Dapur Tanpa Sempadan...

Sabtu, 30 Januari 2010

TERINGAT ZAMAN NGORAT AWEK DULU ! ( FINAL DAH )

Cerita ni zaman aku lom nikah..lom kenal wife aku..zaman budak nakal kata bayi bayi skang ...hehe..

Aku suka kuar ngan member aku sorang ni....pegawai polis la..g tengok wayang ngan dia, g melepak pun ngan dia ...mana mana je la..asal boring , aku sms dia..dia sms aku...maka kuar laaaa.....wei !! bukan gay aarrr...dua dua tulen banggg...


Ada satu malam tu ..pas tgk wayang....midnite punya cite laa.....perut pun keroncong..maka aku ajak member aku ni g lepak kat bangsar ...masa ni bangsar top ngan nasi lemak..skang aku tak tau la....lama gile tak g..maklumlah , dah tuaaa...huhu...eh..dah berusia..

Sampai sana ..aku pun usha tempat...ada la satu tempat ni kosong..boleh la aku duk ngan member aku ni...aku pun order nasi lemak n teh o...tu je la.. member aku ni pun sama la..

Dah order...mata pun mula mengusha kiri kanan sambil mulut pot pet pot pet...mengumpat sana sini...umpat tu biasa la kan..dok kumpul dosa jek...(haih..insaf insaf) ...dalam pada tu..aku terpandang satu perempuan ni...

Dia mengadap aku...meja dia selang 4-5 ngan meja aku...Aku cuit member aku....oh lupa...untuk pengetahuan korang , masa ni aku single yeeerr !! ..aku arahkan mata aku ke perempuan tu..member aku senyum..."cun cun " ...hehehe...Aku cuma berani pandang jeee..tak berani nak g..hahahahaha....aku bukan kaki ngorat perempuan tepi jalan....cuma suka pandang je..

Pastu aku pun sambung tengok kiri kanan....TEtiba mata aku terhenti kat perempuan tu gak..dia dok tengok aku..."ah sudah...." aku mula segan..hahahaha..poyo tul..tadi berani sangat..

"oooo..dia nak melawan ekkkk..." getus hati aku..

Aku tenangkan diri...Pastu tengok dia balik....Huh !! Nak lawan mata jom...hehehe...Aku tengok jee dia....pastu aku buat apa dia buat...menongkat dagu...dok main rambut...semua aku ikut la...haaa....

Tak lama kemudian...dia ngan kawan kawan dia bangun....berlalu pergi...masalahnya..dia jalan depan aku !! ...waaaaa

Member aku dah jegil bijik mata dia..." G la mintak no tel dia !!! " ...aku jawab.." ko nak aku mampus ke ? " ...Yelah..aku bukan berani beno...dalam internet , aku jaguh laa...luar ? aku pemalu laaaaaaa...hahahahahha...

Diorng masuk dalam kereta....ada 3 orang kesemuanya..semua perempuan..tapi masa diorg minum tadi ada sorang lelaki..memula aku ingat laki tu bf dia...tapi tak..ahaks...camana aku tau ? aku tengok masa diorg blah , blah macam tu jek....hehehe..pemerhatian yang hebat dari aku !! rabun bukan sebarang rabun niii ...

Member aku ajak kejar diorg...aku tengok dia !! cam tak percaya kata kata dia !! ..huh ...
Kitorang bingkas bangun...bayar semua...cepat cepat masuk dalam keta...nasib baik parking dekat....pastu kejar..huhu...saja wat keje giler malam tu...dah takde apa nak buat kan..darah muda..hahaha

Sampai kat satu simpang...pening..mana satu arah diorng g ?? Tengok kanan..clear...tengok kiri..haaa..tu dia..

Alamak !! Ada road block ! Aku tak pakai tali pinggang ni ! ...member aku kata tak pe..selamba jeer...sampai kat situ...diorng tahan...diorg pandang kat belakang...member aku mmg gantung uniform dia kat situ ..huhu...baru amik dari dobi...siap berpaku lengkap..terus diorng lepas pergi..huhu...

Member aku bawak ngan laju la...tak lama kemudian...nampak keta diorg..huhu...diorg menghala ke Shah Alam..hahahhaa..

