebentar tadi di'interview' oleh aku , dia dah dapat selsema dari malam jumaat lepas...esoknya diorng datang tido umah aku kat putrajaya tu..sebelum perjanjian pertukaran hak milik blog dilaksanakan ..

Semalam , tengah besh besh mengupdate blog , aku dikejutkan oleh wife aku ..dia dpt sms dari adik ipar dia..bagitau yang anaknya dah dimasukkan ke HKL sbb demam yang makin teruk ...

Aku tengok jam..dah hampir kul 11 malam...kalau g pun bukan boleh masuk...aku tanya wife aku , camana ? ...Dia tengok aku..sah sah nak g tuu....mata aku makin malap....kang kalau g , aku risau aku gak masuk spital tu..huhuhu..yelaa..takut terpejam mata semasa drive tu...mana la tau kaaannn....bukannya alasan tami pergi tapi mmg dah penat badan..gym pun tak turun semalam...haaa...

Aku suh wife aku ikuti perkembangan dari masa ke semasa dengan call dan sms...kalau teruk , g gak la malam tu...tunggu punya tunggu punya tunggu ..tau tau dah subuh..eh eh...aku terlena diulit intan...hehehehe...

So subuh tadi , aku suh wife aku siap...g hospital...memula aku g pejabat dia dulu..amik charger dia..pastu terus g KL...singgah opis aku gak..aku nyampah nak drive pagi pagi..kereta semua cam haremmmm..drive cam kena kejar lembu gile !!! nak cepat cepat , kuar la kul 4 pagi ke...5 pagi kee...ni kul 6 lebih nak cepat..kemendanya....diong ingat keta semua leh transform jadi robot pastu terbang ke ??? Aku nyaris gak berlanggar ngan keta kat sebelah disebabkan sebijik keta sengal sebelah kanan aku makan jalan bila selekoh...terpaksa aku masuk ke kiri aku..kereta kat kiri aku terkejut beruk lalu hon aku...aku pun bengang laa..aku berenti..aku turun..aku kuarkan pistol aku..aku g kat dia...aku tembak tepat kat otak dia..bersepai kat situ gak..

haaa..nasib baik tu cuma angan angan..huhu...mana mungkin aku buat gitu kan..paling tidak pun aku wat dek sambil kunyah chewing gum...ahaks...nasib ko lerrrr ..

SAmpai kat HKL....terus g cari wad dia..mak aihhh..jauh tuuu....parking ngan wad , kira leh berpeluh ketiak ar....huhu..teruskan je la..nak wat camana kan...

Sampai kat wad pediatrik...tengok dia dok nangis..cian diaaa....teriak tak berenti..sakit la ..kena cucuk sana sini...pastu semalam kena amik air tulang belakang...walapun aku tak tau la camana sakitnya , tapi dikhabarnya jarum yg digunakan tu boleh memengsankan sapa sapa yang melihatnya..huhu..aku tengok jarum kecik pun dah telan air liur !! ..

Dalam kul 9 lebih tu , aku g makan pagi sat ngan wife aku...pastu terus balik ke opis..huhu...ikutkan dekat je dari situ..tapi tak sanggup nak berjalan kaki dengan baju kemeja ni..kang badan bau cam ikan kering lak ! haaaa....abis semua tak nak dekat..

Manakala wife aku balik ke wad ..teman adik dia yakni mak si AMMAR ni...

Ni antara gambar yang sempat diambik oleh aku dengan guna hp aku..

Dalam kul 10..aku sampai opis..tengok ada ramai awek awek yang datang interview..ada gak geng dalam FB aku tu..huhu....

OK la...sampai sini jek...nanti aku update ngan cita tu beserta cerita malam penghargaan menteri pelancongan malaysia...( tu pun kalau aku g..hehehe...semata nak cover cerita tu )


PAda yang tak tau nape aku paggil dia pemilik blog ben ashaari...korang klik sini
Related Posts with Thumbnails

Peringatan



Ini adalah blog peribadi.Sebarang pendapat yang saya luahkan di sini adalah dari saya sendiri ,tidak melibatkan mana mana pihak kecuali jika saya letakkan nama pemiliknya.

Sebarang PRINT SCREEN terhadap blog ini adalah dilarang kecuali atas keizinan tuan punya blog. Tuan punya blog tidak teragak agak mengambil tindakan undang undang jika hak persendirian ini dicabuli.

Pendapat penulis tidak semestinya kekal .

Terima Kasih ..

BEN ASHAARI