Member aku selisih ngan keta diorng...aku pun bukak tingkap....aku buat sign ' phone ' ...awek tu pun tersenyum....pastu dengan menggunakan jari dia ..dia pun tunjuk tanda gak...0.....1.....pastu keta ke depan..kebelakang...aku tak nampak dahhh...hahahaha...

Member aku kejar lagi....ulang balik perbuatan tu...0...1....6....sekali depan ada tol laakkk....tol shah alam...member aku redah bayar gak..hahahaha...

Kejar lagii.....ulang sekali lagii....arghhh..tak dapat penuh..

Pastu aku ada idea..baekkk punya.....aku suh member aku rapat skit ngan keta diorg......jeng jeng jengg

Bla bla bla bla....

Lepas tu , member aku suh call dia...aku pun call la...tanya dia ..wat pe g Shah Alam ni ? Dia kata diorg semua duk kat sana...Erk...jauhnya....

Pastu dia ajak aku ngan member aku ikut dia...kalau nak tau kat mana tempat tinggal diorng..huhu...gilo ko apa...aku tak nak la..kata dah lewat ni...suh terus terang je la , kat mana tinggal...heheh

Dia bantai gelak...dia cakap..diorg tinggal kat Pengkalan TUDM ....diorng semua tu stewardess TUDM....berpangkat SARJAN....manakala lelaki yang berborak ngan diorng tadi tu adalah pilot MIG-29..waaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa....tak ku sangka....terayat awek tentera..hahahaha..

Gitulah adanya cerita aku nii...hehehe..tak lengkap kan cerita ni ? korang tertanya tanya camana aku leh dapat no tel tu ??

Yelah..aku cita la nieehh..

Gini...aku suh member aku tu rapatkan kereta dia ngan kereta diorng ....member aku tanya wat pe...aku senyum kat dia....hehehe....aku nak bagi phone aku kat dia..hahahaha....dia jawab.." ko gile ke apa ? .kang dia kebas phone ko ? " ...aku jawab balik ..." takat phone buruk cam aku ni , longkang pun tah hengen ! " ....huhu

Bila dah rapat..aku cepat cepat suakan hp aku..dia amik...terus dia dial no dia...pastu dia cepat cepat suakan balik...masa tu jalan raya mmg clear ar....lepas dapat hp tu , member aku undur kebelakang..terus dia suh aku call awek tu..huhu..

Terus aku call awek tuuuuu....apa terjadi masa aku call tu..sila rujuk kat atas ..haaa...

Begitulah adanya.....

* Tujuan aku bercerita pasal ni adalah untuk memberitahu , pada zaman remaja kadang kadang kita tak terkawal perangai kita ..kadang kadang kita lakukan sesuatu yang diluar kawalan...sedar atau tidak saja selepas itu...Kadang kadang kita nampak perangai tu ok je sedangkan di mata orang lain pula tidak !

Bagi aku..kenangan ini sesuatu yang lucu dan membodohkan diri sendiri ...tidak ada yang perlu aku banggakan disini.... ;)

FULL HOUSE !!

Semalam...JUMAAT ..29/1/2010

KL jammed gara gara dua perayaan disambut serentak yakni THAIPUSAM dan HARI WILAYAH...serentak tak la serentak tapi selang sehari je...tapi tu pun dah boleh menyebabkan KL jammed tak hengat punyaa....

Ni gambar yang aku amik jam 5 petang dari atas PWTC..huhu..nampak tak jalan sesak...
Lebih kurang jam 7 petang , jammed dah mula reda...

Sementara menunggu maghrib , aku sempat mengupdate blog aku...dapat la up satu entri ....cerita beshhh....

Dalam kul 8 malam , baru lah berangkat pergi ke Legend , The Mall untuk ke majlis.....dekat ngan opis je....menurut memo yang dikeluarkan , semua orang wajib pergi....perlu pakai pakaian ala Bollywood...waaaa...aku pun pakai gak..aku paka kemeja ngan suar slack dari pagi tadi...kalau diaorg tanya aku..apa tema aku..aku kata la aku tema student bollywood...yang baru pas bergaduh..haaa...sesuai gitu..

Kawan kawan opis aku dah salin baju..perghh..glemer uuu..hehehe...berseri seri...aku dah tak leh nak bezakan mana satu artis bollywood dengan staff MM2H...serupa arrr !!! hehehe..tak hengat punya ayat..

Selepas kunci pintu opis , aku , Mia dan Miss Cindy turun ke bawah...pergi tempat menunggu...diog nak tunggu kak yati datang...kata mereka , mereka nak tumpang beg dalam keta kak yati tu...ok la..aku pun follow u je la...memandangkan aku tak tau venue majlis tu...aku cuma tau , di LEGEND HOTEL..tu jek..hahaha..

Tunggu punya tunggu punya tunggu ....sampai gak kak yati...aku tengok dalam keta dah penuh..erk...muat dua org lagi..huhu...aku bagitau diorng tak pe la...aku jalan kaki je...amik angin...hehehe...takkan la aku nak celah diantara diorng...kopak pintu nanti..

Aku pun kata kat diorng , jumpa je kat sana...tetiba aku dengar bunyi hon..diorg ajak g sekali..ah sudah...camana ?? ...sekali kak yati keluar dari keta dia...dia suh aku drive jeee..waaaa...aku segan nak drive keta orang ..huhu

Nasib baik auto..kalau manual ?? mau gak aku drift kat parking tu nanti....memula tercari cari parking kat atas tu..tak tau nak parking yang berhampiran dengan pintu depan ballroom tu...

Last last tanya pak guard berbangsa Bangla..huhu..dia bagi la penerangan..pusing punya pusing..jumpa gakk....pastu naik la ke tingkat 8 !! pergh..dia pnya pusing kat situ...mmg leh pening woo..

Aku pun dah mabuk disebabkan pusing punya pusing tu...Sampai gak level 8 ....8 tingkat tuu...dulu aku pk camana laaa aku nak bawak keta dalam keadaan gini ha...sekarang aku tau dah....keadaan aku ? mabuk !! hahahaha..

Sampai situ..parking ..terus g lobby...

Tengok semua hadirin..perghh..pakaian tak hengattt..hahaha...





Lepas YB Menteri abis berucap , dia mempersilakan semua untuk menjamu selera terlebih dahulu sebelum acara diteruskan....MC pula ialah Dato Mahathir Lokman..huhu..

Makanan dihidang secara buffet.....hehehe..membuatkan aku mati terus nafsu sebab nak beratur...dah la penat...suh beratur lagi ? mintak mangap leeee....aku terus blah..hahahaha..pelan pelan aku cabut....aku keluar..aku terus ke The Mall..dari tadi aku teringin nak makan McDonalds...heheh..teringin burger dia...

Sampai situ..orang punya la ramai dok beratur...sekali lagi aku mati nafsu...ermm..nak makan pe ekkk...haaa...KFC lak..heheh..dalam kepala aku...ayam 2 ketul...hehehe..

Maka g la KFC lak...huh ! sama gak..ramai orang..tapi tak pee..aku beratur gak....

Tinggal sorang lagi ...depan aku jee...ermmm..aku tengok menu....cam tak beshhhh...jeee...hahaha...pastu aku blah dari situ..huhu...

Aku berjalan dari situ..nampak satu kedai ni..takde orang...hehehe..ni baru besh...aku tanya...bukak lagi ke ?? dia kata bukak ...nak nakkk..

Taraaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa...

Aku sukeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeee teppanyakiii...


Aku order set ni..hehehe


Hehehehe...semua dalam ..rm23 hengget..hahahaha...dah ada RM...ada la hengget...kenyang punya pasal....ancus diet aku minggu ni..H

Dalam kul 9 lebih..aku gerak g hospital ..naik teksi...aku pk gak ..nak turun mana..kalau pintu depan..masak aku nak menapak sampai ke wad pediatrik...wad kanak kanak..hurmmm...

Pemandu teksi tu tanya aku..nak turun mana....aku tanya mana boleh ? dia kata kecemasan nak ? aku kata boleh jeee...

Sekali sampai kat HKL ..dia leh masuk dalam..eh..nanti kena byar parking lak..sebab bila masuk HKL ada , parking fee...huhu...mahal la plak nanti..tak pe la...belasah ajaa

Aku tanya dia...boleh antar ke wad kanak kanak ke ? ...dia kata boleh ajer...Waaa.beeshhnyeee..tak yah menapak...dah la penat ni..

Sampai kat situ , aku tengok pelawat tak dibenarkan masuk dah...ermmmm...aku call wife aku...suh dia keluar...nak g amik mak mertua aku yang sedang dalam perjalanan ke KL...dalam bas ekspress lagi..

Bila wife aku kuar..maka berpatah lah balik ke Hentian Putra yakni betul betul dekat opis aku tadi...adeh.....

Sampai kat Hentian Putra , wife aku call mak dia...ermmm..still dalam perjalanan lagi...parking keta dalam tu..pastu ajak g The Mall...The Mall lagii !!! ..hahaha

Kali ni baru dapat masuk Mcdonalds...hehehhee...

Taraaaa.....mmg hancuss diet akuuuu

Ni ler netbook yang aku beli ari tu...hehehehe...murah jekk.

Dalam kul 10 lebih...baru la mak mertua aku sampai....g amik dia..pastu terus ke hospital...


Diorng masuk dalam 20 minit gitu..aku duk kat luar..sempat mengupdate FB aku..hehehe..sempat kenakan kawan kawan dalam tu...hehehe..jgn marah aaa...

Kitorang sampai putrajaya...dalam kul 1 pagi gitu..

Sampai jek..aku plan nak update blog...nak cerita...last last laptop tengok aku...aku tertido depan laptop..hahahaha

Pagi ni...SABTU...30/1/2010 ..

Lepas solat subuh..aku siap..suruh wife aku bersiap..nak g hospital awal skit...takut jalan jammed...dalam kul 7 lebih , kuar dah dari umah...ikut highway..MEX...terus sampai ke JALAN AMPANG..hehehe..cepat tu..pastu amik jalan TUN RAZAK...sampai spital tepat jam 8 pagii...hehehe

Parking..terus masuk ke wad ...guard tahan memula...masa aku masuk tu , aku wat muka selamba...hehehe..aku lepas...tapi wife aku kena tahan..hahaha..lepas dia explain...dia pun leh masuk gak..

Masa sampai ke katil AMMAR , ada doc sedang periksa dia...


Ni la mak ayah Ammar....masa ni dok asik teriak jee...penyakitnya baru leh tau esok berdasarkan air tulang belakang dia....demam dia dah ok skit...

Sebelum tukar syif , aku ajak wife aku n mak mertua g breakfast..hehehe....aku makan bihun jek..hehehe..ringan ...

Pastu terus aku balik ke Cheras...tinggalkan wife n mak mertua aku jaga si ammar...temankan adik wife aku tu...

Dalam teksi..heheheh..semasa aku cakap destinasi aku ..pemandu tu cam terpinga pinga..hehe....tapi dari bunyi suaranya , aku tau dia orang mana dah..hehehe...orang sabah...

Aku bagitau dia kawasan mana ...baru dia tau..hehehe

Dalam teksi..memula diam...pastu bila aku mulakan perbualan...baru dia join...saja aku pancing dia....aku cakap la aku nak g holiday kat sabah...dia cakap sabah besh....dia kata dia orang sabah...aku cakap , aku tau..hehehe..tengok muka pun leh tau dah...

Mcm mcm kitorang borak...dia kata dia bawak teksi tu part time....full time dia...pembaca berita radio di Red Fm..huhu...

Ok la..sampai sini...korang pasti nak tau kesudahan cerita aku ngorat awek tu kan..haaa...tungguuu..
Related Posts with Thumbnails

Peringatan



Ini adalah blog peribadi.Sebarang pendapat yang saya luahkan di sini adalah dari saya sendiri ,tidak melibatkan mana mana pihak kecuali jika saya letakkan nama pemiliknya.

Sebarang PRINT SCREEN terhadap blog ini adalah dilarang kecuali atas keizinan tuan punya blog. Tuan punya blog tidak teragak agak mengambil tindakan undang undang jika hak persendirian ini dicabuli.

Pendapat penulis tidak semestinya kekal .

Terima Kasih ..

BEN ASHAARI